Rawa
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #150 : Lipiec 23, 2009, 08:58:36 » |
|
XxAgnessxX, czego się pozbyłaś z półeczki,żeby storczyki miały swoje miejsce? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andżelika
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #151 : Lipiec 23, 2009, 09:03:22 » |
|
Agnes, cudeńka, i własnie super, że są w jednym kolorku, pięknie to się komponuje tam na tej półeczce. A muszelki w wazonie z tyłu, to w krysztale pływają?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XxAgnessxX
Aktywny

,,Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą..
|
 |
« Odpowiedz #152 : Lipiec 23, 2009, 09:43:27 » |
|
XxAgnessxX, czego się pozbyłaś z półeczki,żeby storczyki miały swoje miejsce?  Rawa fikusa ale i tak musiala bo chyba mu wilgoć w łazience nie odpowiada. Nie wiem czy te storczyki tam zostaną bo może kompozycje z nich zrobię. Mam jeszcze takiego tylko juz starszego którego rowniez kupilam po przecenie i jedna specyficzna sprawa w nich to środkowa łodyga a na nich liscie  . Agnes, cudeńka, i własnie super, że są w jednym kolorku, pięknie to się komponuje tam na tej półeczce. A muszelki w wazonie z tyłu, to w krysztale pływają?
Andzelika z tymi kulkami to dziwna sprawa. Nie sa to krysztalki. Kupilam je u nas w sklepie z duperelkami. Sa to na poczatku takie male kulki ktore pod wplywem wody sie powiekszaja jak nie maja wody to sie zmiejszaja. Fajna sprawa z tymi kulkami. Te kulki mozesz rowniez wsadzic do wazonu razem z cietymi kwiatami  . Wyglada to jak zelki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andżelika
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #153 : Lipiec 23, 2009, 09:46:39 » |
|
Acha, wiem Agnes o czym piszesz. To też jest na zasadzie kryształu wodnego - on również w formie suchej jest sypki i malutki, a po dodaniu wody pęcznieje nawet kilkakrotnie. Tyle że kształt ma nieregularny, własnie takie kryształki. Tez stosuję go do wazonów, mam jeszcze do tego barwniki. Ale świetnie wykorzystałas muszelki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XxAgnessxX
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #154 : Lipiec 23, 2009, 09:56:43 » |
|
Dziekuje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Venus9
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #155 : Lipiec 23, 2009, 10:19:49 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
luki1993pies
Aktywny

http://www.floraforum.pl/index.php/topic,12083.new
|
 |
« Odpowiedz #156 : Lipiec 23, 2009, 10:35:03 » |
|
XxAgnessxX cudeńka  To ile kosztowały?? Takie ładne z przeceny?? Jeszcze się z tym nie spotkałem...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
myszorek
Aktywny

Kiełczów - strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #157 : Lipiec 23, 2009, 10:57:13 » |
|
Cudne trojaczki  W tych białych osłonkach im naprawdę do twarzy... znaczy kwiatu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
donama
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #158 : Lipiec 23, 2009, 11:37:24 » |
|
Urocze maluchy a póki mąż nic nie mówi trzeba to wykorzystać ,mój się już na mnie wydziera jak chcę coś kupić 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Basiek7
Nowicjusz
Mazowieckie
|
 |
« Odpowiedz #159 : Lipiec 23, 2009, 13:00:11 » |
|
Fajnie wiedzieć, że to nie tylko ja dostaję ostrą reprymendę, jak tylko coś zielonego ląduje u mnie w koszyku  Ale jak przez 6 miesięcy dorobiłam się 17 storczyków, to może i mógł się zdenerwować  Ale miniaturek jeszcze nigdzie nie spotkałam... A te trojaczki są przepiękne, i do tego w łazience... Ja niestety nie mam okna w łazience, a tak bym chciała.
|
|
|
|
|
|
Zafiołkowana i zahojowana storczykomaniaczka  pozdrawiam, Basia
|
|
|
Babcia_Wisia
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #160 : Lipiec 23, 2009, 13:22:26 » |
|
livias,luki 1993 pies-ja również Was witam serdecznie jak i pozostałych miłośników zielonych przyjaciół 
|
|
|
|
|
|
Nie wszystko złoto co się świeci.... Ps. Pozdrowienia z zielonego... 
