izunia1
Nowicjusz
|
 |
« : Październik 16, 2008, 20:09:10 » |
|
Ach witam wszystkich jeszcze raz  .Nie spodziewałam się ,że aż tyle osób mnie przywita.Jest mi niezmiernie miło.A teraz trochę o działeczce.Ona nie jest moja  .To działka cioci mojego męża,ale tam się spędza każdą wolną chwilę,dzieci spędzały wakacje.No i był tam przez wiele lat sam piach i wyliniała trawa.I któregoś dnia wpadłam na pomysł [jakbym odkryła Amerykę] że można z tym coś zrobić,a wtedy wszystkim będzie przyjemnie tam posiedzieć,popatrzeć jak wszystko rośnie.Ale problem w tym że ziemia tam do niczego.Sam piach i kamienie.A więc pod każdą roślinę musiała iść dobra ziemia.Na każde wiadro wykopanej "ziemi" to1/4 piachu i 3/4 kamieni.Nie zliczę ile ja tam worków ziemi nawiozłam.Ale pomalutku szło.A zaczęliśmy z moim synem od oczka.Pomógł mi wykopać,a kończyliśmy ze szwagrem i z siostrą.I nagle wszystkim zaczęła się podobać praca na działce.Jak już się naumiem to wkleję jakieś zdjęcia.Pochwalę się i ja.Chociaż oglądając wasze ogrody ja nie bardzo mam czym,ale i tak jestem dumna, bo do niedawna nie miałam zielonego pojęcia o grzebaniu w ziemi.I mnie najszło.Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 16, 2008, 22:09:29 » |
|
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 17, 2008, 00:07:05 » |
|
I każdy klął na fotosika (niektórym nie przeszło do dziś  ).
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 17, 2008, 06:05:16 » |
|
Witam z ranka,ale jesteście ranne ptaszki.Chorobcia,siedziałam wczoraj do póżnej nocy i nic.Ale ja jestem zawżięto-cierpliwa,więc biorę się do roboty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 17, 2008, 06:06:58 » |
|
Coś z tą godziną u mnie jest nie tak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 17, 2008, 08:09:51 » |
|
Kurcze,czy cos ze mną nie tak.Pomóżcie ,jak mam znależć swoje zdjęcia na fotosiku.po zlogowaniu wyswietla sie strona główna no i co dalej?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 17, 2008, 08:22:15 » |
|
 Wypełniłś wszystko ,co pisali krok po kroczku..  Więc teraz kliknij , wybierz pliki do wysłania .....i ze swojego dysku , jesli na nim masz zdjęcia ...będziesz do fotosika wysyłać..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 17, 2008, 19:34:49 » |
|
No i p0pracowałam troszkę.Wkopałam pod balkonem różę pnącą i 3 tamaryszki-1 z Praktikera i 2 kupione na allegro.Ciekawa jestem czy tamaryszki mi nie wymarzną,są takie piękne.A z fotosika nici.Mogę prosić o pomoc,gdzie mogę szukać wskazówek ,ale takich krok po kroku.Ja zupełnie nie wiem od czego zacząć i czy się wysyła z fotosika na to forum czy będąc na forum się to robi.Od niedawna siadam do komputera syna i dla mnie to jakaś czarna magia.Az się wstyd przyznać.Przepraszam , że tak marudzę bo dla niektórych może to być śmieszne, ale plis.Pomooooooooooooooooooocy!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 17, 2008, 19:39:53 » |
|
Żadne pytanie nie jest śmieszne i bardzo dobrze, że domagasz się pomocy. Zarejestrowałaś się w fotosiku ?
