Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Luty 07, 2012, 21:17:08
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Kontynuacja Forum znajduje się pod nowym adresem: www.floraforum.eu . Zapraszamy Smile
Strony: « 1 2 3 4   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Podlewanie storczyków  (Przeczytany 22991 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
cymric
Gaduła

« Odpowiedz #90 : Maj 03, 2009, 18:55:37 »

Ja wczoraj dokonałam ZUA  Embarassed .Z powodu braku wolnej chwili-remont i inne takie ,nie miałam czasu na namaczanie  Shocked Wstawiłam wszystkie pod prysznic i zlałam kranówą  Confused Confused Obiecuję,że to się więcej nie powtórzy!Normalnie podlewam gotowaną.

Forum rządzi,forum radzi,forum nigdy Cię nie zdradzi. Wink

Jestem Asia Smile
Monika_Mu
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #91 : Maj 03, 2009, 19:22:21 »

Ja na swoich falkach zrobiłam próbę. Mam sześć i zawsze je namaczałam. Ostatni, jakiego dostałam w sierpniu ubiegłego roku kwitł pół roku i po prostu podlewam co 10 dni wodą z kranu, nigdy nie był namaczany. Widocznie jest mu dobrze, wypuścił 2 nowe liście i teraz wypuścił nowy pęd a ze starego odnóżkę na której na 6 pączków. Każdy podlewa kwiaty inaczej:)

Pozdrawiam Monika:)
szeklus
Nowicjusz
*

Moja wymarzona:))

« Odpowiedz #92 : Maj 04, 2009, 08:37:17 »

No ja o swoja to chyba nie dbam. Poprostu czekam biernie jak znów zakwitnie. Przeczytam zaraz chyba wszystko i postaram się jej pomóc. Liście ma piekne i suchy badyl. Muszę to zmienić i sprawić by znów była śliczna;)))
zocha
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #93 : Maj 05, 2009, 15:14:48 »

ja narazie  nie narzekam, pąki się rozwijają,  dziś wystające korzenie obłożyłam mokrą chusteczka ,  a  te  w środku jeszcze są zielone, no  a tak to stają sobie na  stole... Very Happy

m&m
alucha1327
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #94 : Czerwiec 06, 2009, 12:32:20 »

A jak KTOŚ chce mieć na jednej łodydze więcej odgałęzień(nawet do pięciu),musi postawić swój okaz nie dalej jak metr od okna i pozostawić uchylone okno(w dzień i w nocy)Sukces gwarantowany!!!
Jak ktoś ma warunki, może wystawić na całe lato do ogrodu.Powodzenia
luki1993pies
Aktywny
**

http://www.floraforum.pl/index.php/topic,12083.new

« Odpowiedz #95 : Czerwiec 16, 2009, 16:08:17 »

Tak ja mam prawie 24 na dobę otwarte okno i są około 70 cm od okna i są piękne. Okno zamykam tylko jak jest zimna lub nie raz na noc Very Happy

Wszystko co zielone i się rusza jest piękne;];]
Moje kwiatuchy:
http://www.floraforum.pl/index.php/topic,12083.new.html#new
Moje ogrodowe kwiaty Very Happy
http://www.floraforum.pl/index.php/topic,12549.new.html#new
Zapraszam i pozdrawiam Łukasz
szeklus
Nowicjusz
*

Moja wymarzona:))

« Odpowiedz #96 : Lipiec 13, 2009, 11:25:24 »

A moja cierpliwość została wynagrodzona. Roślinka obudzila sie do życia. Puścił nowy liść i nowy pęd. Teraz czekam dalej:))
bonsai
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #97 : Lipiec 24, 2009, 08:18:53 »

Wiecie może czy storczyka można "podlewać" przy pomocy nawilżacza? Wczoraj kupiłam swojego pierwszego storczyka i postawiłam go obok nawilżacza [no dobre... nawilżacz przyniosłam z drugiego pokoju specjalnie dla kwiatka  Smile]. Dzisiaj zauważyłam, że po włączeniu nawilżacza [jakiejś godzinie] wewnątrz doniczki skrapla się para [niedużo]... jednak nie wiem, czy taka ilość wody wystarczy mojemu kwitkowi czy może trzeba go będzie jeszcze raz na czas podlać  Confused
anicurka
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #98 : Sierpień 20, 2009, 21:06:12 »

Nie wystarczy. Podlewanie jest koniecznie, ja podlewam kranówą jak już wcześniej pisałam, raz na tydzień lub rzadziej. Zdecydowanie lepiej MNIEJ niż za dużo. A nawilżacz niekoniecznie potrzebny, przynajmniej ja nie używam bo takowego nie posiadam Smile)
Strony: « 1 2 3 4   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: