|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #30 : Wrzesień 24, 2008, 19:18:55 » |
|
Wyrak dzięki za podanie jego nazwy. Jestem zachwycona tym phalaenopsisem - jest cały zielony, (zdjecie może lekko przekłamywac kolor) obojętnie jakie światło na niego pada, nie przechodzi w żółty.  Zgadza się. A to, że jest zielony najlepiej widać w porównaniu z jego warżką, która jest żółta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
britvictango
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #31 : Wrzesień 24, 2008, 19:50:23 » |
|
A w mojej Biedronce nie ma jeszcze storczyków  W takim razie musieli je przywieźć wczoraj i sprzedać wszystkie - oferta była ogólnokrajowa więc nie mogli pominąć jakiegoś sklepu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #32 : Wrzesień 25, 2008, 08:42:46 » |
|
A w mojej Biedronce nie ma jeszcze storczyków  W takim razie musieli je przywieźć wczoraj i sprzedać wszystkie Przecież w ofercie są od czwartku, czyli od dzisiaj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XxAgnessxX
Aktywny

,,Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą..
|
 |
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 25, 2008, 08:53:06 » |
|
Ja juz wczoraj miałam je w Biedronce 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Agnieszka Co.
Nowicjusz
STORCZYKI UZALEŻNIAJĄ!!!
|
 |
« Odpowiedz #34 : Wrzesień 25, 2008, 08:57:25 » |
|
U nas dopiero po godzinie 17 wykładali.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
egrabow
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 25, 2008, 08:59:55 » |
|
Śliczne wszystkie bez wyjątku - jak to dziewczynki  - bo Phalaenopsis jest rodzaju żeńskiego  ( mam nadzieję, że się nie obrazicie za ociupinę edukacji  ) Agnes - wycieczka do Holandii jak najbardziej wskazana i kupisz tam storczyki za mniej niż 10 PLN - pod warunkiem, że weźmiesz ....... całego tira  Orion - to są nieoznaczone hybrydy ale zawsze można powiedzieć, że jest w typie "Greenstar" 
|
|
|
|
|
|
Człowiek potrzebuje dwóch lat aby nauczyć się mówić a pięćdziesięciu, żeby nauczyć się milczeć. Ernest Hemingway Pozdrawiam - Kaśka Moje zielone
|
|
|
ewka
Aktywny

strefa 6a, lubelskie
|
 |
« Odpowiedz #36 : Wrzesień 25, 2008, 09:11:33 » |
|
Śliczne wszystkie bez wyjątku - jak to dziewczynki  - bo Phalaenopsis jest rodzaju żeńskiego  ( mam nadzieję, że się nie obrazicie za ociupinę edukacji  ) Agnes - wycieczka do Holandii jak najbardziej wskazana i kupisz tam storczyki za mniej niż 10 PLN - pod warunkiem, że weźmiesz ....... całego tira  Przypuszczam, że nie miałaby zbyt dużego problemu z nadmiarem, za taka cenę! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewka
Aktywny

strefa 6a, lubelskie
|
 |
« Odpowiedz #37 : Wrzesień 25, 2008, 09:12:06 » |
|
Znowu skopałam cytowanie. Przepraszam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XxAgnessxX
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #38 : Wrzesień 25, 2008, 09:15:50 » |
|
Agnes - wycieczka do Holandii jak najbardziej wskazana i kupisz tam storczyki za mniej niż 10 PLN - pod warunkiem, że weźmiesz ....... całego tira  To od razu z tym tirem pojade do polski   ale ogólnie są tanie też jako pojedyńcze. Ja się w ogole szokłam że w poslce można tak tanio kupić storczyka. W niemczech płace około 6-8 euro czasami 4 euro jak jest przecena.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Buziaczek
Aktywny

Małopolskie - 6b
|
 |
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 25, 2008, 09:17:59 » |
|
Agnes - wycieczka do Holandii jak najbardziej wskazana i kupisz tam storczyki za mniej niż 10 PLN - pod warunkiem, że weźmiesz ....... całego tira  A oni je sprzedają w kwiaciarniach za 40-60zł. to jest interes.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 25, 2008, 09:26:46 » |
|
Orion - to są nieoznaczone hybrydy ale zawsze można powiedzieć, że jest w typie "Greenstar"  Na mojej było akurat napisane, że opatentowana nazwa Greenstar (tylko wydaje mi się, że powinno być napisane oddzielnie).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
egrabow
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 25, 2008, 09:38:00 » |
|
W kwiaciarniach sprzedają już z "trzeciej ręki" a każdy ma jakieś "straty". Poza tym to zależy jaka to jest hybryda. Te oznaczone ( z nazwami ) są drogie i nie uświadczysz ich w kwiaciarniach ( może w nielicznych, ekskluzywnych) a już na pewno nie w Biedronce. Tu sprzedają najprostsze w uprawie" kundelki" co nie odbiera im uroku, bo każdy kwiatek jest piękny  Kasiu - nie znam wszystkich hybryd Phalaenopsis - trzeba by poszukać w necie na specjalistycznych stronach czy roślina zgadza się z zarejestrowanym wzorcem, a nazwa? nie wiem, poszukam i dam Ci znać 
|
|
|
|
|
|
Człowiek potrzebuje dwóch lat aby nauczyć się mówić a pięćdziesięciu, żeby nauczyć się milczeć. Ernest Hemingway Pozdrawiam - Kaśka Moje zielone
|
|
|
ewka
Aktywny

