Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 25, 2012, 12:27:01
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: « 1 2 3 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Moje roślinki-iza  (Przeczytany 5571 razy)
izunia1
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #90 : Listopad 14, 2008, 07:40:05 »

Cześć dziewczyny Very Happy.Miło mi z powodu odwiedzin,pozdrowień i całusków.Bardzo dziękujemy.Mniej teraz spędzam czasu na forum.Wróciłam do pracy,a i po pracy w domu też przeważnie trzeba popracować,więc rano zrobię kawkę i truchtem biegnę do komputera.A tu miła niespodzianka.Proszę wklejajcie swoje zdjęcia,też chciałabym was lepiej poznać.Miło popatrzeć na rodzinkę, zwierzaczki i roślinki przy okazji.Mam jeszcze jedno takie zdjęcie z którym związana jest śmieszna sytuacja.To zdjęcie przy brzózce ,która rosła wraz z moją córką.Jako 1,5-roczny bobas trzymała się cieniutkiego patyczka,bujała sie na nim.Strasznie go lubiła.Jak Marcia nie chciała jeść to jej mówiliśmy ,że brzózka rośnie szybciej od niej.I wspominając któregoś dnia te czasy[Marta ma 21 lat] ktoś wpadł na pomysł żebyśmy zrobili sobie  przy drzewie zdjęcie.A że drzewo śmieszne trzeba było się jakoś ustawić,żeby każdego było widać.No niestety babcia stwierdziła ,że ona to nie chce ,no więc ja namawiając ją krzyknęłam "babciu ,no chodż",a babcia na to "zgłupiałaś? na drzewo?"Więc najpierw wszyscy leżeliśmy ze śmiechu pod drzewem.
Popatrzcie

izunia1
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #91 : Listopad 14, 2008, 08:04:15 »

A tu już z babcią ,co prawda nie na drzewie ,ale jest.

No i miło mi przedstawić mojego szefa,dr. Vadima,który w pracy nie daje mi wytchnienia,a i na działce mało mnie nie zadusi.

A tu już dalsze działkowe

PEla
Gaduła

« Odpowiedz #92 : Listopad 14, 2008, 21:51:57 »

Fajne zdjęcia i historyjki do nich. Smile

Florki Peli
uczę się, uczę          pozdrawiam
mamusia45
Gaduła

« Odpowiedz #93 : Listopad 16, 2008, 22:21:52 »

Izuniu pytałaś o róże w wątku Aiszo ,ja nie chcę zaśmiecać jej wątku wieć tu Ci odpowiem co wiem -powinny być po prostu głęboko posadzone ,żeby nie wymarzły,ja im nie robię nic więcej oprócz oprysków na choroby i szkodniki i oczywiście usuwania przekwitłych kwiatków .
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 01:03:03 wysłane przez aiszo » Zapisane
izunia1
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #94 : Listopad 17, 2008, 00:56:50 »

I myślisz ,że tak wystarczy.To były takie  kupione z korzeniami w bambule , a same gałązki oczywiście bez liści tylko czymś takim oblane miały ze 30 cm.I pisało żeby je wysoko podsypać ziemią,więc tak zrobiłam.I nie wiem czy okryć je całe potem czy zostawić tak jak jest?To ze mnie ogrodnik od kieleści.
A teraz wyrosły im listki i co to będzie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 00:58:23 wysłane przez izunia1 » Zapisane
Lisa
Gaduła

« Odpowiedz #95 : Listopad 17, 2008, 08:42:51 »

Iza jest dość ciepło, więc róże ruszyły do boju!  Smile Ale to również znaczy że się odpowiednio ukorzenią przed zimą. Jeśli obsypałaś je wysoko ziemią to takie zabezpieczenia powinno wystarczyć. Jakby były bardzo duże mrozy to możesz je dodatkowo okryć. Na razie zostaw jak jest.  Very Happy

Pozdrawiam Lisa Very Happy
izunia1
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #96 : Listopad 17, 2008, 09:14:42 »

Dzięki bardzo za pomoc dziewczyny.Uspokoiłam się.A mam jeszcze w tym samym czasie wkopane tamaryszki,tylko że one przy tej różyczce wyglądają jak mgiełka.Niziutkie i cieniutkie.NIe wiem czy nie za małe do wkopania były ,trzeba było je może przechować i na wiosnę wkopać?Co o tym myślicie?
Pozdrawiam
mamusia45
Gaduła

« Odpowiedz #97 : Listopad 17, 2008, 22:43:15 »

Myślę ,że zdążyły się ukorzenić i wszystko będzie dobrze.
agac
Aktywny
**

« Odpowiedz #98 : Listopad 17, 2008, 23:33:59 »

Izuniu tamaryszki możesz okryć gałązkami z iglaków , żeby śnieg ich nie połamał. Wzmocnij je wbijając wokół nich gałązki .
izunia1
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #99 : Listopad 18, 2008, 08:16:50 »

