dorotkas
Aktywny

|
 |
« : Lipiec 16, 2008, 10:35:10 » |
|
Witajcie Hojowicze  Dzieki Wam rozchorowalam sie ,na hoje oczywiscie  Jak na razie mam tylko compacta,a czekam na belle i carnose od forumowiczki  Zamowilam tez u niemieckiego hodowcy kilka roznych sadzonek i wlasnie jedna z nich to hoya crassicaulis ktorej nie moge znalezc a musze sie przygotowac na jej przywitanie  Czy ktos zna ta odmiane? Pozostale to densifolia,lure lei,polyneura i bilobata. Dodam jej zdjecie jakbedzie juz u mnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 16, 2008, 12:28:06 » |
|
Witaj Dorotko  . Hoya crassicaulis to inaczej incrassata. Może pod tą nazwą znajdziesz jakieś informacje. Też sobie zamówiłam szczepkę tej hoi 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 16, 2008, 12:28:22 » |
|
Pierwszy raz widzę, ale kwiat boski  . (Jak wstawiasz buźkę to kliknij po niej spację.)
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 16, 2008, 16:30:40 » |
|
Zdjęcie, rozumiem, z netu? A poszanowanie praw autora zdjęcia? Oczekuję skasowania zdjęcia lub wskazania źródła
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorotkas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 16, 2008, 17:59:39 » |
|
Zdjęcie, rozumiem, z netu? A poszanowanie praw autora zdjęcia? Oczekuję skasowania zdjęcia lub wskazania źródła
Sorki,wkleilam to zdjecie by pomoc w ustaleniu jej tozsamosci .Juz usunelam a wkleje jej zdjecie jak bedzie u mnie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 16, 2008, 18:22:42 » |
|
Dorotkas, napisałaś: Zamowilam tez u niemieckiego hodowcy kilka roznych sadzonek Od dawna czaję się na niemieckie zakupy na ebay, ale nie mam możliwości opłacenia przesyłki. Szukam kogoś, kto już stamtąd coś sprowadzał W związku z tym mam prośbę. Napisz, jak przebiegało załatwianie, ile czasu zajął transport i w jakim stanie dotarły sadzonki. Będę wdzięczna.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
dorotkas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 07, 2008, 13:37:18 » |
|
Od dawna czaję się na niemieckie zakupy na ebay, ale nie mam możliwości opłacenia przesyłki. Szukam kogoś, kto już stamtąd coś sprowadzał W związku z tym mam prośbę. Napisz, jak przebiegało załatwianie, ile czasu zajął transport i w jakim stanie dotarły sadzonki. Będę wdzięczna. Hej! Przesyłka dotarła :)Wysłana w poniedziałek u mnie we czwartek.Sadzonki niewiekie, ale doskonale ukorzenione.Zapakowane tak ze nie złamał sie ani jeden listek :)Z uwagi na to ze są to gatunki których nie mam i za 6 sztuk wraz z przesyłka zapłaciłam 100 zl jestem bardzo zadowolona  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 07, 2008, 15:25:48 » |
|
Dorotko... a mozesz adresikiem zarzucic tego hodowcy? Bylabym wdzieczna bardzo  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorotkas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 07, 2008, 15:37:01 » |
|
Oczywiście,zaraz wyślę Tobie na prv. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 07, 2008, 15:37:24 » |
|
Dzieki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 07, 2008, 15:46:51 » |
|
Nie za duże doniczki ?  ale ja się nie znam 
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
dorotkas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 07, 2008, 15:51:41 » |
|
Nie za duże doniczki ?  ale ja się nie znam  To może na zdjęciu tak wyglada,bo korzenie miały tak rozrośniete ze i tak ledwo wlazły .A nie chciałam łamać korzonków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 07, 2008, 16:03:39 » |
|
To może na zdjęciu tak wyglada,bo korzenie miały tak rozrośniete ze i tak ledwo wlazły .A nie chciałam łamać korzonków. Faktycznie! u mnie widać duże  napisz jak się "zwą".Wyglądają świeżo, tylko nie zalej jak robi większość z nas. 
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 07, 2008, 16:51:10 » |
|
Możesz i mi podać adres?  Coś sobie może zamówię...  Sadzonki boskie 
|
|
|
|
|
|
"Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie..."
Jose Saramago
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpień 07, 2008, 19:01:40 » |
|
Można rzucać adresikiem w kontekście polecania sprawdzonego sprzedawcy. W związku z powyższym poproszę o linka.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #16 : Sierpień 08, 2008, 15:56:22 » |
|
Robimy floraforumowe zamówienie? 
|
|
|
|
|
|
"Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie..."
Jose Saramago
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #17 : Sierpień 08, 2008, 19:37:25 » |
|
Byłabym chyba zainteresowana kilkoma pozycjami, ale musiałby zająć się tym ktoś, kto ma konto na ebayu lub odpowiednie możliwości płatnicze. Tyle że teraz część z nas jest w rozjazdach, więc trzeba by poczekać trochę, aż wrócą z wakacji. Ze względu na koszty transportu opłaca się zrobić duże zamówienie, dlatego im nas więcej, tym lepiej.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
Lila2006
Rezydent

Kujawsko-pomorskie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #18 : Sierpień 08, 2008, 20:02:50 » |
|
Ja też bym się chętnie dołączyła, bo zupełnie nie potrafię się po ebay'u poruszać. Będę śledzić wątek. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
23Margo
|
 |
« Odpowiedz #19 : Sierpień 08, 2008, 20:07:56 » |
|
Też jestem chętna. Ale potrzebna jest osoba , która by się tym zajęła. dorotkas czy Ty licytowałaś każdą sadzonkę , czy po prostu zamówiłaś ? Oświeć nas , proszę 
|
|
|
|
|
|
Cudownego słoneczka wszystkim życzę 
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #20 : Sierpień 09, 2008, 09:46:26 » |
|
Od siebie tylko dodam, że zamówione i opłacone zamówienie od tego użytkownia (hoya-hotte) nigdy do mnie nie dotarło. A było to jakiś rok temu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #21 : Sierpień 09, 2008, 09:49:14 » |
|
Oj.... Moja znajoma ma z hoya-hotte też dziwne doświadczenia... (Inne rośliny doszły, niż były zamówione, reklamacja nieuwzględniona).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #22 : Sierpień 09, 2008, 11:29:15 » |
|
Czyli zbyt duże ryzyko? 
|
|
|
|
|
|
Jose Saramago
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #23 : Sierpień 09, 2008, 13:28:47 » |
|
Kubulinko - nie wiem... Jak widać - Dorotkas obsłużona prawidłowo, rośliny śliczne, wszystko w porządku. Sama nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #24 : Sierpień 09, 2008, 13:36:08 » |
|
No to i mnie trochę wstrzymało to doświadczenie Tellerki. Spore ryzyko, bo koszty znaczne, a wpadki się zdarzają. Nie wiem, pomyślę  Na razie i tak niczego nie decydujemy.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
dorotkas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #25 : Sierpień 09, 2008, 19:53:35 » |
|
No to dziwne,może miałam szczęście  Ale facet ma tylko pozytywne komentarze i to ponad 800. Dam Wam znać za jakiś czas jak rosną 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorotkas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #26 : Sierpień 09, 2008, 19:54:21 » |
|
Też jestem chętna. Ale potrzebna jest osoba , która by się tym zajęła. dorotkas czy Ty licytowałaś każdą sadzonkę , czy po prostu zamówiłaś ? Oświeć nas , proszę  Każdą licytowałam osobno.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorotkas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #27 : Sierpień 27, 2008, 14:58:32 » |
|
Od dawna czaję się na niemieckie zakupy na ebay, ale nie mam możliwości opłacenia przesyłki. Szukam kogoś, kto już stamtąd coś sprowadzał W związku z tym mam prośbę. Napisz, jak przebiegało załatwianie, ile czasu zajął transport i w jakim stanie dotarły sadzonki. Będę wdzięczna. Hej! Przesyłka dotarła :)Wysłana w poniedziałek u mnie we czwartek.Sadzonki niewiekie, ale doskonale ukorzenione.Zapakowane tak ze nie złamał sie ani jeden listek :)Z uwagi na to ze są to gatunki których nie mam i za 6 sztuk wraz z przesyłka zapłaciłam 100 zl jestem bardzo zadowolona   Melduję że wszystkie sadzonki się przyjeły i puściły nowe listki:)Sprzedawce więc polecam z czystym sumieniem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystal
|
 |
« Odpowiedz #28 : Sierpień 27, 2008, 16:49:12 » |
|
Zatem - gratulacje i życzenia szybkich wzrostów dla przedszkola!  A powiesz nam (no - mnie...  ), Dorotko - jakie z imienia masz dzieciaczki w tym 'oddziale'?... Nie wszystkie rozpoznaję. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorotkas
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #29 : Sierpień 27, 2008, 17:03:37 » |
|
Na samej górze Lure Lei,niżej od lewej: Crassicaulis,Polyneura,Lacunosa,Densifolia i na dole Sabah.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|