|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #30 : Marzec 28, 2009, 09:08:21 » |
|
Rzeczywiście słodziak z niej jest  Violu, nigdzie nie widziałam wersji variegata, ale kto wie  to by dopiero było cudo 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
Viola
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #31 : Marzec 28, 2009, 09:17:37 » |
|
Trzeba poszperać...ale i tak jest słodziaczek prawdziwy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #33 : Czerwiec 01, 2009, 21:07:16 » |
|
Piękna, gratuluję !!!! Dla takiego kwiecia, warto było odstawić na czas sesji obiadek 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #34 : Czerwiec 01, 2009, 21:19:18 » |
|
Cuda,cuda Przemku  dobrze widzę ? wielkość kwiatu taka jak listka czy większy?
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
|
przemo7
|
 |
« Odpowiedz #35 : Czerwiec 01, 2009, 21:44:43 » |
|
Dzięki. Tak Majoki, to zasługa małych listków dickasoniany. Sam kwiat ma średnicę ok. 1 cm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #36 : Czerwiec 01, 2009, 21:57:16 » |
|
Ooooo, następna której będę szukać.  Jeśli kiedyś tam będziesz wystawiał na all. to pamiętaj o mnie i daj znać na pw proszę ładnie
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
|
przemo7
|
 |
« Odpowiedz #37 : Czerwiec 01, 2009, 22:13:17 » |
|
Ooooo, następna której będę szukać.  Jeśli kiedyś tam będziesz wystawiał na all. to pamiętaj o mnie i daj znać na pw proszę ładnie Mam dwie akurat, jedna dla mnie i druga już ukorzeniona czeka. Swoją będę chciał poprowadzić na takiej okrągłej tyczce bambusowej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #38 : Czerwiec 01, 2009, 22:17:32 » |
|
Kwiatek miodzio  Od razu pozazdraszczałam tez i aparatu co to takie super zblirzenia robi  Sama hoya jakos liściami nie przemowiła do mnie , czy ja jestem chora ? Basia
|
|
|
|
|
|
Będę w raju już za 13 dni
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #39 : Czerwiec 01, 2009, 22:26:47 » |
|
Basiu, znasz to - jeden lubi ogórki, drugi sołtysa córki  Ja uwielbiam hoje, które mają "normalne" kwiatki przy maleńkich listkach. Przemo, cudny kwiatek i takież same zdjęcia  Jednak wszelakie belle zasługują na swoje imię 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #40 : Czerwiec 01, 2009, 22:28:13 » |
|
Basiu, znasz to - jeden lubi ogórki, drugi sołtysa córki  No ja uwielbiam z liśćmi co to maja cos w sobie ale o tym to wiesz  Kwitnienie mi do szczęścia nie jest potrzebne tak jak Wam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #41 : Czerwiec 01, 2009, 22:31:06 » |
|
Wyrzekasz się jak żaba błota  Zakład, że pierwszy kwiatek ci w głowie zawróci ? 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #42 : Czerwiec 01, 2009, 22:35:45 » |
|
Wyrzekasz się jak żaba błota  Zakład, że pierwszy kwiatek ci w głowie zawróci ?  Nie mówię nie , bo kobieta zmienną jest , więc jeszcze może mi sie odmieni . Widzialam kwitnącą woskownice ale jakos nie mialam porywów serca , może to nie ta hoya 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szulbe
|
 |
« Odpowiedz #43 : Czerwiec 01, 2009, 22:38:19 » |
|
Jola ma rację - ja też tak mówiłam: najważniejsze listki a kwiatki tylko niekonieczny dodatek. A teraz to nawet smierdzielki wprawiają mnie w zachwyt. 
|
|
|
|
|
|
"Prowincja to stan umysłu, a nie miejsce na mapie". - I całe szczęście!
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #44 : Czerwiec 02, 2009, 18:34:17 » |
|
Liście liśćmi, ale jednak hoje bez kwiatów to nie to samo  Ja też się rozpływam nad każdym, który się pokaże. A zwłaszcza jeśli to debiut. Teraz wynoszę wręcz na piedestał mojego serpensika, który obdarował mnie 1 kwiatostanem Przemku, zdradź wiek i wielkość Twojej wee-belli. Długo czekałeś na kwitnienie?