Ta instrukcja każe instalować menagera - to nie jest konieczne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #10 : Październik 17, 2008, 20:33:24 » |
|
Och jak bardzo dziękuję za odpowiedż.Na fotosiku już mam zdjęcia,wiem jak je znależć tylko co dalej ,z tym gorzej.Ale mam nadzieje ,że teraz pójdzie.Jeszcze raz wielkie dzięki za wyrozumiałość.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #11 : Październik 17, 2008, 20:43:46 » |
|
Jak już są w fotosiku to wystarczy skopiować kod i wkleić go w treść postu. Kody masz pod zdjęciem - "miniatura na forum" albo "pełny rozmiar na forum".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #12 : Październik 17, 2008, 21:35:36 » |
|
Słuchajciie,to nie do wiary.Czy mnie musi wszystko iść jak po grudzie?Gdy przy 1 kroku klikam na zdjęciu "wyślij do",to w podmenu nie mam Fotosik Manager ,tylko jakieś Blogger i Gmail.I co wy na to.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2008, 22:02:08 wysłane przez JeyDee »
|
|
|
|
|
|
aniula_87
|
 |
« Odpowiedz #13 : Październik 17, 2008, 21:43:09 » |
|
Po prawo od zdjęcia masz informacje o zdjęciu a niżej w ramce link do zdjęcia. Pod tym linkiem będzie widniał napis "pobierz pozostałe kody" klikasz na to i powinno się pojawić nowe okienko w którym będą przeróżne kody. Klikasz prawym przyciskiem myszy na link oznaczony jako pełen rozmiar na forum i go kopiujesz a potem wklejasz w swojego posta na FF. Mi też długo zajęło zrozumienie tego 
|
|
|
|
|
|
"Każdy ma prawo do szczęścia, ale nie każdy ma szczęście do prawa." Werner Heisenberg skarby aniuli_87
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #14 : Październik 17, 2008, 22:03:44 » |
|
Izunia, bo ty nie masz wysyłać tego zdjęcia. Masz skopiować kod i wkleić go do wiadomości, którą piszesz na forum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #15 : Październik 17, 2008, 22:21:36 » |
|
Jezu,jak mam to skopiować?Próbowalam lewym przyciskiem myszy,prawym już chciałam nogą,.a potem wklej-jak? .Chyba juz dam sobie dzisiaj spokój,a jutro poprosze syna o pomoc jak przyjdzie z pracy.I znów powie -mama,ty jełopie.A dla młodych to jak bułka z masłem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #16 : Październik 17, 2008, 22:27:20 » |
|
Najeżdżasz na kod kursorem myszy (strzałeczką), klikasz lewym klawiszem - cała linijka z kodem podświetla się na niebiesko, klikasz prawym klawiszem, otwiera się okienko z poleceniami - zjeżdżasz strzałką do "kopiuj" i klikasz w to lewym. (czekaj, musze otworzyć fotosika  )
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2008, 22:30:39 wysłane przez JeyDee »
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #17 : Październik 17, 2008, 22:30:00 » |
|
Miałam niebiesko ha ha aż fiołkowo i co dalej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #18 : Październik 17, 2008, 22:34:27 » |
|
Po tym ostatnim kliknięciu przechodzisz do forum, zaczynasz nową wiadomość i w tym miejscu gdzie chcesz mieć zdjęcie, najeżdżasz myszą, klikasz prawy klawisz, otwiera się okienko, zjeżdzasz i klikasz "wklej".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #19 : Październik 17, 2008, 22:39:15 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2008, 17:21:40 wysłane przez Zoe »
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #20 : Październik 17, 2008, 22:41:27 » |
|
No i co ? Bułka z masłem  Krzaczek też niczego sobie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #21 : Październik 17, 2008, 22:52:14 » |
|
HUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAA.Kłaniam się nisko,dzięki bardzo.Chemioterapia chyba mi i mózg wypałiła.Jeszcze raz baaaaaaaaardzo dziękuję 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #22 : Październik 17, 2008, 23:01:05 » |
|
Ato wcześniejsze zdjęcie,z 2007 roku i moje nieudolne początki  Marnie to wyglą da przy waszych dżunglach,ale też mnie cieszy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #23 : Październik 17, 2008, 23:02:35 » |
|
No po prostu padłam ze śmiechu.Idę spać.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2008, 23:05:55 wysłane przez JeyDee »
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #24 : Październik 17, 2008, 23:05:37 » |
|
Dobranoc. Niech ci sięTarzan przyśni  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #25 : Październik 18, 2008, 06:25:06 » |
|
Witam wszystkich w pochmurny ranek.No przeszłam jakąś drogę przez mękę.To było proste jak ronda w Radomiu.Pośmiałam się na koniec,bo wkleiłam nie to zdjęcie co chciałam[i tak dobrze że jakieś zielone,bo mam przecież i inne]po czym go usunęłam z fotosika i chciałam wysłać już jakieś działkowe.I mi się wysłało usunięte zdjęcie.No to pękłam ze śmiechu.Ale próbuję dalej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #26 : Październik 18, 2008, 06:36:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #27 : Październik 18, 2008, 06:44:01 » |
|
Cholender,to jest difenbachia mojego szefa  ,jestem na zwolnieniu  ,chcę od niego odpocząć  ,chcę wkleić inne zdjęcie  .Nawet nie wiecie jaki mam ubaw ze swojej nieudolnosci.A tak chcę wam pokazać-chociaż coś.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #28 : Październik 18, 2008, 07:05:52 » |
|
Izunia...  ..twoje perypetie fotosikowe i nie tylko ..bo będą tez inne...  takie same przeżywałam i po prawdzie wiele z nas  Nie zrażaj się ..pomalutku wszystko pojmniesz i wchłonie cię to  Nie wspomnę już , jak będziesz dumna..bez pomocy syna  [z moim też to miałam] 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #29 : Październik 18, 2008, 07:14:30 » |
|
Basiu dziękuję za odpowiedż.Ja już wtym miejscu na forum ,gdzie można potrenować napisałam że jak jeszcze raz wkleję tę difenbachię,to jadę do mojego szeryfa z musztardą i ją zjem.No i klamka zapadła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|