|
|
|
XxAgnessxX
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #161 : Lipiec 23, 2009, 14:05:10 » |
|
Jak to mój mówi: " Mi to obojetnie gdzie to dasz byle było zielono i nie przeszkadzało mi w spaniu" My sie obydwoje wspieramy co do hobby ja toleruje jego a on moje  . XxAgnessxX cudeńka  To ile kosztowały?? Takie ładne z przeceny?? Jeszcze się z tym nie spotkałem... Były przecenione gdyż same białe przyszły i mało schodziły a Niemcy sie juz tym napaśli. Ja mowilam mojemu, ze poczekam tydzień i za chwile przecenia. Zaplacilam za nie tylko 1 euro a normalnie kosztowały 5.99. I naprawdę sa w dobrym stanie tylko niektore sa po prostu przekwitnięte. Fajnie wiedzieć, że to nie tylko ja dostaję ostrą reprymendę, jak tylko coś zielonego ląduje u mnie w koszyku  Ale jak przez 6 miesięcy dorobiłam się 17 storczyków, to może i mógł się zdenerwować  Ale miniaturek jeszcze nigdzie nie spotkałam... A te trojaczki są przepiękne, i do tego w łazience... Ja niestety nie mam okna w łazience, a tak bym chciała. Moj tylko mi mowi, ze moze bym cos innego kupiła a nie tylko storczyki. Chodzimy sobie razem na kwiatki i czasami to on wybiera sobie kwiatka. Obserwuje jak rosnie itp ale podlewać to ja mam  . No okno w łazience jest przydatne ale na podaszu troszkę przechlapane z tymi oknami bo czasami mam wrażenie jak by miało je wywiać  i nie wiem jak je myc  . Post dołączony: Lipiec 23, 2009, 14:08:12
Cudne trojaczki  W tych białych osłonkach im naprawdę do twarzy... znaczy kwiatu Dziekuje  Urocze maluchy a póki mąż nic nie mówi trzeba to wykorzystać ,mój się już na mnie wydziera jak chcę coś kupić  Dziekuje. Moj ma tylko dosyć storczyków bo na inne kwiatki patrzy zachwytem on uwielbia jak jest zielono, a za storczykami nie przepada bo go denerwuja przekiwniete  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Buziaczek
Aktywny

Małopolskie - 6b
|
 |
« Odpowiedz #162 : Lipiec 23, 2009, 15:25:18 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Venus9
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #163 : Lipiec 23, 2009, 18:21:25 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
donama
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #164 : Lipiec 23, 2009, 18:39:20 » |
|
Wszystko do czasu  , mój na początku tolerował nowe nabytki ,a teraz ryczy że okna nie można otworzyć .  .O co mu chodzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XxAgnessxX
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #165 : Lipiec 23, 2009, 19:33:19 » |
|
Moj tez kiedys cos pisnol, ze okna nie moze otworzyc ale szybko mu przeszlo bo ja mam taka nature, ze zaraz znajde na niego haczyk i siedzi cicho  . Moj sie tylko smieje  , a czasem mi nawet powie, ze nie moge tak kwiatki co chwile obracac bo one nie lubia tego  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Basiek7
Nowicjusz
Mazowieckie
|
 |
« Odpowiedz #166 : Lipiec 24, 2009, 08:13:12 » |
|
To mój też komentuje, że storczyki mi nie kwitną, bo niepotrzebnie je noszę (do namaczania) i oglądam i macam i dotykam. I że żadna roślina tego nie lubi. Mądrala
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XxAgnessxX
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #167 : Lipiec 24, 2009, 13:26:51 » |
|
Mój sie zawsze zastanawia dlaczego mi szybciej idzie ich namaczanie niz mu  . Bo byl taki czas gdzie musiał sie kwiatkami opiekować i za niedługo zas będzie musiał  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
werka
Nowicjusz
Małe jest piękne
|
 |
« Odpowiedz #168 : Lipiec 25, 2009, 07:02:32 » |
|