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #45 : Czerwiec 02, 2009, 18:42:09 » |
|
Masz rację Agnieszko  Mnie urzekają małe listki, a jeśli do tego większe niż zazwyczaj kwiaty to czego chcieć więcej  Moja serpens i lacunosa drażnią się ze mną, codziennie im gadam a one śmieją się ze mnie i zrzucają ale teraz chociaż lacunosie pęcznieją 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mery
Gaduła

Lato, lato zostań dłużej...
|
 |
« Odpowiedz #46 : Czerwiec 02, 2009, 19:18:57 » |
|
Przemku gratuluję, tym bardziej, że to- zdaje się- Twoje pierworodne kwitnienie  .  Na mojej też są pączki  ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #47 : Czerwiec 02, 2009, 19:32:22 » |
|
No to trzymam kciuki, Mery, za jej kwitnienie. Na mojej na razie niczego nie wypatrzyłam, ale była nieco przycinana, więc może dlatego niczego nie zawiązuje.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
przemo7
|
 |
« Odpowiedz #48 : Czerwiec 03, 2009, 08:02:22 » |
|
Liście liśćmi, ale jednak hoje bez kwiatów to nie to samo  Ja też się rozpływam nad każdym, który się pokaże. A zwłaszcza jeśli to debiut. Teraz wynoszę wręcz na piedestał mojego serpensika, który obdarował mnie 1 kwiatostanem Przemku, zdradź wiek i wielkość Twojej wee-belli. Długo czekałeś na kwitnienie? O dziwo to dopiero co ukorzenione szczepki. Szybko urosły pączki no i w sumie z całego kwiatostanu 1 kwiatek się ostał  ale nie narzekam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #49 : Czerwiec 03, 2009, 08:08:22 » |
|
Wyrzekasz się jak żaba błota  Zakład, że pierwszy kwiatek ci w głowie zawróci ?  Potwierdzam, potwierdzam! Znaczy, jestem skłonna stanąć w tym zakładzie po stronie Jey  Basia, jak zobaczysz i poczujesz pierworodnego  - to zaraz będziesz latała koło wszystkich pozostałych, wypatrując pączków...  Coś jest w tych kwiatach, zdecydowanie. Ja kiedyś, rozglądając się za hojkami - nie sprawdzałam nawet w necie, jakie która ma kwiaty, wychodząc z założenia, że one kwitną trudno, późno, że u mnie to pewnie wcale... I ustanawiałam listę chciejstw tylko na podstawie podobania mi się liści. I byłam pewna, że liście mi wystarczają... Aha - AKURAT! Przemo - kwiat webellowy uroczy  , taki jakby bardziej rumiany od tych u długiej ciotki... A powąchałeś?? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
przemo7
|
 |
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 03, 2009, 12:09:04 » |
|
Przemo - kwiat webellowy uroczy  , taki jakby bardziej rumiany od tych u długiej ciotki... A powąchałeś??  Powąchałem, ale jak dla mnie to nie pachnie w ogóle. Za to gardenia jest super  mógłbym siedzieć z nosem w kwiatku cały czas.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mulatka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 03, 2009, 12:41:18 » |
|
Powąchałem, ale jak dla mnie to nie pachnie w ogóle. Za to gardenia jest super  mógłbym siedzieć z nosem w kwiatku cały czas. A wg mnie delikutaśnie ,milutko pachnie  Przemo wsadź głębiej nos to poczujesz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 03, 2009, 13:01:03 » |
|
Mulatko może masz więcej tych kwiatków i dlatego czujesz zapach  .
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
mulatka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 03, 2009, 13:26:18 » |
|
Prawda  u mnie jest kilkanaście 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 05, 2009, 11:37:04 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
przemo7
|
 |
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 05, 2009, 11:39:11 » |
|
Szczęściem się trzeba dzielić  Proszę bardzo. I co myślisz o zapachu, jakby tak się dłużej 'sztachnąć' to tak jakby jakaś morela, brzoskwinia...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
toska
|
 |
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 05, 2009, 11:49:55 » |
|
Jakie cuda wysyla Przemek  Nic tylko sie z nim wymieniać  Serdecznie pozdrawiam Basia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 05, 2009, 11:52:37 » |
|
Moja wnusia orzekła że pachnie słodko.  Ja się sztachać nie będę bo się boję że go wciągnę  Post dołączony: Czerwiec 05, 2009, 11:55:37
Jakie cuda wysyła Przemek
Poczekamy,zobaczymy jakie już niedługo Ty będziesz miała. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
przemo7
|
 |
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 05, 2009, 12:11:33 » |
|
Jakie cuda wysyla Przemek  Nic tylko sie z nim wymieniać  Serdecznie pozdrawiam Basia Aż się boję  co za presja 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sirga
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 06, 2009, 12:59:27 » |
|
Zakochałam się na zab ój w tym maleństwie  jakby komuś ułamał się kawalątek to chętnie przygarnę  nie mam za bardzo nic na wymianę jedynie sporą sadzonkę Carralumy ukorzenioną która zaczyna się puszczać i nasiona albicji . Może będzie ktoś chętny ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|