Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 25, 2012, 12:51:18
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Działka Zeni cz.2  (Przeczytany 11015 razy)
aiszo
Rezydent

Dolny Śląsk - 7a

« : Listopad 02, 2008, 18:08:25 »

Zeniu, a ja namawiam Cię na złożenie wątku w doniczkowych. Masz piękne kwiatki, a do ogrodów nie wszyscy zaglądają Smile

Przyjdzie czas, przyjdzie rada.
Ania.
zenia
Gaduła

« Odpowiedz #1 : Listopad 02, 2008, 22:34:12 »

Też o tym myślałam...ale przy mojej ilości kwiatków pomyślałam czy warto?. Wiem że nie wszyscy tu zaglądają i nie wszystkim mogę pokazać swoje domowe.Może jak powiększy mi sie ilość kwiatków to tak zrobię. A nawiasem mówiąc na chwilę obecną..nie wiedziałabym jak to teraz zrobić.Zdublowały by się te same zdjęcia domowych w nowym wątku. Confused Confused
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2008, 17:53:27 wysłane przez aiszo » Zapisane

Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #2 : Listopad 03, 2008, 14:29:10 »

Załóż Zeniu, a zobaczysz jak Ci ich zacznie przybywać  Smile
Bardzo podoba mi się peperomia variegata (ta 3 w 1 odsłonie), swoją kiedyś chyba przemroziłam
Jeśli chcesz ja służę trzykrotką, bluszczykiem, reo i pileą  Very Happy

Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
zenia
Gaduła

« Odpowiedz #3 : Listopad 03, 2008, 19:04:54 »

Polanko..po przemyśleniu też teraz trochę żałuję że  od początku nie założyłam wątku z domowymi. Stało się jak się stało.. teraz zakładać. .dublować te fotki ze zdjęciami?. Sama nie wiem jak by to zrobić. Co do oferowanych roślinek..chętnie bym przyjęła, oprócz trzykrotki bo mam. Ale co w zamian? Confused

Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #4 : Listopad 03, 2008, 20:40:16 »

Zeniu podpisuj proszę jeśli możesz ,bo jak Ewa napisała Austr...to ja dalej nie wiem która to. Mad
To ta na ostatnim zdjęciu  Smile Jeśli Ci się podoba "mamusiu" (hahaha) chętnie służę, tnę i już jest u Ciebie. Ta Zeni wyjątkowo ładniusia  Smile

Czujące istoty są niezliczone jak przestrzeń. Oby każda z nich bez trudu urzeczywistniała naturę swego umysłu.
aneta_76
Rezydent

Podkarpacie, strefa 6a

« Odpowiedz #5 : Listopad 03, 2008, 21:10:08 »

Ja też Zeniu ponownie wyślę roślinki i dołożę coś jeszcze oprócz fiołków Smile

Paczka (priorytet)  wysłana w tamten poniedziałek do Zeni nie doszła do dzisiaj Sad

Fiołki, hoye.
Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #6 : Listopad 03, 2008, 21:36:14 »

Paczka (priorytet)  wysłana w tamten poniedziałek do Zeni nie doszła do dzisiaj Sad
Ooo, niedobrze, miejmy nadzieję, że kwiaty to przetrzymają i że w końcu wszystko dotrze do Zeni. Trzymam kciukasy!

aneta_76
Rezydent

Podkarpacie, strefa 6a

« Odpowiedz #7 : Listopad 03, 2008, 21:46:32 »

Ooo, niedobrze, miejmy nadzieję, że kwiaty to przetrzymają i że w końcu wszystko dotrze do Zeni. Trzymam kciukasy!
Poprawka nie paczka tylko list, ale czy to ma znaczenie echh

Fiołki, hoye.
zenia
Gaduła

« Odpowiedz #8 : Listopad 03, 2008, 21:55:11 »

Anetko ..nie przejmuj się. Zawsze chwaliłam pocztę, no ale widać czasem zawodzi.Może jeszcze jutro...zobaczymy.  Confused

limba
Gaduła

« Odpowiedz #9 : Listopad 03, 2008, 21:55:54 »

