|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #90 : Październik 29, 2008, 22:43:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

Pozostawić ciepły ślad ... Bernadka z Małopolski
|
 |
« Odpowiedz #93 : Październik 30, 2008, 15:45:19 » |
|
a u mnie dziś słoneczko - a ja tylko na godzinkę w domu  ( Ale jutro już na całe popołudnie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #94 : Październik 30, 2008, 19:30:38 » |
|
Dziś u mnie haaalny - ciepły ale silny .. i z nieba leci biała kaszka - więc i ja wklejam coś białego 806. Margerytki ze skalniaka  807.  808.  809. No nareszcie 20 stron w fotosiku przejrzałam , żeby do nich dotrzeć .. ale mam zaległości  810.  811.  812. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #95 : Październik 30, 2008, 20:52:57 » |
|
Kurcze ten halny jak się rozpędził to i do mnie doleciał,a mieszkam w centralnej Polsce.I strasznie było ,mało mi balkonu nie urwało.Miiriam ,ty się złap jakiego chojaka i się mocno trzymaj. A bratki przecudne .Znaczy mąż się dobrze nimi opiekował,aż miło popatrzeć o tej porze roku. Zapomniałam zapytać jak tam te żarłoki.Odpuściły czy nadal walczysz?Poszczuj ich psem.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2008, 20:59:36 wysłane przez izunia1 »
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #96 : Październik 30, 2008, 21:20:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #97 : Październik 30, 2008, 21:28:34 » |
|
820. Widok z dolnego skalniaka na górny  Kiedyś połączymy obie części - jak już auta z towarem budowlanym nie będą mi jeździć po działce   821.  822. Te same schodki z kamieni działkowych  823.  W sobotę zrobię aktualne fotki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #98 : Październik 30, 2008, 21:43:52 » |
|
U mnie przed chwilą była burza z piorunami. Masz mnóstwo miejsca do zagospodarowania! Schodki super! Obsadzić chcesz niskimi roślinkami, czy wyższymi? Zielone czy kwitnące? Kilka ładnych funkii i iglaczków już masz, nie wszystkie roślinki rozpoznałam. Nasadziłaś troszkę cebulowych wiosennych?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #99 : Październik 30, 2008, 21:48:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #100 : Październik 30, 2008, 22:25:08 » |
|
O! pięknie się u ciebie zapowiada.I skąd tyle kamieni?Ja niedaleko dzialki znajduję tylko jakieś niewielkie otoczaki i tez się cieszę jak coś znajdę.Schodeczki fajnie ułożone ,a roślinki,jak dojdą to będzie cud malina.Chciała bym to zobaczyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #101 : Październik 30, 2008, 22:54:02 » |
|
825. Dostałam takie betonowe coś - akurat po obu stronach huśtawki mogę ułożyć - chcę tam dać lampki solarne - iiiii .. no właśnie co tam posadzić żeby ładnie pachniało , ale nie przeszkadzało w huśtaniu ( róże odpadają - dzieci się tutaj bawią ) PORADŹCIE Polecam goździki, pachną delikatnie, maciejka pachnie tylko wieczorem, lawendę? Floksy?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #102 : Listopad 01, 2008, 20:56:57 » |
|
Dziś wieczór tylko dla mnie Latorośl zostawilismy u Teściów .. M poszedł spać - jego bo boli go głowa a to ja piłam cytrynówkę teścia Pospacerowałam po waszych ogrodach - ale dziś tak po cichutku, bezszelestnie, bez śladowo - zadumałam się tu i ówdzie ..Przeżyłam chwilowy bunt klawiatury -która nie chciała pisać polskich znaków A teraz wkleję wam fotki z wczorajszych prac 830.wyorane kamienie - musieliśmy przeciągać za traktorem  Niektore pokrzywiły pługi  831.  Wczoraj był jednak dobry dzień na wykonanie tych prac- dziś juz leje cały dzień
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #104 : Listopad 01, 2008, 21:11:25 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #105 : Listopad 01, 2008, 21:18:13 » |
|
841. A chmury deszczowe już nadciągały  Litościwie na spuszczejąc na nas wody .....  842. Coraz więcej brązu  843. Ocalona wierzba  844.  845. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #106 : Listopad 01, 2008, 21:22:06 » |
|
Już mi się podoba, a jak będzie skończone- ale będzie pięknie 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
|
|
|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #108 : Listopad 01, 2008, 21:46:01 » |
|
Jej pracowity dzień mieliście! Ale za to później jak będzie cudnie! Tyle miejsca na ogród!  Zazdroszczę! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #109 : Listopad 01, 2008, 22:03:49 » |
|
Kurcze ten halny jak się rozpędził to i do mnie doleciał,a mieszkam w centralnej Polsce.I strasznie było ,mało mi balkonu nie urwało.Miiriam ,ty się złap jakiego chojaka i się mocno trzymaj. A bratki przecudne .Znaczy mąż się dobrze nimi opiekował,aż miło popatrzeć o tej porze roku. Zapomniałam zapytać jak tam te żarłoki.Odpuściły czy nadal walczysz?Poszczuj ich psem.
