|
przemo7
|
 |
« Odpowiedz #270 : Kwiecień 09, 2009, 20:13:48 » |
|
Mam pytanie takie związane z tematem  Taka zagadka... dopasuj nazwy do roślinek (jako utrudnienie dodam, że to jeszcze niekoniecznie muszą być któreś gatunki z poniższych): a) hoja crassicaulis b) hoja arnotiana c) hoja limoniaca 1  2  3  Zdjęcia z zimy, ale roślinki nic się nie zmieniły więc nie ma co aktualizować fotek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #271 : Kwiecień 09, 2009, 23:31:34 » |
|
Przemku - ja stawiałabym na limoniaca tę środkową - ale poczekam na ekspertki  Edit : albo pierwszą?...  Kurdelek, nie wiem. U mnie ona miała takie wyraźnie żyłkowania - to znaczy nerwy były ciut wypukłe ponad górną stroną liścia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #272 : Kwiecień 10, 2009, 12:26:57 » |
|
Przemku, coś trudne zagadki zadajesz  Jeszcze gdybyś powiedział, że nagrodą za odgadnięcie jest otrzymanie odgadnionej prawidłowo, to zwiększyłbyś nasza motywację  Zgadzam się tu z Krysią - limoniaca - środkowa, dalej strzelam jak to mówią - pierwsza - crassicaulis, a ostatnia - arnotiana 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
przemo7
|
 |
« Odpowiedz #273 : Kwiecień 10, 2009, 15:53:30 » |
|
Dziękuję, utwierdziłyście mnie w tym przekonaniu  PS. Przyszło do mnie pare ładnych hojek, ale niestety tylko po jednej sztuce więc nie ma czym dzielić. Niedługo wrzucę na aukcje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #274 : Kwiecień 10, 2009, 19:28:52 » |
|
Przyszło do mnie pare ładnych hojek, ale niestety tylko po jednej sztuce więc nie ma czym dzielić. Niedługo wrzucę na aukcje. Ciekawam, skąd takie hojki przychodzą  Mam kilka jeszcze na swojej liście marzeń... Może i do mnie by przyszły?  A tak na poważnie, Przemku, zdradzisz, jakich chcesz się pozbyć?
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
przemo7
|
 |
« Odpowiedz #275 : Kwiecień 10, 2009, 19:46:41 » |
|
Nie masz chyba wątku w kolekcjach, żebym mógł porównać  Nie no jutro zrobię zdjęcia mam nadzieję.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #276 : Kwiecień 10, 2009, 19:58:59 » |
|
Do wątku pewnie w końcu dojrzeję, ale to wymaga większej ilości czasu i inwentaryzacji  Może w czasie wakacji? Zdjęć Ci na pewno nie odpuścimy. Nawet gdybym ja przy swojej sklerozie o nich zapomniała, któraś z pozostałych hojomaniaczek Ci o nich przypomni (czyt. wypomni opieszałość, jeśli będziesz zwlekał  ). Pochwal się!
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #277 : Kwiecień 11, 2009, 13:55:23 » |
|
To teraz pozostaje nam czatować na aukcje. Przemku, a zamierzasz je tam wrzucić w Święta czy po 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
przemo7
|
 |
« Odpowiedz #278 : Kwiecień 11, 2009, 19:13:33 » |
|
Foty już mam, jutro pewnie zrobię wieczorkiem opisy. No chyba, że przez noc się przyzwyczaję i je zatrzymam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szondelka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #279 : Kwiecień 12, 2009, 22:41:15 » |
|
No już dojrzałam Twoje "perełki" hhhhmmm chyba sie na cos skuszę.Arek również posypał .Zajrzałam ,kupiłam i jestem z siebie dumna ,że nie odmówiłam sobie .
|
|
|
|
|
|
DZIECI POWINNY CHOROWAĆ TYLKO NA ZABAWKI Pozdrawiam Bożena
|
|
|
|
przemo7
|
 |
« Odpowiedz #280 : Kwiecień 13, 2009, 08:18:42 » |
|
Tak sprawdziłem sobie w zakończonych właśnie  Nie będę się rozpisywał bo to już bardziej do wątku hoje na allegro się nadaje. Czekamy na zdjęcia Twoich okazów Szondelko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #281 : Kwiecień 13, 2009, 08:56:39 » |
|
Przemku, i ja również je wypatrzyłam. Aż się dziwię, że z niektórymi chcesz się rozstawać. Chyba że masz nadmiar
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
przemo7
|
 |
« Odpowiedz #282 : Kwiecień 13, 2009, 08:59:37 » |
|
A które masz na myśli  ja podatny jestem, no ale aukcji już nie wycofam, chyba że z roślinką by się coś działo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|