inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #180 : Sierpień 18, 2009, 13:03:37 » |
|
Ja też "jejku"  .Niesamowita burza kwiatów. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
Basiek7
Nowicjusz
Mazowieckie
|
 |
« Odpowiedz #181 : Sierpień 18, 2009, 13:04:54 » |
|
Noo!! Fiołek jest przecudowny!! 
|
|
|
|
|
|
Zafiołkowana i zahojowana storczykomaniaczka  pozdrawiam, Basia
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #182 : Sierpień 18, 2009, 13:25:36 » |
|
Tesiu a co to na ostatnim zdjęciu. Jajka chciałaś ufarbować za pomocą kwiatków kohlerii? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #183 : Sierpień 18, 2009, 14:15:35 » |
|
pięknie kwitnie Ci kohleria widzę, że też już gubi kwiatki mojej też już opadają
Bo każda kwitnąca roślina, jedne kwiatki gubi, drugie zawiązuje i tyle;). Post dołączony: Sierpień 18, 2009, 14:15:59
Tesiu a co to na ostatnim zdjęciu. Jajka chciałaś ufarbować za pomocą kwiatków kohlerii?  Kasiunia, to są kamienie  . Jako,że wyjeżdżałam, dla zapewnienia wilgoci chociaż jakiej- takiej dla tej kohlerii ( jest w malutkiej doniczce)- postawiłam wodę ozdobiłam ją kamykami i tyle. Przekwitnięte kwiatki same wpadły do tej ozdoby . Dziękuję bardzo za przemiłe opinie Słodziaki moje  . Moje fiołki też już teraz będą raczej takie,  bo: podlewać je będę tylko raz w miesiącu na podstawkę, nie będę zasilać i postawię na parapecie przez 2 godziny dziennie nasłonecznionym  . Co zajadę do Kasi, to fiołkowi kwiatków nic nie ubywa a przybywa więcej. Zapomniałam listków szczypnąć  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bakcylla
Aktywny

Zachodniopomorskie - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #184 : Sierpień 18, 2009, 14:20:35 » |
|
O matko i córko!!!  Takiego tumultu kwiatów to ja nie widziałam nigdzie. Kobieto co Ty im robisz takiego, że tak kwitną. Cuda jakieś lub czary 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #185 : Sierpień 18, 2009, 14:26:56 » |
|
 Takiego tumultu kwiatów to ja nie widziałam nigdzie. Też pierwszy raz zdarzyło mi się zobaczyć  . Post dołączony: Sierpień 18, 2009, 14:55:43
Kohleria warszewiczi :  -  ucięłam cały w pączkach czubek , wstawiłam do wody, po tygodniu puściła korzonki i zakwitła  . Idę posadzić do ziemi.Jeśli gdzieś jeszcze przeczytam,że kohleria jest trudna w uprawie, to mnie jaśnista strzeli  . Moja rada, kohlerii się nie rozpieszcza. Pozdrawiam cieplutko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #186 : Sierpień 18, 2009, 17:04:32 » |
|
Jeśli gdzieś jeszcze przeczytam,że kohleria jest trudna w uprawie, to mnie jaśnista strzeli Ja tam Tesiu nie wiem. Moje są łatwe  . O, jak ładnie się dzisiaj do mnie uśmiechały: Warszewiczii to moje niespełnione marzenie - no chyba, że jest wśród tych co dostałam od Ciebie Mam nadzieję, że nasza kohleriowa Królowa nie skopie mi tyłka, ze wcinam się ze zdjęciem do Jej wątku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #187 : Sierpień 18, 2009, 17:20:47 » |
|
Skopać moda-gdzieżby kto śmiał.Ja tez zaprzeczam "trudności'-trzy odmiany dorosłe i młodzież rośnie można rzecz kwitnąco. Nie wstawię fot,bo moje cztery litery pewnie by już ucierpiały. 
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #188 : Sierpień 18, 2009, 17:22:30 » |
|
Dzięki za fotki Kasiunia  . Wiem na pewno,że warszewiczii moja była wtedy w pieluszkach więc nie mogłam ci dać. Kasiu, ta na Twojej pierwszej fotce to Jester? Jeśli tak, od Ciebie tak u mnie wyglądają teraz.:  P. S. Jak się będziesz przezywać- nie licz na mnie  . Pozdrawiam cieplutko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #189 : Sierpień 18, 2009, 17:29:26 » |
|
Nie, Tesiu to nie Jester. To jest Sunshine. Ale pięknie ci urosły. Tesiu już nie pamiętam co Ci wysyłam, ale te dwie od góry wygladają jak Jester a ta na dole jak Sunshine. P.S. się nie przezywam  . To od Ciebie pochodzi moja pierwsza kohleria jak i wielu innych osób na Forum i od Ciebie pierwsze rady, i od Ciebie w ogóle dowiedziałam się, że to takie ładne i łatwe w uprawie i ... i... i jesteś nią 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #190 : Sierpień 18, 2009, 17:37:01 » |
|
 ajajaj, ale miło zabrzmiałaś. No tak, wszystko gra. Jester pierwsza, a 2 następne sushine  . Dziękuję najbardziej  . Bardzo dorodne są, przyznam nieskromnie. W podłużnej doniczce, tylko do połowy z ziemią, ale na najcieplejszym oknie  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elajas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #191 : Sierpień 18, 2009, 19:30:53 » |
|
Bardzo ,bardzo piękne.Listeczki bez plam.I nie chcę mieć skopanego tyłka ,więc już nic nie powiem o moich sadzonkach.
|
|
|
|
|
|
Mądrość jest tam gdzie mieszka pokora. Pozdrawiam elajas
|
|
|
ange
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #192 : Sierpień 18, 2009, 19:44:33 » |
|
Bezwzględna byłaś dla roślinki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
goll
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #193 : Sierpień 18, 2009, 19:45:51 » |
|
Teśka,przyznaj się ,czym ty je karmisz, że ci nawet ukorzeniane kwitną, o ilości kwiatów nie wspomnę.Przestanę tu zaglądać bo w kompleksy wpadnę.
|
|
|
|
|
|
Lucyna strefa 6b świętokrzyskie
|
|
|
ange
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #194 : Sierpień 18, 2009, 20:03:14 » |
|
O tak prosimy o zdradzenie sekretów. A może to czary? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #195 : Sierpień 19, 2009, 10:05:01 » |
|
Ange czarów nie było  . Ta kohleria pierwsza zaistniała na naszym forum:  - kolor karminowy, najpiękniejszy z wszystkich  .  Wkleiłam fotki,żeby było wiadomo jak wygląda "teśkowa"  . Na fotce Wyraczka na 3cim zdjęciu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ange
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #196 : Sierpień 19, 2009, 12:42:37 » |
|
A już myślałam,że wystarczy odprawić czary i już ma się taką roślinkę  Czuję się rozczarowana 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cymric
|
 |
« Odpowiedz #197 : Sierpień 19, 2009, 13:18:27 » |
|
A pozostałe Wyraczkowe to co? To jeszcze wstawię moje do identyfikacji. Sunshine najjaśniejsza,"Teskowa" i nie wiem co to za jedna ta z lewej od tyłu ,z dużymi jasnymi liśćmi. Ma już pączki   W donicy siedzą jeszcze małe Mother's Lipstick i An"s Nagging Macaws 
|
|
|
|
|
|
Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi.  Jestem Asia 
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #198 : Sierpień 21, 2009, 11:59:01 » |
|
Cymric, trochę szkoda,że od tyłu, a nie od przodu  ale moim zdaniem to właśnie to ta moja "teśkowa " jest właśnie tą o którą pytasz. Ta od przodu po lewej to jest raczej "mireczkowa"- którą ja niestety rozsławiam  . Mireczka jakoś milczy w tym temacie od bardzo dawna. Pozdrawiam Mirkę  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
miroslawa
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #199 : Sierpień 21, 2009, 12:51:25 » |
|
Dziękuję za pozdrowienia. W tym roku jestem bez aparatu. Syn się ożenił i aparat wziął do siebie.A jak przyjeżdża, to nie zawsze ma ze sobą. Dlatego jestem taka ograniczona ze zdjęciami. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #200 : Sierpień 24, 2009, 11:24:31 » |
|
 ale narodu u mnie było  . Dziękuję Słodziaki  . Z wdzięczności te serwuję:  - 3 kohlerie w jednym, będzie pięknie bo mają dużo pączków.  - połówka najbardziej słonecznego parapetu. Przepraszam,że nieodgadniony jakiś  . Pozdrawiam cieplutko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|