Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 25, 2012, 10:00:54
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kominek ogrodowy - gril - murowany oraz oświetlenie ogrodu  (Przeczytany 22931 razy)
Maverick
Nowicjusz
*

« : Wrzesień 04, 2008, 22:51:15 »

Witam.
Niedługo będę murował sobie grila lub kominek na ogródku. Dodatkowo planuję wykonać jakieś oświetlenie zarówno ozdobne jak i wieczorowe w razie małej imprezki. Ciekawi mnie jak wyglądają Wasze oświetlenia i grile. Może macie jakieś ciekawe rozwiązania. Zapraszam do wklejania zdjęc
elunia.o
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 08, 2008, 11:46:12 »

Niestety, nie mam jeszcze ani grilla ani oświetlenia, ale mam plany.Ogladałam w telewizji program "Maja w ogrodzie" i tam pokazywali cudną murowaną  wędzarnię razem z grillem. O czymś takim warto pomyśleć. Jak będę miała jakieś dane to podeślę.
Aga1
Aktywny
**

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 08, 2008, 17:47:19 »

Wszystko fajnie, ale jak się okopci...

elunia.o
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 09, 2008, 15:20:52 »

Wszystko zależy od usytuowania. Właściciel był bardzo zadowolony i nie wynikało, żeby były jakieś problemy.A te pstrągi wędzone w dymie z gałęzi drzew owocowych, mniam.
ewka
Aktywny
**

strefa 6a, lubelskie

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 19, 2008, 19:47:26 »

Wczoraj widziałam u znajomego rewelacyjny grill, jak się zgodzi to spróbuję dać zdjęcia na FF. I jak się nauczę, jestem w trakcie. Facet jest typową złotą rączką i sam robi świetne rzeczy: mebelki, huśtawki i ten grill, dla którego straciłam głowę...
Zoe
Gość
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 20, 2008, 07:13:13 »

Ewa dla faceta czy dla grila??????????? Very Happy
Monia68
Rezydent

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 20, 2008, 07:47:12 »

Pewnie dla jednego i drugiego Smile Wink

Serdecznie pozdrawiam,
Monika
Mój ogród
Kolekcja
ewka
Aktywny
**

strefa 6a, lubelskie

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 20, 2008, 16:47:27 »

Tylko dla grilla. Faceta mam dość swojego.
Elizka_
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #8 : Styczeń 25, 2009, 09:46:49 »

Maverick nie wiem czy już wybudowałeś Confused, ale wstawię może będę mogła komuś pomóc.

To jest grill na mojej działce, wybudowany jakiś rok temu  Very Happy
Wszystko fajnie, ale jak się okopci...
Wbrew pozorom bardzo się przez ten czas nie okopcił, także bardzo polecam, największy problem jest z wybudowaniem- nam pomagał sąsiad budowlaniec. 'Daszek' był wylewany w formie i dodatkowo zbrojony.
Pozdrawiam.

Moje fiołki

Pozdrawiam Eliza Very Happy
DaniSch
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #9 : Maj 30, 2009, 23:05:08 »

ja to mam dobrze Razz- na samym rogu mego ogrodu stoi sobie latarnia uliczna. Jak dotąd oswietlala ulice i byla wspaniałym palem dla mojego dzikiego wina , które z muru pielo się az do samej gory. W tym roku miasto postanowiło zalozyc nowe lampy-oszczednosciowe o okraglej formie. Tym to sposobem nie potrzebuje juz zadnych lamp w ogrodzie-mam jasno jak w dzień. Ślubny śmieje się, ze włamanie od strony ogrodu nam nie grozi, a i grilowac mozna po nocach bez ryzyka spalenia mięsiwa Smile Very Happy

Koniczyna
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 15, 2009, 10:28:14 »

Mój grill oświatlam lampą halogenową, która jest podpięta do prądu w altanie. Ale teraz jest mnóstwo różnego rodzaju lampek -led, które można przenosić w dowolne miejsce. Ostatnio widziałam taką nawet w Practikerze. Zobacz też tutaj: http://www.apollo-sklep.com.pl/lighting/lista.php?t=Oprawy%20ogrodowe%20-%20Oprawy%20ogrodowe%20Lampy%20ogrodowe,%20led&kategoriaID=1&gclid=CI2o_uP6i5sCFUoB4wodKl8tow

Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: