|
|
necja
Gaduła

Pozdrawiam Aneta
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 24, 2008, 20:44:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
necja
Gaduła

Pozdrawiam Aneta
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 24, 2008, 20:52:49 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 25, 2008, 18:02:34 » |
|
Dorwałaś takie cudeńka i się krzywisz  Kiedyś i białe zakwitną 
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
necja
Gaduła

Pozdrawiam Aneta
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 25, 2008, 18:12:28 » |
|
Kiedyś.... kiedyś..... a teraz co???  Na razie wstawiłam sobie na tapetę ten od Kayenn.  Niech chociaż on nacieszy moje oczy  Jest cudny!!! Uwielbiam białe!!! Nie mogę w najbliższym czasie przechodzić w pobliżu kwiaciarni bo znowu jakiegoś "przytulę" i te moje całkiem sie obrażą i na złość nie zakwitną. Będę silna...będę silna...b ę d ę s i l n a... b ę d ę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 25, 2008, 18:16:58 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
necja
Gaduła

Pozdrawiam Aneta
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 25, 2008, 18:43:53 » |
|
Wiem , wiem, ja tylko tak żartuję.  Tylko nie chcę kolejnego białego do domu przynieść bo mam ich już...  kilka.  A pewnie, że jak trafię "takiego jeszcze nie mam" to ulegne pokusie heh 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 25, 2008, 19:32:49 » |
|
Hihihi... a ja gadam, ze juz rozowego nie kupie, bo mam ich najwiecej... jakis cytrynek mi sie marzy  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 25, 2008, 23:19:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
necja
Gaduła

Pozdrawiam Aneta
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 26, 2008, 07:14:45 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 26, 2008, 09:02:31 » |
|
A proszę bardzo  Taki wielokropek wpadł Ci w oko?  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
necja
Gaduła

Pozdrawiam Aneta
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 26, 2008, 09:37:52 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 26, 2008, 10:28:59 » |
|
Ciekawe jak  Póki co jest jeden i nie ma dzieci  Pogadamy jak się urodzą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vonka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 26, 2008, 11:17:52 » |
|
Witam wszystkich Aga73 ale masz u siebie cudo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 26, 2008, 13:07:08 » |
|
Aga... sliczny ten dalmatynek  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 26, 2008, 15:32:20 » |
|
Kwitnie i kwitnie..  Cały czerwiec i spory kawałek maja.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sbb28
Aktywny

razem cieplej
|
 |
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 26, 2008, 20:00:28 » |
|
Aga Piękny  Moje ulubione Ciapki  Ciekawa jestem kiedy mój "ciapek" ponownie zakwitnie szykują się do kwitnienia 4 phalaenopsis ale przy tych ilościach wszelakich zapomnialam ,ktora ma jakie kwiaty ale to też plus - bedzie niespodzianka  szykuje się też do kwitnienia (2 pędy po ok 1 cm) maluch phalaenopsis equestris zakupiony w grudniu u Roellke - dziś to zauważyłam  super niespodzianka i MIÓD na zapracowane serce  Jak rozwiną się - wstawię zdjęcia - mimo, że nie lubię fotosikowego sposobu pozdrawiam Małgorzata
|
|
|
|
|
|
Per aspera ad astra - przez ciernie do gwiazd pozdrawiam Małgorzata
|
|
|
|
Margaret
|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 26, 2008, 20:05:21 » |
|
A ja mam plamka, Pozazdroscilam Wam,wybaczcie jakosc zdjecia, moj aparat jest ,,na wakacjach,,:) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 26, 2008, 20:08:17 » |
|
Fotka bylaby ok.. gdyby nie w strone okna tylko z okna bylaby robiona. Wydaje mi sie, ze masz takiego storczyka jak ja. Nazywa sie Elegante Debora. O ile widze wyraznie. Ciekawe te oslonki masz  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
necja
Gaduła

