|
Zoe
Gość
|
 |
« : Październik 08, 2008, 17:45:38 » |
|
Ponieważ lało na okrągło więcej niż tydzień nie było jak robić zdjęć Trochę przestało więc coś tam się zapisało. To po zakończeniu deszczu jeszcze było bardzo buro. Dwa rozczochrańce - jak sie pojawi słoneczko zrobią sie puchate.   Rozchodnik okazały  Przymiotno kwitnie cały czas  Najpóźniejsza z odętek  I dwa słoneczka Nagietek niezawodnie kwitnie od lata  I ponownie zakwitł chaber główkowy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 08, 2008, 18:55:12 » |
|
Zoe, zachodzę do Twojego ogródka choć (na razie) ogrodniczką nie jestem (ale postanowiłam zagospodarować kawałeczek ogródka przed blokiem). Choć, chyba dopiero na wiosnę. Jednak, Twoje zdjęcia nieustannie mnie zachwycają  Oba zdjęcia rozczochrańca - cudowne  Czy to clematis? Moja teściowa ma takie czuprynki właśnie po clematisie.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 08, 2008, 22:53:25 » |
|
Anko to oczywiście owocostan clematisa.
--------------------------
Zeniu to rośłina środka rabaty bo ma około metra.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lila2006
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 09, 2008, 18:02:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 18, 2008, 20:10:29 » |
|
Tegoroczne ostatki lub przedostatki bo jeszvze trochę chryzantem będzie. Dziś likwidowałam wszelkie bulwiaste i cebulowe to pozostało jako najładniejsza resztka  Chryzantem czas rozpoczęty  Daliowe piękności troche pogryzione przez ślimaki   I puchate już rozczochrańce 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 18, 2008, 21:31:19 » |
|
Zoe ,nie wiem co piękniejsze. Kwiaty ,czy ich zdjęcia. Z wyrazami uznania dla autorki 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 19, 2008, 13:55:23 » |
|
Witaj Zoe.piękne te twoje roslinki,a ten rozczochraniec to co to jest?Cos podobnego tworzy się ,gdy opadną płatki kwiatu u powojników,ale chyba to nie to?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 19, 2008, 13:59:15 » |
|
Izuniu to jest powojnik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 20, 2008, 08:34:13 » |
|
Zoe ,przepiękne masz rośliny i jaka różnorodność.A zdjęcia wprost fantastyczne.Moje begonie już wyciągnięte z ziemi,myślę ,że przetrwają w domku w pudełku po butach?Kobea nie zakwitła mi w ogóle,chociaż wyrosła na prawie 3 m.I trytoma też nie zakwitła inie wiem dlaczego[związana na zimę]a to pierwsze moje kroczki,więc jestem trochę zawiedziona.Ale przynajmniej oczy nacieszyłam u ciebie i jestem estetycznie usatysfakcjonowana.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2008, 20:44:47 wysłane przez aiszo »
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #10 : Październik 21, 2008, 06:38:10 » |
|
 Podobno lepiej okopczykować trytomę na zimę ...niż wiązać . wyższy kopczyk zrobić  Oczywiscie liście na sztrc , do góry.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Październik 21, 2008, 07:17:27 » |
|
Basiu to zależy w jakim rejonie się mieszka.
Pierwsza zasada cokolwiek będzie się robić roślina musi być sucha.
Tu na zachodnich skrajach kraju wiążemy by woda nie dostawała się do środka kępy, bo na bank będą zagniwać, w ubiegłym roku mi się nie chciało i jedną z trzech roślin z biedą odratowałam.
Tam gdzie zima jest zimą dobrze jest taką związaną jeszcze okopczykować, ale robi się to jak najpóźniej się da. Kopczykować jest łatwiej jak roślina jest związana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|