Bardzo dziękuję wam za pomoc.
Jeśli macie swoje jakieś fajne zdjęcia to zapraszam wklejajcie je u mnie.Poznamy się lepiej ,może pośmiejemy się.
Atu dalej działeczkowe roślinki
BarbaraWo
Gaduła

Siedlce...strefa 6a

« Odpowiedz #100 : Listopad 18, 2008, 20:06:35 »

Jaki fajny ten kosz....hmmm można nim coś zasłonić  Confused

Pozdrawiam serdecznie
Barbara
Przyblokowy...
izunia1
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #101 : Listopad 19, 2008, 07:21:38 »

Witam Basiu Very Happy Very Happy .Kosz jest rzeczywiście wielki,a ciężki jak nie wiem .W tym roku wyglądał dużo fajniej ,bo już się wszystko rozrosło w nim.Tojeść rozesłana i barwinek ścielały się po trawie .Ale trzmielina gdzieś mi wsiąkła,dopiero pod koniec lata zaczęły się wychylać malutkie listeczki,więc odbiła.Zdjęć z tego roku nie mam z przyczyn już wiadomych-szpital -dom.Ale na następny rok nadrobię.Czuję się już świetnie ,oby tak zostało.

a tu jeszcze

zenia
Gaduła

« Odpowiedz #102 : Listopad 19, 2008, 19:23:54 »

Witaj Izo........no kosz wspaniały. Lubię w ogrodzie takie kosze, doniczki wiklinowe itd. Nie martw się o zdjęcia..nadrobisz w przyszłym roku. Najważniejsze że dobrze się czujesz i aby tak zostało..czego ci życzę z całego serca. Very Happy Very Happy

BarbaraWo
Gaduła

Siedlce...strefa 6a

« Odpowiedz #103 : Listopad 19, 2008, 23:33:41 »

Łał....piękny ten kosz....myślałam że to jest osłonka jakiejś donicy. Bardzo mi się podoba - i kosz ....i to co w nim rośnie

Pozdrawiam serdecznie
Barbara
Przyblokowy...
izunia1
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #104 : Listopad 20, 2008, 08:42:15 »

Witam was cieplutko Basiu i Zeniu.Miło mi ,że wam się podoba mój kosz.
 Very Happy Very Happy
A czuję się rzeczywiście świetnie.Cieszy mnie to bo wróciłam do pracy i moi pacjenci twierdzą ,że nic z siły nie straciłam,więc to podwójny sukces dla mnie.A rękę praktycznie miałam nieczynną jestem masażystką,ale masowali mnie mąż, córka i syn.Kto miał w danym momencie czas.I efekty są.
Również życzę dużo, dużo zdrowia.
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2008, 08:58:07 wysłane przez izunia1 » Zapisane
zenia
Gaduła

« Odpowiedz #105 : Listopad 20, 2008, 20:45:55 »

Izuniu...za przyzwoleniem przyszłam do ciebie z kwiatkiem. Myślę że ci się spodoba.

izunia1
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #106 : Listopad 23, 2008, 07:26:06 »

Witaj Zeniu ,aż się cieplej od razu zrobiło.Piękny kwiatuszek i proszę o więcej.
Pozdrowionka.[/glow][/i]

Kolor czerwony zarezerwowany jest dla administratorów, zielony, dla moderatorów, niebieskim poprawia się błędy ortograficzne, żeby wszystkim nam utrwaliła się poprawna pisownia. A tak w ogóle, po co używać jakichkolwiek kolorów? Smile Smile
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2008, 15:19:06 wysłane przez aiszo » Zapisane
zenia
Gaduła

« Odpowiedz #107 : Listopad 23, 2008, 11:31:23 »

A jaki sobie teraz życzysz....kwitnący czy nie?. pozdrawiam. Smile Smile

izunia1
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #108 : Listopad 23, 2008, 11:48:37 »

To ja  poproszę kwitnący i niekwitnący. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
zenia
Gaduła

« Odpowiedz #109 : Listopad 23, 2008, 14:08:21 »

No to proszę...ale jak nie będzie ci się podobał to nie moja wina.

izunia1
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #110 : Listopad 28, 2008, 06:44:24 »

O ! ślicny ,ślicny.Jeden i drugi.Ja też mam grudnika,ale nie widzę,żeby coś się miało dziać w kierunku pąków.A ten kwitnący to nie wiem co to za osobnik,ale uroczy.A tak swoją drogą Zeniu chciałam zapytać,czy lilie lub liliowce kupione wiosną zakwitną tego roku czy na następny.Bardzo mi się  podobają ,wiec planuję kupno na wiosnę.A może  trzeba było jesienią.
Pozdrawiam Very Happy Very Happy Very Happy
zenia
Gaduła

« Odpowiedz #111 : Listopad 28, 2008, 07:31:39 »

No ja też czekam na kwitnienie grudniczka, ale czy się doczekam?. Co do lili i liliowców..to lepiej by było jesienią. Ale posadzone wczesną wiosną, także zakwitną tego samego roku. Też chcę posadzić liliowce na wiosnę, jak spotkam takie co mi się podobają. Very Happy

Strony: « 1 2 3 4   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: