|
sisay
|
 |
« Odpowiedz #30 : Sierpień 20, 2008, 10:49:19 » |
|
Dziękuję za informacje  Staram się unikać roślinek, które wymagają zimowania. Nie jestem jeszcze "gotowa" i wydaje mi się to okropnie skomplikowane  dlatego musiałam dopytać. Skupiam się na tych, które można normalnie trzymać w domu. Zobaczymy, jak będzie z tym skrętniczkiem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23Margo
|
 |
« Odpowiedz #31 : Sierpień 20, 2008, 11:24:46 » |
|
Dziękuję Krysiu z góry  . Po doświadczeniach Eli widać ,że im to służy , nawet jak troszkę ślimak je nadgryzł to wyglądają cudnie  .
|
|
|
|
|
|
Cudownego słoneczka wszystkim życzę 
|
|
|
krysp50
Gaduła

Wielkopolska 7a
|
 |
« Odpowiedz #32 : Sierpień 20, 2008, 11:32:08 » |
|
Dziękuję Krysiu z góry  . Po doświadczeniach Eli widać ,że im to służy , nawet jak troszkę ślimak je nadgryzł to wyglądają cudnie  . Ale ja mam tylko tego "mechatego"  Pozostałe - "normalne" dwa.... ledwo ciągną 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Krysia
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #33 : Sierpień 20, 2008, 13:29:33 » |
|
Zaprezentuję moje ulubione, ciągle kwitnące... nieprzerwanie...    Sjesta, Leyla i Alba. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
|
violkah
|
 |
« Odpowiedz #34 : Sierpień 20, 2008, 13:38:46 » |
|
violkah - "krajance" nie mogę odmówić  Dziękuję serdecznie Krysiu  , i fajnie, że spotkałam tu "krajankę"  bo czułam się osamotniona "terytorialnie" Poli dzięki, ale Krysia z tego co "mówiła" to i tak będzie cięła, więc Ty swojego nie oskubuj Tuberoza piękne, ach, kocham skrętniki, a ta sjesta  miodzio 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_Ida_
|
 |
« Odpowiedz #35 : Sierpień 20, 2008, 14:50:38 » |
|
Przepraszam Szanowne Panie, gdzie Wy takie perełki wynajdujecie???  Ja musiałam z Krakowa wyjechać pod Olsztyn, żeby swojego pierwszego i jakże zwykłego (w porównaniu do Waszych) skrętnika nabyć... Ja nie wiem... Może ktoś z Krakowa wie, gdzie u nas dają skrętniki??? bo ja nie widziałam nigdzie... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
violkah
|
 |
« Odpowiedz #36 : Sierpień 20, 2008, 14:57:17 » |
|
Ido, u mnie w Zielonej Górze też skrętnika nie uraczysz  , moje były na na allegro kupowane  , i kilka listków dostałam od znajomej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_Ida_
|
 |
« Odpowiedz #37 : Sierpień 20, 2008, 19:27:33 » |
|
Jak kiedyś otworzę kwiaciarnię, to napewno będę miała skrętniki, zwariowane fiołki, gloksynie i ma się rozumieć ficusy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #38 : Sierpień 20, 2008, 19:33:54 » |
|
Ida ja też o tym marzę ! 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
|
_Ida_
|
 |
« Odpowiedz #39 : Sierpień 20, 2008, 19:48:35 » |
|
Tuberozo  rok temu byłam juz blisko realizacji mojego marzenia, kiedy byłam już mocno zdesperowana niemożliwością znalezienia pracy przez dłuższy czas. Miałam otworzyć kwiaciarnię z kolegą, który miał podobny problem i również kocha rośliny  Niestety albo stety on znalazł pracę pierwszy a ja zaraz po nim  Coś mi się jednak zdaje, że kiedyś ją otworzę, wiele osób mnie do tego zachęca, a w końcu nie przez całe życie będą chcieli przyjmować mnie do pracy jako panią grafik 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #40 : Sierpień 20, 2008, 19:50:48 » |
|
Ja też o tym myślę, ale póki co mam raczej stałą pracę i to mnie trochę powstrzymuje. Ale może kiedyś się odważę, bo to byłaby praca - pasja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_Ida_
|
 |
« Odpowiedz #41 : Sierpień 20, 2008, 19:55:51 » |
|
To może kiedyś się zgadamy z innymi dziewczynami i utworzymy sieć najlpszych kwiaciarni w Polsce???? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23Margo
|
 |
« Odpowiedz #42 : Sierpień 20, 2008, 19:57:37 » |
|
To mi sie podoba  , to by było coś 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
poli
|
 |
« Odpowiedz #43 : Sierpień 20, 2008, 20:16:29 » |
|
Ja chętnie się dołączę 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam serdecznie Pomorze, 7a
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #44 : Sierpień 20, 2008, 20:17:23 » |
|
A ten "mechato listny" to mnoży się jak króliki - na balkonie wetknęłam listki w doniczke i już sie przyjęły i rosną  Elu, Ty po prostu masz zieloną rękę - te, które od Ciebie dostałam wcale mi się nie namnożyły jak króliki - oklapły i odmówiły współpracy  Chyba się z tej desperacji wybiorę na ryneczek, póki jeszcze jestem w Rzeszowie 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
violkah
|
 |
« Odpowiedz #45 : Sierpień 20, 2008, 21:15:00 » |
|
Ja też muszę się postarać, żeby zechciały mi rosnąć  , tak same z siebie bez doglądania skubane nie chcą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #46 : Sierpień 20, 2008, 23:42:29 » |
|
Hmm do projektu dołączę  Po wczorajszej wędrówce po kwiaciarniach ręce mi opadły do samej ziemi! Praktyznie poza dracenami nic nie ma.. Skrętnik to gorzej niż towar na kartki 
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
|
_Ida_
|
 |
« Odpowiedz #47 : Sierpień 21, 2008, 09:34:45 » |
|
Na Mazurach w kwiaciarniach przeważają sztuczne kwiatki, nie widziałam nigdzie takiej masy ceraty i plastiku jak tam  (bo oczywiście, jak mąż fotografował kościoły, to ja zwiedzałam kwiaciarnie  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #48 : Sierpień 21, 2008, 09:51:53 » |
|
To się zgadza. Zawsze z wakacji przywoziłam jakąś roślinkę, ale z Mazur, na które jeździmy od dwóch lat jakoś nic przywieźć nie mogę. Ale widziałam w oknie u kogoś w domu kohlerię  Bardzo się zdziwiłam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krysp50
Gaduła

