|
limba
|
 |
« Odpowiedz #270 : Listopad 07, 2008, 12:42:56 » |
|
Masz racje Aniu poczekajmy niech Beatka sie wypowie...A ja uwierzyłam w jej dobre intencje i całkowitą przemianę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
probeta
|
 |
« Odpowiedz #271 : Listopad 07, 2008, 13:28:35 » |
|
Masz rację Aniu to pisonia Wiecie co jak tak czytam o tych przekrętach m@jo vel ... cośtam to naprawdę chciałabym być facetem i spotkać tą "osobę" w jakimś ciemnym zaułku, bo co innego literówki w nazwach a co innego oszukiwać i naciągać innych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
limba
|
 |
« Odpowiedz #272 : Listopad 07, 2008, 13:47:51 » |
|
Ale wredne babsko! Jak można takie "numery wycinać" i w dodatku przepraszając za poprzednie, tak jak było to w przypadku Ani ! Ale ma tupet!  Przykro mi Aniu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maga
Gaduła

mazowieckie, 6a
|
 |
« Odpowiedz #273 : Listopad 07, 2008, 14:00:21 » |
|
Słuchajcie, a może ta kobita się pomyliła? Jakoś trudno mi uwierzyć że świadomie zrobiła coś takiego... Może jestem głupia i naiwna, ale naprawdę jakoś tak sama sobie nie mogę wytłumaczyć, ze to celowe działanie... 
|
|
|
|
|
|
nazywam się magda i jestem hojoholiczką 
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #274 : Listopad 07, 2008, 14:08:44 » |
|
Rozmawiałam z nią na gg - napisałam, że poszukiwałam informacji i myślę, że to nie hoja. Odpisała, że ma pisonię i to nie jest pisonia, która ma większe listki niż ta sadzonka. Jednak ostatecznie przyznała, że już nie wie co to jest. Albo sama okazała się naiwna i dała nabrać, albo to gierka. Nie wiem, nie chcę szafować wyrokami, ale dla mnie sprawa wszelkich "napraw" jest zamknięta.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
maga
Gaduła

mazowieckie, 6a
|
 |
« Odpowiedz #275 : Listopad 07, 2008, 14:14:01 » |
|
Kiczulko, pisonia też ładna...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #276 : Listopad 07, 2008, 14:14:19 » |
|
To w takim razie dlaczego na Allegro sprzedaje to, co "sama nie wie co to jest" za ciężkie pieniądze jako incrassatę? Bo domyślam się, że allegrowa incrassata i "sama-nie-wie-co-to-jest" to pewnie ta sama roślina...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maga
Gaduła

mazowieckie, 6a
|
 |
« Odpowiedz #277 : Listopad 07, 2008, 14:17:04 » |
|
Allegro ma to gdzieś. Przecież Ci napisali, ze za opis towaru odpowiada sprzedawca. A że incrassata i niewiadomoco to to samo to raczej pewne, niestety... Mam nadzieję, że jeśli ktoś z forum licytuje to zdąży sie jeszcze wycofać.  A nie, sprawdzilam i nikt nie licytuje, na szczescie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #278 : Listopad 07, 2008, 14:28:18 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maga
Gaduła

