|
|
marangai
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 17, 2008, 10:19:55 » |
|
Witaj, już jesteś przyjęta! 
|
|
|
|
|
|
Opór jest bezcelowy
|
|
|
|
violkah
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 17, 2008, 10:39:37 » |
|
Witam serdecznie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
Rezydent

mazowsze 6b
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 17, 2008, 11:28:25 » |
|
Witaj  wszyscy tu mile widziani 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 17, 2008, 12:03:09 » |
|
Witaj Izolda 
|
|
|
|
|
|
Nie płacz w liście,nie pisz że los ciebie kopnął, nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia, kiedy Bóg drzwi zamyka-to otwiera okno... ks.Jan Twardowski
|
|
|
|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 17, 2008, 12:53:35 » |
|
Cześć Iza  i z radością przyjmujemy 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipiec 17, 2008, 21:38:23 » |
|
Witaj 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Margaret
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipiec 17, 2008, 21:40:32 » |
|
Hej Iza,ja jestem ciekawa tych szczurkow;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
egrabow
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipiec 17, 2008, 22:14:26 » |
|
Witam serdecznie wrocławiankę - miłośniczkę storczyków. Szczurki i rybki też mile widziane 
|
|
|
|
|
|
Człowiek potrzebuje dwóch lat aby nauczyć się mówić a pięćdziesięciu, żeby nauczyć się milczeć. Ernest Hemingway Pozdrawiam - Kaśka Moje zielone
|
|
|
Izolda
Aktywny

Strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 18, 2008, 15:26:18 » |
|
Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie  , o szczurkach postaram się napisać coś więcej w osobnym wątku, na razie powiem tylko, że to trzej faceci, wszyscy czarni w białych skarpetkach, z czego dwóch o uszkach dumbo, nazywają się Gucio, Genio i Gustaw. Rybki to raczej domena mojego mężczyzny. A ja owszem storczyki bardzo lubię i mam ich w tej chwili najwięcej, ale jestem też pod coraz większym urokiem hoi, mam w tej chwili trzy odmiany: carnosa, multiflora i malutka australis, mam przyobiecaną jeszcze wayetti, ale nie wiem kiedy przybędzie, bo najpierw muszę podhodować macodes petola na wymianę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipiec 18, 2008, 20:27:01 » |
|
No to jak jesteś pod urokiem hoi, to już wpadłaś  . Tak się właśnie zaczyna, od jednej, dwóch. Ja jeszcze miesiąc temu nie miałam żadnej, a teraz mam kilkanaście i ciągle mi mało  . Fajne imiona szczurków  .
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
|
|
orange30
Nowicjusz
NaŻadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 18, 2008, 22:05:14 » |
|
Witaj Izo w naszym gronie 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam serdecznie Halina 
|
|
|
Izolda
Aktywny

Strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 19, 2008, 10:06:21 » |
|
Anntaris mam jednak nadzieję, że nie wpadłam, bo połówek patrzy na mnie, puka się w czoło i pokazuje mi tą ciasnotę na parapetach, ja już naprawdę nie mam miejsca  , muszę uzupełnić zdjęcia w galerii, trochę się tego nazbierało  Kilkanaście hoi to już dumnie brzmi  a można gdzieś zobaczyć Twoje roślinki?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #15 : Lipiec 19, 2008, 10:14:57 » |
|
Jeszcze nie założyłam swojego wątku  , nie mam czasu. Moje hoye to w większości sadzonki. Niestety w Polsce zakup dużej hoi(innej niż bella, multiflora, carnosa) graniczy z cudem. A brakiem miejsca się nie przejmuj, zawsz można powiesić  . Obejrzyj okna Probety  .
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
Izolda
Aktywny

Strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #16 : Lipiec 19, 2008, 17:44:27 » |
|
Już widziałam okna Probety, robią wrażenie  . Przy moim metrażu to raczej niewykonalne, ja już się prawie nie mam jak obrócić (mieszkam w kawalerce). A jeśli chodzi o roślinki, to właśnie najbardziej lubię zaczynać hodowlę od sadzonki i patrzeć jak pod moim czujnym okiem po malutku sobie rosną  Akurat multiflorę kupiłam wielką, carnosa urosła jak głupia, ale nie chce zakwitnąć, a australis niedawno do mnie przyjechała, więc jeszcze się adaptuje do nowych warunków. Muszę obstrykać brakujące kwiatki i też założyć swój wątek, chociaż nie będzie tak imponujący jak niektórych tu pozytywnie zakręconych 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tulipan998
Aktywny

Województwo podkarpackie , strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #17 : Lipiec 20, 2008, 11:14:51 » |
|
Ja też sie przywitam , przepraszam że trochę późno , ale lepiej późno niż wcale  . No więc kolekcję masz piękna , zadbana i dużą , bardzo podoba mi sie Hoya carnosa  i cóż witaj serdecznie w naszej zielonej rodzince  . A to różyczki dla ciebie . ...........,.,.-.-,-,._, …………..) `'-::;'>'( ………...| . . . . .'). .| ...........\ . . . . / . / ............(\'._. /);/) .,.,.-.-,-,._,''''''''.,.,.-.-,-,._, ..) `'-::;'>'(...) `'-::;'>'( ./ . . . ` (. .../ . . . ` (. .\ .| . . . . .'). .|| . . . . .'). .| ..\ . . . . / . ..'\ . . . . / . / ...(\'._. /);/)...(\'._. /);/) .......`)|´.........`)| /; ......... \\ ,,-'|.....'||,,-'| ......( \'.\\|./.,/( \'||…/ ...........\||/'..`\///../ ............ ||......//./ .............||..../// .............||….//
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Izolda
Aktywny

Strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #18 : Lipiec 20, 2008, 11:17:41 » |
|
Witaj Tulipanie, miło mi, że Ci się podoba moja kolekcja, muszę ją uzupełnić, brakuje wielu nowych nabytków. Hoya carnosa dostałam jako malutką sadzonkę, a ona rośnie jak szalona, ma dopiero dwa lata, szkoda tylko, że nie chce jeszcze zakwitnąć. Dziękuję za różyczki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dotsi
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #20 : Lipiec 25, 2008, 17:15:53 » |
|
Ja również witam serdecznie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23Margo
|
 |
« Odpowiedz #21 : Lipiec 26, 2008, 16:45:15 » |
|
Witaj serdecznie Izo  . Co tam mały metraż , jak trzeba to i sufit można wykorzystać 
|
|
|
|
|
|
Cudownego słoneczka wszystkim życzę 
|
|
|
Izolda
Aktywny

Strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #22 : Lipiec 26, 2008, 17:51:18 » |
|
Ja tam nie miałabym nic przeciwko, ale obawiam się, że na obwieszony sufit nie zgodzi się połówek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|