Zeniu czemu ukrywałaś te domowe śliczności? Mam nadzieje że pokażesz ich więcej.  Very Happy 
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2008, 22:00:21 wysłane przez limba » Zapisane

zenia
Gaduła

« Odpowiedz #10 : Listopad 03, 2008, 22:10:25 »

Limbo..tak jak pisałam wyżej. Nie mam zbyt wielu..to i wątku nie zakładałam.Coś tam jeszcze zostało..to na pewno pokażę.

zenia
Gaduła

« Odpowiedz #11 : Listopad 03, 2008, 22:29:14 »

Szeflera

Polyscias

« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 14:04:02 wysłane przez zenia » Zapisane

mamusia45
Gaduła

« Odpowiedz #12 : Listopad 03, 2008, 23:45:49 »

Polanko dziękuję za szczere chęci ,ale zbieram już tylko kwitnące kwiatki i coś mi się wydaje ,że wpadam pomału w przesadyzm jak to określiła Izunia. Smile
Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #13 : Listopad 04, 2008, 00:15:02 »

Proszę! Przesadyzm powiadasz  Confused Hmm..., akurat o to na ff nietrudno  Smile

izunia1
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #14 : Listopad 04, 2008, 07:16:28 »

A nie mówiłam,apetyt rośnie w miarę jedzenia.Chciało by się je wszystkie mieć,wszystkie się podobają.Gdzie sie pójdzie natychmiast się zwraca uwagę na kwiaty,a koło ogrodniczego czy kwiaciarni szlaban nie pomoże.To już chyba jakaś patologia.
mamusia45
Gaduła

« Odpowiedz #15 : Listopad 04, 2008, 07:19:09 »

No wiesz ,Nowira mi napisała ,że wysłała mi "maleńką" Smile  paczuszkę ,a chyba widziałaś jej kolekcję  Surprised .Więc zmierzam w dobrym kierunku. Laughing
Izuniu ciekawe jak długo Ty się będziesz opierać Confused
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2008, 07:22:12 wysłane przez mamusia45 » Zapisane
izunia1
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #16 : Listopad 04, 2008, 07:55:09 »

Ja w tamtym roku nie miałam gdzie nogą stąpnąć,więc odwracam głowę od wszelkiej zielonści domowych,bojąc się  eksmisji  Smile Smile.Ale ogrodowe mile widziane.
Pochwalisz się chyba co dostałaś od Nowiry?
mamusia45
Gaduła

« Odpowiedz #17 : Listopad 04, 2008, 21:54:00 »

Jasne ,że tak .Choć paczki do mojej miejscowości docierają z dużym opóznieniem i czasem coś się niestety marnuje przez naszą kochaną pocztę . Sad
zenia
Gaduła

« Odpowiedz #18 : Listopad 05, 2008, 09:27:52 »

Ja zawsze chwaliłam pocztę i ...........pewnie przechwaliłam. Cool

zenia
Gaduła

« Odpowiedz #19 : Listopad 05, 2008, 12:46:09 »

Spieszę donieść że dziś dostałam fiołki. Ale zacznę od początku. Przyszło powtórne awizo...choć pierwszego żadnego nie dostałam.Cały tydzień ktoś był w domu. Poleciałam dzisiaj zaraz na pocztę i spytałam dlaczego nie dostałam pierwszego awizo...a po tylu dniach powtórne. Dlaczego listonosz mi nie doręczył skoro byłam w domu..nawet nie zostawił awizo.Usłyszałam że zapomniał.Tak więc paczka przeleżała na poczcie a ja nic o niej nie wiedziałam..dopiero dzisiaj jak przyszło powtórne. Anetka wysłała 27..patrzyłam na datę a u mnie było 28..czyli na następny dzień.Dziś powtórne awizo..przyniósł nieznany mi listonosz..jak się dowiedziałam ten co u mnie chodzi poszedł na urlop. Finał taki że pewnie już czuł sie na urlopie..będąc jeszcze w pracy.
Anetkę chcę przeprosić za kłopoty z tym związane.
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2008, 20:54:21 wysłane przez aiszo » Zapisane

zenia
Gaduła

« Odpowiedz #20 : Listopad 05, 2008, 12:51:31 »

Zapomniałam z nerw napisać.....że fiołki przyszły w dość dobrej kondycji..jestem tym nawet zdziwiona. Ale to zasługa fachowo zapakowanych przez Anetkę fiołków.

