|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #30 : Wrzesień 18, 2008, 19:27:14 » |
|
Wiecie co, walnięta jestem i to zdrowo. Napatrzyłam się na te Wasze hoye i..........................kupiłam na allegro  chyba pójdę z torbami 15 zł/25cm/ ze szklanym flakonem  
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
|
limba
|
 |
« Odpowiedz #31 : Wrzesień 18, 2008, 19:34:05 » |
|
Ale czemu zaraz kopnięta?  Bardzo ładna i wcale nie droga! A do tego fajny flakon-super!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #32 : Wrzesień 18, 2008, 19:39:13 » |
|
Ale czemu zaraz kopnięta?  Bardzo ładna i wcale nie droga! A do tego fajny flakon-super! Co za dużo to nie zdrowo  w przeciągu tyg 2 hoye 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 18, 2008, 19:42:02 » |
|
Jeśli Ty jesteś walnięta to co powiesz o mnie która w ciągu tygodnia kupiła 5 rodzajów hoi. 
|
|
|
|
|
|
Nie płacz w liście,nie pisz że los ciebie kopnął, nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia, kiedy Bóg drzwi zamyka-to otwiera okno... ks.Jan Twardowski
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #34 : Wrzesień 18, 2008, 19:50:07 » |
|
Jeśli Ty jesteś walnięta to co powiesz o mnie która w ciągu tygodnia kupiła 5 rodzajów hoi.  Nie powiem nic 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
piotr72
Aktywny

Kujawsko-Pomorskie strefa klimatyczna 6b
|
 |
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 18, 2008, 20:01:39 » |
|
Wiecie co, walnięta jestem i to zdrowo. Napatrzyłam się na te Wasze hoye i..........................kupiłam na allegro  chyba pójdę z torbami 15 zł/25cm/ ze szklanym flakonem  Super Hojka i do tego flakon niezły. Sam flakon z 10 zł kosztuje więc nie wiem czy to tak drogo;-) Ps. Ja w ciągu tygodnia dwie Hoje na Allegro, trzy sadzonki od Elcondor 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #36 : Wrzesień 24, 2008, 10:18:39 » |
|
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
|
limba
|
 |
« Odpowiedz #37 : Wrzesień 24, 2008, 10:41:12 » |
|
Śliczna Anetko!Taka zdrowiutka..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piotr72
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #38 : Wrzesień 24, 2008, 10:53:05 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 24, 2008, 10:58:23 » |
|
Śliczna Anetko!Taka zdrowiutka.. Wydaje się taka krucha  No tak, nie pomyślałam 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
|
|
bee
Aktywny

wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 24, 2008, 13:15:42 » |
|
Eee , to tak widzę średnio tygodniowo u wszystkich po 4-5 sztuk przybywa  . To już się wyleczyłam, że mam i ja coś z garem  . Anetko, a gdzie flakon?? Piękne macie te compacty:)
|
|
|
|
|
|
" Ile razy mogę słuchać, mogę słuchać o tym, że ktoś obiecał 1000 rzeczy ale zrobił tylko 2; Z dniem każdym narasta we mnie przekonanie ,że to nie są dobre chęci tylko taaanie gaaadanie. Tanie gadanie, wartością słowa jest jego dotrzymanie .."
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #42 : Wrzesień 24, 2008, 13:30:24 » |
|
Anetko, a gdzie flakon??
Flakon jest, doszedł cały, czeka na kwiaty cięte 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
bee
Aktywny

wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #43 : Październik 05, 2008, 13:19:58 » |
|
Widzieliście kiedyś takie coś?  To żyje i kwitnie, kwieciem dostojnie i obficie. Prezentuję więcej u mnie w wątku. 
|
|
|
|
|
|
" Ile razy mogę słuchać, mogę słuchać o tym, że ktoś obiecał 1000 rzeczy ale zrobił tylko 2; Z dniem każdym narasta we mnie przekonanie ,że to nie są dobre chęci tylko taaanie gaaadanie. Tanie gadanie, wartością słowa jest jego dotrzymanie .."
|
|
|
Famelia
Rezydent