strefa 6a, lubelskie
|
 |
« Odpowiedz #42 : Wrzesień 25, 2008, 09:42:33 » |
|
Niech sobie będą kundelki, ale jakie cudne. A zaraźliwe paskudztwo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XxAgnessxX
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #43 : Wrzesień 25, 2008, 09:45:15 » |
|
Hm... czyli cała moja kolekcja to kundelki? Nie ma nic do kundelków. Ale te kundelki mnie nawet 12 euro kosztowały  . Ale i tak je uwielbiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
egrabow
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #44 : Wrzesień 25, 2008, 10:08:16 » |
|
I tak trzymaj Agnes  . Hybrydy są po to aby cieszyć oko amatora w hodowli storczyków. Są proste w uprawie i większość - przy zachowaniu pewnych rygorów- sobie z nimi poradzi. Storczyki botaniczne i hybrydy pierwszorzędowe to już zupełnie inna bajka. To tak jakby jeżdzić "maluchem" a zaraz potem przesiąść się do bulidu F-1. Teoretycznie mam prawo jazdy i mogę, ale czym to się skończy? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XxAgnessxX
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #45 : Wrzesień 25, 2008, 10:30:30 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DIABLICA
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #46 : Wrzesień 25, 2008, 15:04:12 » |
|
a u mnie miały być dzisiaj falki i poszłam a tu nic!!!!!!!!!!!!!!!! I nikt nie potrafił mi powiedzieć kiedy będą i czy w ogóle. Jutro zajrzę do pozostałych biedronek - może tylko ta była jakaś trefna...
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam serdecznie  IRA
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #47 : Wrzesień 25, 2008, 15:05:16 » |
|
Ja kupiłam, a miałam tego nie robić 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
DIABLICA
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #48 : Wrzesień 25, 2008, 15:09:50 » |
|
Aneta jak możesz to wstaw zdjęcie. Chętnie zobaczę twoją nową zdobycz. Ja też za każdym razem w Obi powtarzam mężowi że idziemy się tylko rozejrzeć i popodziwiać a wychodzimy z dwoma... dobrze że na razie to wytrzymuje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #49 : Wrzesień 25, 2008, 15:13:08 » |
|
Mam wstawione zdjęcie u siebie w wątku, ale co tam wstawię i tutaj  
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
Buziaczek
Aktywny

Małopolskie - 6b
|
 |
« Odpowiedz #50 : Wrzesień 25, 2008, 15:15:31 » |
|
Też bardzo ładny, i ile ma paków, tylko czekać jak się rozwiną 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #51 : Wrzesień 25, 2008, 15:17:53 » |
|
Bardziej właśnie szukałam z pąkami, żeby dłużej kwitnącym się nacieszyć 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #52 : Wrzesień 25, 2008, 15:55:30 » |
|
Piękny. Nikt więcej nie kupił storczyka w Biedronce? Pokażcie zdjęcia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DIABLICA
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #53 : Wrzesień 25, 2008, 15:59:17 » |
|
Jest śliczny - takiego kolorku też nie mam. To życzę długiego kwitnienia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nataliaada
|
 |
« Odpowiedz #54 : Wrzesień 25, 2008, 17:06:30 » |
|
Ja dzisiaj byłam w Biedronie w Pułtusku i też w Ciechanowie. Liczyłam, że może będą jakieś fajne kolory.Mam w domu tylko 1 "białaska",a różowego na razie nie chcę. A tu guzik. W Pułtusku mieli tylko białe i różowe, w Ciechanowie niestety identyczne. Chyba z tego samego źródła. Jakoś mi się tak smutno zrobiło  (((((((((
|
|
|
|
|
|
Wystarczy Natalia 
|
|
|
XxAgnessxX
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #55 : Wrzesień 25, 2008, 17:25:20 » |
|
Piękny. Nikt więcej nie kupił storczyka w Biedronce? Pokażcie zdjęcia  Mam ale wstawie zdjęcie jutro albo w sobotę  ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #56 : Wrzesień 25, 2008, 17:37:45 » |
|
Czekam z niecierpliwością 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MiYu
Nowicjusz
Na wysokie drzewo wspinają się orchidee...
|
 |
« Odpowiedz #57 : Wrzesień 25, 2008, 17:54:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DIABLICA
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #58 : Wrzesień 25, 2008, 18:31:25 » |
|
A ja właśnie znalazłam kolejną biedronkę, pojechałam ale były już tylko białe (mam 3) i różowe też mam ze 3. A tak chciałam jakiegoś żółtego albo pomarańczowego... Mąż mi obiecał że zajrzy do biedronki koło swojej pracy i jak będzie jakiś śliczny to mi sprezętuje sprezentuje . No cóż mówi że jest twardy ale nawet on się nie oprze moim smutnym oczom...hi hi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
britvictango
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #59 : Wrzesień 25, 2008, 19:55:39 » |
|
Zapraszam do mnie do biedronki - z całej dostawy sprzedały się tylko 4 sztuki - jest w czym wybierać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|