aleksandra
Nowicjusz
|
 |
« : Grudzień 06, 2008, 16:34:26 » |
|
Witam  Mam pytanie do Was gdzie najlepiej kupować storczyki w Warszawie? Jeśli macie takie sprawdzone miejsce, dajcie znać będę bardzo wdzięczna 
|
|
|
|
|
|
Serdecznie pozdrawiam  Aleksandra
|
|
|
Megg
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 06, 2008, 17:00:14 » |
|
W Al. Krakowskiej w sklepie firmowym Tomaszewskiego - duży wybór, zdrowe kwiaty, różne gatunki hybryd, Leroy Merlin, OBI Radzymińska.
|
|
|
|
|
|
Megg
|
|
|
aleksandra
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 06, 2008, 17:25:00 » |
|
A zapytam kupowałaś/eś tam już swoje storczyki i jeśli tak to jak dawno?Pytam ponieważ słyszałam że teraz kwiaty u pana Tomaszewskiego są bardzo kiepskiej jakości ( od kiedy zajął się tym młody Tomaszewski)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
chinanit
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 06, 2008, 19:45:23 » |
|
To zależy czego szukasz. Jeśli popularnych hybryd, to chyba u Tomaszewskiego jest najtaniej. Wczoraj były tam nawet katleje. Jeśli chcesz coś ciekawszego, to w lutym będzie wystawa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Megg
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 07, 2008, 18:59:11 » |
|
Dzisiaj byliśmy w nowym Leroy Merlin za IKEA przy Głębockiej. Duży wybór cymbidium, dendrobium phal i nobile, cattleye też były. No i vandy. Warto pojechać. Ceny phalaenopsis od 18,99, cymbidium od 48, cattleye od 60 , vandy od 88.
|
|
|
|
|
|
Megg
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 07, 2008, 19:42:30 » |
|
A zapytam kupowałaś/eś tam już swoje storczyki i jeśli tak to jak dawno?Pytam ponieważ słyszałam że teraz kwiaty u pana Tomaszewskiego są bardzo kiepskiej jakości ( od kiedy zajął się tym młody Tomaszewski) Młody czy stary Tomaszewski.. to nie ma znaczenia - wszyscy sprowadzają kwiaty z Holandii....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oltunia
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 07, 2008, 21:56:01 » |
|
A ja kupiłam kilka naprawdę ładnych storczyków w Ikea/Ikei zarówno w Jankach jak i na Targówku. Dwa phalaenopsisy, które nie straciły ani jednego kwiatka po przyniesieniu do domu ba! nawet jeden z nich wypuszcza nowy pęd  Kupiłam tam jeszcze moje dendrobium phalaenopsis - które z resztą opisałam w oddzielnym wątku  Cudowny okaz! Także,jeśli szukasz popularnych hybryd to polecam Ikea. Mają duży wybór też innych kwiatów doniczkowych.
|
|
|
|
|
|
"Wyjaśnienia powinny być tak proste jak jest to możliwe, ale nie prostsze"A.Einstein
Pozdrawiam ciepło. Aleksandra
|
|
|
aleksandra
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 08, 2008, 16:34:46 » |
|
A co powiecie o OBI na Puławskiej albo o Real-u obok niego? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aleksandra
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 09, 2008, 14:06:55 » |
|
Przepraszam po prostu jestem strasznie upierdliwa wiem o tym. Mam nadzieje, że mi to może jakoś wybaczycie ;)Będę się starać być już grzeczna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lulu
Rezydent

mazowieckie strefa klimatyczna 6B
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 09, 2008, 14:07:28 » |
|
Wybaczymy, wybaczymy  , ale nic za darmo  będziesz "musiała" się kwiatuchami wykupić 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aleksandra
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 09, 2008, 14:33:11 » |
|
OK nie ma problemu jeśli jeszcze będę na forum, po tej wymianie zdań, którą właśnie mam z jedną ważną osobą z forum  A nawet jeśli mnie nie będzie już na forum, to jest mój adres: aocheduszko@poczta.onet.pl ,zawsze chętnie pomogę i nie ma problemu z sadzonkami jak tylko będę miała jakieś 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 09, 2008, 19:44:44 » |
|
To mnie usiłowała @aleksandra sprowokować.... i osobiście groziła, że odejdzie. A dlaczego? Bo chciałam, żeby ciekawymi informacjami nt. Tomaszewskiego podzieliła się publicznie, a nie na PW do mnie. I ponoć w tym pytaniu chodzi jej o polskie hodowle storczyków... tak przynajmniej wynika z jej słów. Więc jej jakimś tam OBI ani innymi marketami jej nie straszcie  Ponieważ nie dałam się sprowokować do awantury, to oświadczyła na koniec że zostaje.  Mam cichą nadzieję, że będzie wzorową forumowiczką 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aleksandra
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 09, 2008, 20:09:56 » |
|
Jeśli ktoś chciałby (nie zmuszam do niczego)  dowiedzieć się czegoś o rodzinie Tomaszewskich to zapraszam na http://www.kwiat.pl/rok1920/glowny.htmMiłej lektury  A jeśli chodzi o moje pytanie to nie chodzi mi koniecznie o kwiatki polskie mogą być i holenderski tylko żeby były SPRAWDZONE!!!!!, ( nie chce kupić i się nie milo rozczarować). Jestem Wam bardzo wdzięczna za wszystkie Wasze rady i wskazówki i nie chodzi mi tylko o ten wątek  , a że się zdenerwowałam i chciałam odejść no cóż każdy ma jakąś swoją słabość  akurat tellerka w nią trafiła, ale już wiem co mam robić i coś takiego się więcej nie powtórzy z mojej strony.A jeśli chodzi o informację to zawsze chętnie się nimi dziele ( pewnie czasami aż za chętnie  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aleksandra
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 09, 2008, 21:00:28 » |
|
Najważniejsze o co powinnam spytać na samym początku  Czy chcecie abym została na forum i dalej Wam zawracała głowę  ???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowira
Rezydent

łódzkie - strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudzień 09, 2008, 21:11:05 » |
|
Wcale nie powinnaś o to pytać  Jesteś przecież jedną z nas  "Kto pyta, nie błądzi" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 09, 2008, 21:57:01 » |
|
Olu, jak możesz pytać, toż to oczywiste że tak 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
Megg
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 11, 2008, 21:38:25 » |
|
Ale przecież zarówno w OBI, LM czy innych marketach w Warszawie bardzo często spotykam storczyki naszego rodzimego Pana Tomaszewskiego. http://www.kwiat.pl/gdziekupisz/lista.asp?nr=7A czy one krajowe czy zagraniczne, to tylko oni wiedzą. Teraz to i czosnek jest z Chin 
|
|
|
|
|
|
Megg
|
|
|
aleksandra
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #18 : Grudzień 12, 2008, 11:52:19 » |
|
Życzę wszystkim Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku  Do usłyszenia ponownie w styczniu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|