Pozdrawiam Aneta
|
 |
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 26, 2008, 20:19:07 » |
|
Kayenn, powiedz, czy wszystkie phalaenopsis mają te dodatkowe nazwy? Pytam bo na niektórych mam na etykietkach a na innych nie. Od czego to zależy? Margaret Plamek śliczny  Ja od dawna choruję na te plamkowate dalmatyńczykowate aler nie mogę u nas trafić. Teraz to już wszędzie tylko białe i różowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 26, 2008, 20:25:32 » |
|
Necja... nie wiem czy wszystkie, ale wiekszosc na pewno ma nazwy. Niestety producenci nie bawia sie w dokladne okreslanie nazw na etykietach. Ale sa spisy, wykazy storczykow i mozna odnalezc takiego jak ´sie posiada i ókreslic nazwe. W kazdym razie troche samozaparcia to wymaga 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Margaret
|
 |
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 26, 2008, 20:38:03 » |
|
Kayenn znalazlam Cie na webshot,mam wrazenie ze moj plamek jest bardzo podobny, szukalam dlugo nazwy i niestety identycznego jak moj nie znalazlam. Twoj ma piekna rowna obwodke, a moj niekoniecznie poza tym w srodku plamki sa rozlozone nierownomiernie. Sam srodek jest identyczny jak u Twojego, odcien zolci.Dostojne sa bardzo, prawda? Chociaz ja zakochana jestem w bieli, cos jest w nich niezwyklego, ze wzroku nie moge oderwac jak kwitna:) Mam cztery biale jeden z nich bedzie kwitl niedlugo, czyli za jakies 4 tygodnie  Necja a probowalas zamowic przez internet? Ja nigdy tego nie robilam, ale po postach widze, ze jest to czesta praktyka. Tu tez najbardziej powszechne sa falki w kolorze bieli,i rozu, ale nie ukrywam, ze trafiaja sie wspaniale okazy. Ja na razie z daleka,bo i ceny szalone. Choc zdarzaja sie swietne promocje kupujesz dwa jeden masz za darmo, czy obnizaja cene o polowe i wlasnie wtedy kupilam ten w oslonce, mialam wrazenie ze oslonka jest tyle warta - 6 funtow. Przestawilam go troche, jak odbiore aparat, to zrobie z bliska. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
necja
Gaduła

Pozdrawiam Aneta
|
 |
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 26, 2008, 20:43:03 » |
|
Ja jednak wolę "w realu" kupować. Zawsze można pomacać, pooglądać, a przez internet to mam wrażenie że trochę kota w worku się kupuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Margaret
|
 |
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 26, 2008, 20:57:12 » |
|
Na pewno masz racje w kwestii nacieszenia oczu, ale jesli chodzi o jakosc storczykow to wydaje mi sie , ze duze firmy wysylkowe musza stanac na wysokosci zadania,zeby nie stracic klientow. W niemczech jest kilka renomowanych firm wysylkowych, na pewno ktos ci moze doradzic, prawda dziewczeta? Mnie zadziwiaja przesylki Vand.. Jak oni to musza uwaznie pakowac.. Moj brat mieszka w Monachium, moze sie do niego wybiore niebawem to zrobie najazd na takie orchidarium 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
necja
Gaduła

Pozdrawiam Aneta
|
 |
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 26, 2008, 21:04:29 » |
|
Ehhhh kwestia podotykania to jedno ale jest jeszcze niestety kwestia finansowa.  Ja większość moich storczyków kupuję na promocjach, przecenach albo wręcz odziedziczam od kogoś do odratowania. Cieszą tak samo a może nawet bardziej. Jak uda Ci się odratować takiego umarlaka i zakwitnie, to wtedy nie ma większej radości.  Bo przecież nie jest sztuką kupić roślinę z pięknymi kwiatami tylko żeby to kwitnienie ponowiła już w domciu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 26, 2008, 21:10:45 » |
|
Margaret... jestes tez na webshocie ??? Teraz widze, ze troszke iny niz moj... ale troche podobny. Z tego cyklu Elegante... sa rozne dostawki... moze Twoj to nie elegancka Debora... tylko jakas inna Kaska  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Margaret
|
 |
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 26, 2008, 21:15:51 » |
|
Ach te promocje! :-DTo co tygryski lubia najbardziej  Tiaa albo inna Zoska ; ) Kayeen,moze jest z tej szlachty zasciankowej  Nie nie jestem na websh, ale jak wrzucilam nazwe na google to jestes pierwsza w kolejnosci i Twoje ,,pieknosci,,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 26, 2008, 21:29:08 » |
|
Oooo... nie wiedzialam... to dumna jestem  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
necja
Gaduła

Pozdrawiam Aneta
|
 |
« Odpowiedz #28 : Czerwiec 26, 2008, 21:42:03 » |
|
A ja też chciałam pooglądać ale nie umiem znaleźć. Zawsze podobały mi się te zdjęcia, które tu umieszczasz Kayenn. Nawet miałam zapytać czy masz jakieś wykształcenie w tym kierunku?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Margaret
|