Pomorze, strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #44 : Październik 05, 2008, 13:36:11 » |
|
Niesamowita, gdzie tam mojemu kikutkowi do tego 
|
|
|
|
|
|
Agnieszka
['] Z
|
|
|
piotr72
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #45 : Październik 05, 2008, 14:06:24 » |
|
Hoja oczywiście piekna, ale co ja widzę za talent racjonalizatorski  wykorzystanie lustra do lepszego doswietlenia sadzonek no no brawo za pomysł;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bee
Aktywny

wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #46 : Październik 05, 2008, 14:51:31 » |
|
W tym akwarium Aga hoduje bardzo ciekawe, wymagające wysokiej wilgotności miniaturowe storczyki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #47 : Październik 05, 2008, 19:42:52 » |
|
Przed tygodniem udało mi się kupić taką ślicznotkę  Posadziłam dwie gałązki w jednej doniczce i teraz się aklimatyzuje. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #48 : Październik 05, 2008, 20:05:29 » |
|
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #49 : Październik 05, 2008, 20:10:54 » |
|
Anetko, w zwykłym sklepie ogrodniczym. Wzięłam jedną więcej, ale już rozdysponowałam. Tydzień później już nie było po nich śladu. Trafiłam na dzień tuż po dostawie. Czasami i mnie się farci 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #50 : Październik 05, 2008, 20:14:31 » |
|
Muszę się wybrać do naszego klomba, tak jak radziła mi jedna z forumowiczek  a nóż mi się poszczęści. A moją compacte chyba zaczyna chorować na 3 listkach ma brzegi jakby uschnięte, jutro zdjęcie wstawię 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
piotr72
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #51 : Październik 06, 2008, 07:40:50 » |
|
Bardzo ładna i zdrowa. Widać jakieś tam tendencje zwyżkowe są jeśli chodzi o dostępność Hoi. Ja staram się być upierdliwy i pytam w każdej napotkanej kwiaciarni, żeby wzbudzić zainteresowanie sprzedawców często nieświadomych czym handlują 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #53 : Październik 06, 2008, 09:18:34 » |
|
Ja staram się być upierdliwy i pytam w każdej napotkanej kwiaciarni, żeby wzbudzić zainteresowanie sprzedawców często nieświadomych czym handlują  Bardzo dobry pomysł, Piotrze!  Też zastosuję  Wprawdzie u mnie w jednej kwiaciarni od paru miesięcy (! - można sobie wyobrazić, jak 'fachowo' pielęgnowana...) stoi jedna, słownie : jedna hoja, z tym, że w przystępnej okrutnie cenie 120 zł.  Nie wiem wprawdzie sama, co to za hoja - ale pani w sklepie tym bardziej nie wie, bo jak zapytałam - odrzekła : to taki... kwitnący gatunek pnącza.  No - ja myślę, że kwitnący, bo akurat trzy baldaszki kwiatków miał 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #54 : Październik 06, 2008, 14:50:42 » |
|
Prawdziwa ślicznotka Agnieszko  w przystępnej okrutnie cenie 120 zł. Niezwykle przystępna ta cena  U mnie w kwiaciarniach nic i nie wiem co jest gorsze.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
bee
Aktywny

wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #55 : Październik 06, 2008, 20:15:05 » |
|
Wprawdzie u mnie w jednej kwiaciarni od paru miesięcy (! - można sobie wyobrazić, jak 'fachowo' pielęgnowana...) stoi jedna, słownie : jedna hoja, z tym, że w przystępnej okrutnie cenie 120 zł.  ?? Nie no , ewidentnie się pomylili i przecinka nie ma przed zerem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piotr72
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #56 : Październik 07, 2008, 10:08:19 » |
|
w przystępnej okrutnie cenie 120 zł. To nie przystępna, ale podstępna cena 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #57 : Październik 09, 2008, 20:32:22 » |
|
Zaczekaj aż spadną kwiaty... może cena też spadnie? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #58 : Październik 09, 2008, 21:19:24 » |
|
Wyjaśniam, że przecinka nie pominęłam  Wprawdzie mnie też oczy nieco na wierzch wyszły, jak zobaczyłam tę nalepkę z ceną - widać właścicielka kwiaciarni czuje, że hoje pożądane są  Ale skoro bluszcze tam są po 50 zł, cykasy po 350....  No - taką fajną mam kwiaciarnię  Aha - kwiaty już spadły. Cena trzyma się twardo. ("Bo wie pani, to jest taka hoja, co kwitnie! Dlatego taka cena"  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #59 : Październik 09, 2008, 21:37:05 » |
|
"Bo wie pani, to jest taka hoja, co kwitnie! Dlatego taka cena"  Pani sądzi, że niby rarytas - inne nie kwitną  Może trzeba ja oświecić, wtedy cena spadnie 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|