Wszystko do czasu  , mój na początku tolerował nowe nabytki ,a teraz ryczy że okna nie można otworzyć .  .O co mu chodzi. Racja, mój na szczęście się do parapetów i okien nie dotyka, na początku coś przygadywał - jeszcze jeden?  , a w pewnym okresie gdy miałam "kryzys" jakiś tam i oświadczyłam, że się wszystkich pozbywam - to nawet był na mnie zły, bo przecież mi tak ładnie rosną  i jak tu zrozumieć faceta? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
IwonaAnna
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #169 : Lipiec 25, 2009, 20:55:40 » |
|
Faceci zawsze mają problemy. Jak rośnie to niedobrze a jak nie rośnie to też niedobrze. I bądź tu mądry. Ale jak zobaczą kwiat storczyka do jest dobrze. Szczęka spada na stół. 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam serdecznie Iwona
|
|
|
donama
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #170 : Lipiec 26, 2009, 09:52:37 » |
|
Tia ,cokolwiek zrobisz i tak będzie żle,więc najlepiej nie zwracać na nich uwagi i poddać się swoim zamiłowaniom  .Moj jak kupuje swoje rupiecie -bez których nie może się obejść-  ,to jest ok a jak kupisz kwiatka za parę złotych to ziemio rozstąp się . 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
britvictango
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #171 : Lipiec 26, 2009, 10:22:33 » |
|
Faceci zawsze mają problemy. Stanowczo protestuję - nie masz racji. Na forum jest kilku facetów którzy nie mają problemów. U mnie w domu to płeć piękna narzeka wiecznie że w buszu mieszka i czuje się jak Mary Jane u boku Tarzana i że jeszcze tylko małpy w domu brakuje. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Basiek7
Nowicjusz
Mazowieckie
|
 |
« Odpowiedz #172 : Lipiec 30, 2009, 10:44:02 » |
|
Niestety, ale chyba ci są w zdecydowanej mniejszości. Mój też narzeka ciągle, a jak mu wczoraj powiedziałam, że jak mu tak te kwiatki przeszkadzają, to niech je wszystkie wywali do śmietnika, to stwierdził, że jednak szkoda... Nie zrozumiesz... Ale potem próbował mi wytłumaczyć, że jemu chodzi o to, że kwiatki maja być ozobą parapetu, a patrzył akurat na mój "szpitalo-żłobek", gdzie reanimuje falki oraz ukorzeniam w słoikach inne kwiatki. Faktycznie nie wygląda to estetycznie, ale przecież one kiedyś zakwitną  Ale do czego zmierzam - tak sobie przeglądałam ten wątek o miniaturkach i zapragnęłam takiego mieć. Już miałam jechać na giełdę, bo w sklepach jeszcze nie spotkałam. Ale wczoraj tak mnie jakoś olśniło, że jeden z moich falków do reanimacji jest jakiś mały... I tak się zastanawiam czy to nie miniaturka... Wiem, że to głupio brzmi, ale może ktoś mi powiedzieć, jak to z nim jest? Zdjęcie z telefonu, więc jakość pozostawia wiele do życzenia, ale widać falki do prównania: 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
liwias
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #173 : Lipiec 30, 2009, 15:42:29 » |
|
Jak na moje oko - to maleństwo zdecydowanie wygląda na miniaturkę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
haw5
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #174 : Lipiec 30, 2009, 15:47:38 » |
|
Na moje,też. To miniaturka,widzisz nie musiałaś jechać na giełdę. Mówisz i masz. 
|
|
|
|
|
|
Nie ma geniuszu bez ziarna szaleństwa/Arystoteles/
Krystyna
|
|
|
Basiek7
Nowicjusz
Mazowieckie
|
 |
« Odpowiedz #175 : Lipiec 31, 2009, 10:19:09 » |
|
Dziękuję za diagnozę  Ale ja jestem gapa!! Mam go już kilka miesięcy, a dopiero teraz pomyslałam, że to mini  Ale wcześniej byłam zajęta jego reanimacją, więcto pewnie dlatego nie zastanawiałam się, czy to mini czy nie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|