|
|
|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 11, 2008, 16:35:10 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 11, 2008, 16:38:04 » |
|
Lisa, to morze! Bałtyk  ! Kaczuszki też będą, ale to już przy ul. Bergiela  . 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 11, 2008, 16:42:21 » |
|
cudowne wspomnienie lata, jaki spokojny Bałtyk  ))
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
|
|
|
limba
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 11, 2008, 16:51:49 » |
|
Miłego wypoczynku Tesiu!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katarzyna
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 11, 2008, 22:49:01 » |
|
Jak ja Ci zazdroszczę > oczywiście pozytywnie  Też chętnie bym się wybrała choć na kilka dni  Również czekam na fotki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 17, 2008, 15:25:35 » |
|
 , E tam! Nad morzem nie byłam, bo ostatniego dnia pobytu był sztorm  ! A z Wojtusiem w sztorm - nie da rady  ! Było super!  W zamian wkleję fotki kwiatków, których nie widuje sie jakoś na FF: bez flesza, jest bardzo pomarańczowa, bo się zapatrzyła na doniczkę: difenbachia:  beniaminek młodziutki, już jest gęsty. Mimo to go przytnę, żeby dorównał Jurkowemu  :  Niebo z moich stron dzisiaj: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 17, 2008, 16:48:18 » |
|
 ale zielistka  Dzięki Tesiu żeś ją odratowała 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 17, 2008, 18:01:56 » |
|
Piękne roślinki Tesiu. Tu też nieźle wiało, wyobrażam sobie co działo się tam! Poodpoczywasz nad morzem następnym razem! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 18, 2008, 21:30:14 » |
|
Oglądałam w moim archiwum fotki. Fajne wspomnienia  . Właśnie jedno wkleję  ;  Aeschynantus
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polanka
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 19, 2008, 12:38:49 » |
|
 łał, ile kwiatów. Piękne wspomnienia
|
|
|
|
|
|
Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
|
|
|
|
sap3
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 19, 2008, 13:54:37 » |
|
Ależ piękna ta zielistka...niesamowity kolor 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 19, 2008, 14:31:25 » |
|
Dziękuję moje Skarby za wizytę  , w moim nader skromnym zakątku  . Jeszcze philodendron mam fajny.Każdy nowy listek jest większy od poprzednika: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #15 : Listopad 19, 2008, 15:08:13 » |
|
Pierzasty on jest z nazwy i bardzo wdzięczne pnącze -też mam - 
|
|
|
|
|
|
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi : iść przez życie nie czyniąc hałasu. 
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #16 : Listopad 19, 2008, 15:15:49 » |
|
Cudny jest !!!! miałam i oddałam, teraz jak widzę Tesi okaz żałuję, może u mnie byłby równie ładny 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #17 : Listopad 19, 2008, 15:30:36 » |
|
Filek jest super ładny!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #18 : Listopad 19, 2008, 19:28:48 » |
|
Tesiu, a ja spojrzałam sobie jeszcze... za okno. Tam widać zimę! U mnie nad morzem śnieg w czystej postaci to raczej rzadkość, zwykle deszcze, wichura, obrzydliwa wilgoć. Jak teraz chociażby. A u Ciebie już biało
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #19 : Listopad 19, 2008, 19:42:26 » |
|
Tesiu, a ja spojrzałam sobie jeszcze... za okno. Tam widać zimę! U mnie nad morzem śnieg w czystej postaci to raczej rzadkość, zwykle deszcze, wichura, obrzydliwa wilgoć. Jak teraz chociażby. A u Ciebie już biało Takie wątpliwe to biało,w nocy o,8 cm spadło, w dzień roztopiło intensywne słoneczko. Nawet na zdjęciu widać jak intensywnie świeciło  .Zima to nie była:). Nad morzem bywam  z racji posiadania tam rodziny  . Jagódka, dzięki za pierzasty  . Zapamiętam, bo łatwo  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #20 : Listopad 19, 2008, 20:53:10 » |
|
Teeeeesiu a co Ty masz za awatar  Chyba wydrukuję i sobie postawię na parapecie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #21 : Listopad 19, 2008, 21:53:37 » |
|
Śliczny ten filek  - ja miałam takiego w pracy, tylko chyba go ktoś podczas wakacji zachachmęcił - po powrocie już go nie było 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #22 : Listopad 19, 2008, 22:58:28 » |
|
Tesiu, kochana wybacz ten filodendron nazywa się postrzępiony a mnie się zawsze kićka z pierzastym...pierzasty na dużo większe liście i bardziej pofałdowane i faktycznie pierzaste , wybacz...starość nie radość, skleroza codziennością 
|
|
|
|
|
|
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi : iść przez życie nie czyniąc hałasu. 
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #24 : Listopad 20, 2008, 11:02:04 » |
|
Właśnie się rozczuliłam przy marmurkowym. Oj zdarza mi się zdarza przy wielu kwiatach  . Stoi wysoko pod sufitem- nie do końca zaopiekowany. Zdjęłam podlać, zrosić- i co widzę ? Pełno pączków kwiatowych  . W klacie drgnęło mi uczuciem  . Kwiatki nie będą okazałe- to co?  To ten i muszę go pokazać,: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #25 : Listopad 20, 2008, 12:28:19 » |
|
... Ja też kocham tę kohlerię u Ciebie  A marmurkowi już chyba wybaczone zostało, że kwiatki ma niepozorne, przy tych jego lisciach  i niewymagających warunkach...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #26 : Listopad 20, 2008, 12:43:08 » |
|
... Ja też kocham tę kohlerię u Ciebie  To świetnie:). A wiesz,że to ta, którą masz ! Chyba 4 szt rozłogów posiadasz;). Pozdrawiam cieplutko
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #27 : Listopad 20, 2008, 14:14:30 » |
|
Tesiu mi wyrosło 5 roślinek  są już całkiem spore  chyba niektóre uszczknę, czy lepiej nie  w zwiazku z porą roku ...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #28 : Listopad 20, 2008, 14:21:53 » |
|
Tesiu Ty nasze Guru kohleriowe. Moja różowa usnęła sobie. Rozłogi siedzą w ziemi. Czy powinnam je czasem podlać czy trzymać całkiem sucho? Temp. mają pokojową, bo stoją na parapecie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #29 : Listopad 20, 2008, 16:01:37 » |
|
Kasiunia, tylko u achimenesa się zasusza kłącza! U kohlerii NIE! Spróbuj trochę im noski z ziemi wystawić i podlej.Tzn odgrzebać  . Myślę,że można też w ziemi zostawić w obecnym stanie,ale podlewać co jakiś czas. Tuberoza fachowiec już  . Wysłałam jej może we wrześniu kłącza kohlerii i czytaj powyżej co o nich pisze  Tuberoza nie uszczykuj ani teraz, ani później. Ona w swoim czasie sama się rozgałęzi. Nie zasilaj teraz, nie ocieplaj za nadto. Niech sobie powoli rośnie i czeka wiosny  . Pozdrawiam cieplutko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|