mazowieckie, 6a
|
 |
« Odpowiedz #279 : Listopad 07, 2008, 14:37:18 » |
|
No tak, licytacje powinna zdjac, jak sama nie wie co ma...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #280 : Listopad 07, 2008, 14:39:38 » |
|
Przede wszystkim nie powinna W OGÓLE wystawiać...
|
|
|
|
|
|
"Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie..."
Jose Saramago
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #281 : Listopad 07, 2008, 14:42:22 » |
|
Pisonie owszem ładna To w takim razie dlaczego na Allegro sprzedaje to, co "sama nie wie co to jest" za ciężkie pieniądze jako incrassatę? ale to jest podstawowy problem 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
limba
|
 |
« Odpowiedz #282 : Listopad 07, 2008, 14:59:14 » |
|
Jagna ma rację! Jak nie wie, to niech nie wystawia i tyle. Nie ma jej co bronić, moim zdaniem zrobiła to celowo- żeby zarobić i celowo nie udostępnia zdjęcia, żeby czasem ktoś się nie dopatrzył!  A ja miałam ją kupić wierząc, że to jest incrassata ..I czy to nie jest oszustwo? Szkoda słów.. Najwazniejsze, że nikt jej nie kupił i miejmy nadzieję- nie kupi!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
probeta
|
 |
« Odpowiedz #283 : Listopad 07, 2008, 15:20:35 » |
|
Wiecie, gdyby to jej się trafiło po raz pierwszy... no może po raz drugi - ma prawo się pomylić czy błędnie zidentyfikować roślinkę ale na nią są ciągle skargi, i cały czas widzimy błędnie opisane lub nierzetelne licytacje i pamiętamy ją również z forum - Kiczulko bardzo kochana z Ciebie dziewczynka ale opamiętaj się troszkę bo na takich osobach właśnie żerują takie ... Naprawdę wypadałoby ją tylko ... Ja już od dawna omijam jej licytacje choćby nie wiem jak kuszącą propozycję miała, szkoda tylko że nie da rady takich osób eliminować z życia publicznego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #284 : Listopad 07, 2008, 15:26:19 » |
|
Komentarze mówią same za siebie, taka osobę omijam szerokim łukiem wszystkich ma 41 z czego 14 negatywnych i 5 neutralnych( po przeczytaniu neutralnych, podciągałbym je również pod negatywne ) Wstydziłabym się z takimi komentarzami cokolwiek wystawić.Żenada !!!
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
mery
Gaduła

Lato, lato zostań dłużej...
|
 |
« Odpowiedz #285 : Listopad 07, 2008, 15:32:53 » |
|
To osoba pozbawiona najmniejszych oznak przyzwoitości, bez skrupułów, więc nie dziwi mnie, że liczy nadal na szybki zysk  . Jednak nie mogę pojąć co kieruje ludźmi, którzy u niej licytują widząc komentarze i lakoniczne opisy w aukcjach, zdjęcia kradzione z netu  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maga
Gaduła

mazowieckie, 6a
|
 |
« Odpowiedz #286 : Listopad 07, 2008, 20:55:48 » |
|
Najwazniejsze, że nikt jej nie kupił i miejmy nadzieję- nie kupi!
Myślę, że ona zaraz znowu ją wystawi. Nie, nie broniłam lyszpy - tylko po prostu nie mieści mi się w głowie coś takiego; ona chyba jest świadoma tego jaką ma opinię?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23Margo
|
 |
« Odpowiedz #287 : Listopad 07, 2008, 21:13:24 » |
|
A ja myślę ,że nie do końca tak jest, jak piszecie  . Chodzi mi o to , że jest wiele naiwnych ludzi ,którzy tylko zobaczywszy "rarytasik" w nagłówku ,rzucają się do licytacji , nie patrząc w ogóle na komentarze . A ,że "to to " ma wiecznie rzekomo białe kruki , więc żeruje na ludziach dalej  Przykro mi Kiczulko  .
|
|
|
|
|
|
Cudownego słoneczka wszystkim życzę 
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #288 : Listopad 08, 2008, 08:13:29 » |
|
Margo chyba ma rację. Ja sama wiem, że wielu moich znajomych, kupujących na Allegro, w ogóle nie czyta komentarzy - i nawet wielkie oczy na mnie zrobili, jak zapytałam, czy przed licytowaniem poczytali te opinie - bo albo w ogóle nie wiedzieli, że takie są, albo to nowicjusze na Allegro, którzy rzucają się na przedmiot, bo sądzą, że oto wielka okazja się im trafiła... Nie sądzę, żeby ktoś - zobaczywszy tyle negatywów - nie zastanowił się nad wiarygodnością i rzetelnością takiego wystawcy. A ludzie rzadkich roślin poszukują bardzo, no i właśnie wydaje im się, że Pana Boga złapali za nogi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aneta_76
|
 |
« Odpowiedz #289 : Listopad 08, 2008, 08:18:02 » |
|
Ja zawsze czytam, mam koleżankę która mówi że ona jakaś roztrzepana jest że najpierw kupuje a dopiero potem czyta komentarze. 
|
|
|
|
|
|
Fiołki, hoye.
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #290 : Listopad 08, 2008, 11:10:06 » |
|
opamiętaj się troszkę bo na takich osobach właśnie żerują takie ... Naprawdę wypadałoby ją tylko ... Ja już od dawna omijam jej licytacje choćby nie wiem jak kuszącą propozycję miała, szkoda tylko że nie da rady takich osób eliminować z życia publicznego.
Obawiam się, że Probeta ma rację  Trzeba z dużą ostrożnością podchodzić do wszelkich ofert takich osób, ja mam nauczkę 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
maga
Gaduła