aneta_76
Rezydent

Podkarpacie, strefa 6a

« Odpowiedz #21 : Listopad 05, 2008, 13:45:47 »

Dobrze że w końcu dotarły, a listonosz niech się urlopuje  Cool

Fiołki, hoye.
Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #22 : Listopad 05, 2008, 13:51:38 »

Dobre zakończenie Very Happy no i kciuki mogę przestać wreszcie trzymać  Smile

zenia
Gaduła

« Odpowiedz #23 : Listopad 05, 2008, 15:40:18 »

Polanko.....widać twoje kciuki pomogły.
Trochę ze mnie nerwy już opadły..opowiem wam historię z owym listonoszem.Latem jakoś..grzebiąc w moim ogródku pod blokiem, jak z pod ziemi wyrosło przede mną dwóch panów z kamerą i mikrofonem z naszej lokalnej telewizji, zadając mi pytanie...jakie mam zdanie o moim listonoszu?.W mojej odpowiedzi padło między innymi takie zdanie...na czas wszystko dostarczy. Niech no on tylko wróci z urlopu..nie dam mu czasu na otworzenie ust. Cool Confused Cool
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2008, 15:43:39 wysłane przez zenia » Zapisane

Polanka
Gaduła

« Odpowiedz #24 : Listopad 05, 2008, 15:45:01 »

na czas wszystko dostarczy. Niech no on tylko wróci z urlopu..nie dam mu czasu na otworzenie ust. Cool Confused Cool
I ziemią w niego Zeniu, ziemią!  Smile  Wink
Ale też nie od niego wszystko zależy, poczta to przecież wielki, chory stwór  Mad

zenia
Gaduła

« Odpowiedz #25 : Listopad 05, 2008, 16:33:55 »

W moim przypadku, tylko i wyłącznie jego wina..listonosza. Domyślam się że nie było akurat żadnej poczty do sąsiadów..więc z jedną moją mu się nie chciało. Oddał na poczcie..i to niby było pierwsze awizo. Tylko w mojej skrzynce nie było. Ano spieszył się na urlop. Confused Confused

mamusia45
Gaduła

« Odpowiedz #26 : Listopad 06, 2008, 00:10:47 »

Ja paczki priorytetowe dostaję zawsze z opóznieniem ,gorzej ,że rachunki mi giną po drodze (choć może ktoś uzna ,ze powinnam się cieszyć).
Pochwalę się więc paczuszką od Nowiry-dala różowa ,spekerlia -3cebulki,begonia zwisająca -biała i czerwona ,datura różowa 5 cebulek hipków i paaasssiifflloraaa Smile o nasionach nie wspomnę Very Happy
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2008, 00:12:59 wysłane przez mamusia45 » Zapisane
izunia1
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #27 : Listopad 06, 2008, 07:31:29 »

Zeniu ja też się cieszę ,że wszystko dotarło w dobrej kondycji.A jak wróci ten listonosz z urlopu to go piaskiem po oczach.
zenia
Gaduła

« Odpowiedz #28 : Listopad 06, 2008, 15:47:52 »

Ja paczki priorytetowe dostaję zawsze z opóznieniem ,gorzej ,że rachunki mi giną po drodze (choć może ktoś uzna ,ze powinnam się cieszyć).
Pochwalę się więc paczuszką od Nowiry-dala różowa ,spekerlia -3cebulki,begonia zwisająca -biała i czerwona ,datura różowa 5 cebulek hipków i paaasssiifflloraaa Smile o nasionach nie wspomnę Very Happy

No to będziesz miała co sadzić wiosną. Cieszę się.

Izunia..tylko po oczach?. Całego go obsypię...piaskownica obok.

mamusia45
Gaduła

« Odpowiedz #29 : Listopad 06, 2008, 22:21:46 »

Jak się zapewne domyślasz ,bardzo się z tego powodu cieszę.
Zeniu ,a Ty zapewne założysz na wiosnę wątek z doniczkowymi ,bo jak widzę też powiększasz kolekcję ,a stąd tylko krok do przesadyzmu Very Happy
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2008, 22:48:45 wysłane przez aiszo » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: