|
poli
|
 |
« : Czerwiec 27, 2008, 19:50:28 » |
|
Skrętnik od Krysi: 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam serdecznie Pomorze, 7a
|
|
|
samanti79
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 27, 2008, 21:00:17 » |
|
|
|
|
|
|
|
Wszystko co potrzeba mi do szczęścia to dom pełen książek i okna pełne kwiatów...
|
|
|
|
poli
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 27, 2008, 21:02:29 » |
|
Wow  ale ich masz . Cudowne, na swoje gapię się godzinami 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam serdecznie Pomorze, 7a
|
|
|
|
kaska.k
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 27, 2008, 21:03:57 » |
|
Nie dość,że przecudna kolekcja,to i jeszcze wszystko w kwiatach i pąkach  gratuluję i nie ukrywam,że troszkę zazdroszczę tylu "egzemplarzy" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 27, 2008, 21:06:23 » |
|
Kaska, jak masz jednego to reszta sama się pojawia  .
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
|
kaska.k
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 27, 2008, 21:14:48 » |
|
Wiem  zaczęłam od jednego w tamtym roku,pani w kwiaciarni wręcz prosiła mnie żebym go wzięła, dodam,że akurat nie kwitł  no ale jak w tym roku zaczął kwitnąć no to już mam 3 duże i 2 malutkie od forumowiczek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
samanti79
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 27, 2008, 21:15:16 » |
|
JeyDee ma racje  to zaraza hehe... Jeżeli ktoś by zamawiał jeszcze skrętniki z Dibleys chętnie się dołączę i podzielimy się kosztami przesyłki.Człowiek to takie stworzenie że ciągle chce więcej  Oprócz skrętników uprawiam też fiołki ,storczyki a ostatnio hoje ... Zakupiłam ostatnimi czasy 34 odmiany  ,przeczytałam setki stron o uprawie...no ale o tym to w innym wątku ,ehhh trzymajcie kciuki co by mnie mąż nie wyklnął z rodziny 
|
|
|
|
|
|
Wszystko co potrzeba mi do szczęścia to dom pełen książek i okna pełne kwiatów...
|
|
|
|
|
samanti79
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 27, 2008, 21:19:24 » |
|
to Roulette - mam jeszcze Roulette cherry taki sam tylko z bordowym obrzeżeniem-ma mnóstwo pączków ,kilka kwiatów właśnie przekwitło...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaska.k
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 28, 2008, 11:54:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasia
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 28, 2008, 13:37:58 » |
|
Elu powtorze pytanie co do stanowiska twoich skretnikow na dworzu,sa chronione od deszczu?Dochodzi do nich slonce?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
samanti79
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 28, 2008, 17:18:39 » |
|
Kasiu Twój skrętnik jest prześliczny  gratuluję wspaniałej zdobyczy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 28, 2008, 17:23:42 » |
|
A mój skrętnik rozwinął tylko kilka kwiatów, ale są bardzo duże, niektóre maja prawie 10 cm średnicy 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
smykla1
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 28, 2008, 17:34:11 » |
|
to chyba DAWID ja też taki mam 
|
|
|
|
|
|
ewa
|
|
|
Ela G.
Rezydent

6a Region Pokarpacki
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 28, 2008, 18:45:33 » |
|
Kasiu- sorry- przegapiłam pytanie... Moje skrętniki stoją na polu- od wschodniej strony, słonka mają - tak "w buzię" ze 2 godziny rano, potem słonko idzie z drugiej strony domu... Deszcz, i owszem pada na nie z góry , a i widzę ostatnio, że i ślimaki składają im wizytę nocą...  - szukam gdzie się chowają i nie znalazłam...  Zeszłego roku stały pod orzechem, ale tego roku orzech ma szersze gałęzie i byłoby im za ciemno...stoją więc na chodniku przy domu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
Rezydent

mazowsze 6b
|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 28, 2008, 19:37:16 » |
|
Chol....i z wami  ...a u nas nie uświadczysz skrętników  Gdyby nie Krysia .....to już bym była po zawale
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasia
|
 |
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 28, 2008, 19:48:15 » |
|
Dzieki Elu,moje maja sloneczko po poludniu,ale czasem musze je cieniowac
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teśka
Rezydent

Podlasie
|
 |
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 29, 2008, 07:27:46 » |
|
Czyli u Eli skrętniki podwórkowe, bardzo ładne  . Kosz śliczny Ci się udał  , ale szkoda mi 4ch kwiatuszków fuksji, leżących na płytkach  . Mój skrętniczek po trudach podróży- przynajmniej jeden kwiatuszek wydał  ; 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ela G.
Rezydent

6a Region Pokarpacki
|
 |
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 29, 2008, 12:35:37 » |
|
Tesiu- to nowa fuksja- stoi tylko w skrzynce doniczusia- trzeba przesadzić  A i koszyk wygląda na duży- pójdzie do ziemi tylko okrzepną w donicy korzenie bluszczu  . Wysadzę z tej donicy do gruntu- więc dolna część po wyjęciu z donicy i zakopaniu dostanie włąściwego rozmiaru  Bluszcz wytrzymuje zimę bez okrywania, więc będę miała, jak dobrze pójdzie stały kosz w ziemi  Skrętników jest więcej kolorów, ale nie wiedzieć czemu jeszcze nie kwitną. A i w domu jest ze cztery sadzonki z liści. Muszę sie nimi zająć- ale czekają w kolejce- przy tej ilości kwiatów co mam trochę czasu schodzi z uporządkowaniem każdej rośliny... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 29, 2008, 18:26:27 » |
|
Tesiu, mam nadzieję, że się wybierze, bo bida z niego póki co.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 29, 2008, 18:33:20 » |
|
Nie bida tylko maleństwo  . Za to kolor ma cudny  (takiego jeszcze nie mam - czy jest na sali Piotr ?).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 29, 2008, 18:37:24 » |
|
To od Piotra, ale nienazwany.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 29, 2008, 18:38:23 » |
|
Wcale nie chciałam, żeby go nazywał  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malavi
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 29, 2008, 21:40:08 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marva
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 30, 2008, 11:54:33 » |
|
Witam. Dopiero dziś zarejestrowąłam się na forum. Uwielbiam gloksinie i skrętniki. Posiadam cztery odmiany skrętnika: niebieski mundurek, biały, balet i barwa indii. Biały kwitnie jak szalony. Niebieski taki chorowitek, ale w tym roku widać, że wreszcie ruszył. Balet to mój pupil, uwielbiam jego śliczne aksamitne kwiaty. A Barwa indii dopiero teraz zaczęła kwitnąć okazale. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do siebie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ela G.
Rezydent

6a Region Pokarpacki
|
 |
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 30, 2008, 13:50:56 » |
|
Oczywiście- serdecznie witamy  Czy masz mozliwość pokazać swoje skrętniki? chyba wiesz, że uwielbiamy ogladać wzajemnie swoje rośliny? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
makosz11
|
 |
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 30, 2008, 16:06:28 » |
|
Prezentacja fotograficzna roslinek ,szczególnie ulubieńców konieczna więc czekamy na zdjęcia. Ja mam takiego z listeczka od Wiolki ze Świnoujścia  i takiego od Tellerki - prezentowałam je w swoim wątku, ale i tutaj chciałam je pokazać jak są różne mimo, że ten z listka nieco jaśniejszy w kolorze za to płatki falbanki.  
|
|
|
|
|
|
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi : iść przez życie nie czyniąc hałasu. 
|
|
|
|
kaska.k
|
 |
« Odpowiedz #28 : Czerwiec 30, 2008, 18:05:27 » |
|
Ten pierwszy z serduszkiem w środku jest przeuroczy  jeszcze takiego nie widziałam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #29 : Czerwiec 30, 2008, 22:57:17 » |
|
Podejrzewam, że ten Wiołkowy pochodzi z hodowli Piotra - stąd różnica. W końcu Piotr spędza życie na produkcji falbanek  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|