mazowieckie, 6a
|
 |
« Odpowiedz #291 : Listopad 08, 2008, 15:05:44 » |
|
  Taką toto bidę znalazłam dziś w kwiacarni. Patrzy mi, że to carnosa, ale jakieś ma takie liście za okrągłe jakoś... Tzn ja jestem nie-spec i dlatego proszę o pomoc. Liście są blade, pewnie już od dawna nie widziały światła... Roślina duża, ladnie poprowadzona na kółku. Jakość zdjęc marna, ale pstrykałam naprędce telefonem - da się coś stwierdzić? Jak to będzie jakaś bardziej wyszukana hoja to zaraz polece ja kupię - szczęśliwa; jak carnosa to się ucieszę, że się poznałam  I też pewnie kupię, bo mi jej strasznie żal, biedulki... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mery
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #292 : Listopad 08, 2008, 15:45:03 » |
|
To z pewnością hoja  . Może zwykła carnosa, może fungii  . Trudno to stwierdzić po zamieszczonych zdjęciach. Fungii ma liście bardziej okrągle i większe od carnosy, a na ich spodniej stronie jest meszek wyczuwalny w dotyku  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anna czarnota
|
 |
« Odpowiedz #293 : Listopad 08, 2008, 15:46:13 » |
|
Dotknij liści, jeśli maja delikatny meszek to fungii (starsze liscie, bo młode są gładkie), a jeśli gładkie to carnosa  Mery była pierwsza 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Ania
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #294 : Listopad 08, 2008, 15:47:57 » |
|
A może... fungi? EDIT: Eee... przegoniłyście mnie 
|
|
|
|
|
|
"Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie..."
Jose Saramago
|
|
|
maga
Gaduła

mazowieckie, 6a
|
 |
« Odpowiedz #295 : Listopad 08, 2008, 15:55:53 » |
|
Jesteście absolutnie niemożliwe... wiedźmy  wiedźma - w przedchrześcijanskich słowiańskich społecznościach kobieta posiadająca wiedzę, związaną z ziołolecznictwem, medycyną, przyrodą. Osoba szanowana przez społeczeństwo, zwracano się do niej po rady wikipedia.pl  Dzięki! Wprawdzie mam kwiaciarnię na drugim końcu miasta, ale lecę!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mery
Gaduła

|
 |
« Odpowiedz #296 : Listopad 08, 2008, 16:04:22 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maga
Gaduła

mazowieckie, 6a
|
 |
« Odpowiedz #297 : Listopad 08, 2008, 16:08:41 » |
|
To zaczaruj, kochana, żeby to nawet jeśli jest carnosa - to była fungii  Dobra, lecę. Trzymajcie kciuki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #298 : Listopad 08, 2008, 16:39:13 » |
|
Maga, jeśli to fiungii to ja się piszę na kawałek jako pierwsza! 
|
|
|
|
|
|
Jose Saramago
|
|
|
maga
Gaduła

mazowieckie, 6a
|
 |
« Odpowiedz #299 : Listopad 08, 2008, 16:45:03 » |
|
Kubulinko, jeśli to fungii to dostaniesz w następnym tygodniu kilka kawałków.  Tylko niechże wreszcie pójdę - cały czas siedzę i oglądam zdjęcia w necie i porównuję z tymi, które zrobiłam. No dobra, idę. Jak nie pójdę to się nigdy nie dowiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|