Mam dwa psy i one kpią mi dołki na skalniaku w poszukiwaniu zarłoków??? Kupiłam też wibrator - piszczek. Okropny - jak pracuję w pobliżu to długo potem boli mnie głowa i jest mi niedobrze ... a one harcowały wokół na całego . Byłam zła - ale też podziwiałam - bo ja za żadne skarby nie siedziałabym w jego zasięgu  ) Teraz jest jakby spokojniej ............. mam nadzieję, że to nie moje pobożne życzenia - ale prawda Włosy, jajka, puszki, piszczek, psy .......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #111 : Listopad 01, 2008, 22:13:37 » |
|
U mnie przed chwilą była burza z piorunami. Masz mnóstwo miejsca do zagospodarowania! Schodki super! Obsadzić chcesz niskimi roślinkami, czy wyższymi? Zielone czy kwitnące? Kilka ładnych funkii i iglaczków już masz, nie wszystkie roślinki rozpoznałam. Nasadziłaś troszkę cebulowych wiosennych? Liso Sama nie wiem jakie roślinki wybrać na skarpę - chciałaby, żeby różniła się od głównego skalniaka.. marzą mi się iglaki, i żwirek ... ale z drugiej strony - jest to miejsce blisko kącika wypoczynkowego - dobrze byłoby, żeby tam coś kwitło kolorowo i pachniało.. .. Problem jest tam z tą jabłonią - ciągle padające jabłka, liście - nie mam czasu zbierać ich codziennie ... wiec dobrze byłoby, żeby troszkę mi pomogła maskując .... Nie wiem jaki roślinki wybrać, jakie zestawienia ładnie wygądają i uzupełniają się wzajemnie.... mam na to zimę  I liczę na waszą pomoc Na razie posadziłam to co już miałam. Część roślin cebulowych już w ziemi - pozostała przygotowana do sadzenia - w poniedziałek pójdzie do gruntu .... ale nie ma tego bardzo wiele
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #112 : Listopad 01, 2008, 22:14:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #113 : Listopad 01, 2008, 22:19:57 » |
|
O! pięknie się u ciebie zapowiada.I skąd tyle kamieni?Ja niedaleko dzialki znajduję tylko jakieś niewielkie otoczaki i tez się cieszę jak coś znajdę.Schodeczki fajnie ułożone ,a roślinki,jak dojdą to będzie cud malina.Chciała bym to zobaczyć.
Izuniu - nie uciekam z forum - wręcz przeciwnie - planuję tu być częściej i dłużej - i zawsze jesteś ZAPROSZONA:)  Kamole - no cóż.. dużo kupiliśmy z kamieniołomu .. a te polne "rosną" na mojej działce - kiedy chcę coś posadzić - zawsze napotykam na kamienie - a dwa największe sfotografowałam - ale mamy ich duuuużo - za niedługo będę się martwić , co z nimi zrobić Chciałabym otoczaki - podobają mi się niesamowicie Jak się nie ma co się lubi... to i moje polne mogą być
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #114 : Listopad 01, 2008, 22:22:23 » |
|
Polecam goździki, pachną delikatnie, maciejka pachnie tylko wieczorem, lawendę? Floksy?
Faktycznie - maciejka jest rewelacyjna - lawenda  , goździki  .. fajne pomysły - dziękuję - wykorzystam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #115 : Listopad 01, 2008, 22:22:35 » |
|
Sporo pracy przed Tobą! Na szczęście zima trochę trwa! Choć taki z niej pożytek  Miejsca masz naprawdę dużo i pewnie znajdzie się miejsce na wszystko! Pisz co wymyślisz1 No tak, jak od czerwca to masz rację, wymagam od Ciebie za dużo na raz,  na razie muszą Ci wystarczyć dwa psy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #116 : Listopad 01, 2008, 22:24:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #117 : Listopad 01, 2008, 22:28:47 » |
|
Jej pracowity dzień mieliście! Ale za to później jak będzie cudnie! Tyle miejsca na ogród!  Zazdroszczę!  Myśmy to zrobili w czasie popołudnia  - po pracy - ale kamieni jeszcze nie wyzbierałam - chociaż od noszenia - do teraz bolą mnie ręce .. Dziś padało - ale mam nadzieję w poniedziałek uda nam się pozbierać resztę i powykopywać te, które są głębiej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lisa
|
 |
« Odpowiedz #118 : Listopad 01, 2008, 22:32:46 » |
|
Może zamiast wykopywać jakoś je zagospodarować? Dołożyć kilka mniejszych, obsadzić roślinkami? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #119 : Listopad 01, 2008, 22:38:18 » |
|
Sporo pracy przed Tobą! Na szczęście zima trochę trwa! Choć taki z niej pożytek  Miejsca masz naprawdę dużo i pewnie znajdzie się miejsce na wszystko! Pisz co wymyślisz1 No tak, jak od czerwca to masz rację, wymagam od Ciebie za dużo na raz,  na razie muszą Ci wystarczyć dwa psy... Na wiosnę będzie i kot - teraz mam nadzieję, dołączy do nas jamnik - wyczekiwany przez moje dziecko Chciałabym warzywnik i miejsce na zioła, sad - ale dla niego mam już miejsce -z boku domu - nie pokazane na tych fotkach - bo tu tylko teren przed domem został ujęty. Miejsce na rabaty bylinowe i cebulkowe, jakieś fajne, reprezentacyjne miejsce z iglakami .. trawnik oczywiście Zastanawiam się - co posadzić pod rzędem tuj - jest tam taka skarpa- ciągnie się wzdłuż całego rzędu - jest szeroka na ok 1- 1.5 m. ..n razie tam jest trawa - ale chciałbym ją obsadzić .. ale czym??? Między jednym a drugim skalniakiem będzie w przyszłości oczko z kaskadą spływającą z donego skalniaka .. i oba skalniaki połączymy - tak że oczko będzie osłonięte z 3 stron i mini plażą otwarte na ogród i dom. Co posadzić przed domem? Ale to w przyszłości, bo dom czeka jeszcze na tynkarzy... Chcielibyśmy przed domem mieć Iglaka- spełniającego w zimie funkcję żywej choinki - może 2 - co wybrać? I jeszcze wieeele, wieeele pytań .. ale na razie może tyle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|