Wielkopolska 7a
|
 |
« Odpowiedz #49 : Sierpień 21, 2008, 10:02:24 » |
|
Ale widziałam w oknie u kogoś w domu kohlerię  Bardzo się zdziwiłam. Na pewno to była nasza forumowiczka 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Krysia
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #50 : Sierpień 21, 2008, 10:09:16 » |
|
Też o tym myślałam. Przyznać się kto mieszka w miejscowości Miłki na ul. Giżyckiej?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23Margo
|
 |
« Odpowiedz #52 : Sierpień 21, 2008, 10:52:50 » |
|
 Słodko to wygląda  , ale pamiatkę masz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_Ida_
|
 |
« Odpowiedz #53 : Sierpień 21, 2008, 11:05:51 » |
|
Co racja to racja 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tulipan998
Aktywny

Województwo podkarpackie , strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #54 : Sierpień 21, 2008, 11:31:55 » |
|
Ja tez nie mogłem sie oprzeć pięknu skrętników i kupiłem na ryneczku za 5 zł  . Ma zabiedzone te kwiatki , raczej zbierające sie na przekwitnięcie , ale jeszcze jest dużo pąków  :   
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sisay
|
 |
« Odpowiedz #55 : Sierpień 21, 2008, 12:42:34 » |
|
Cudny! Skąd wy bierzecie takie ryneczki?  Ido, cieszę się ze wstawiłaś to zdjęcie  Pokażę rodzince, przestaną się ze mnie nabijać ze zaglądam ludziom w parapety 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_Ida_
|
 |
« Odpowiedz #56 : Sierpień 21, 2008, 13:02:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #58 : Sierpień 21, 2008, 22:00:22 » |
|
Ida ale z Ciebie laska! Nic dziwnego, że skręciołki michy cieszyły  Ale, że ja nie spotykam takich widoków..
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #59 : Sierpień 21, 2008, 22:22:16 » |
|
Postawił już nawet diagnozę, jestem chora i powinnam iść na odwyk  Tylko, że ja chyba nie mam ochoty  a jak tu nie zaglądać do okien, jak kwiatuchy patrzą i machają do Ciebie  Nie jesteś specjalnie chora.... nie weszłaś do mieszkania po odnóżki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|