|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #30 : Wrzesień 29, 2008, 20:39:25 » |
|
Tak, prowadzą. Australis lisę sprzedawali pod nazwą hoja variegata, więc o taką pytaj. Zapewne nie będą wiedzieli o co chodzi, jak powiesz lisa 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
mery
Gaduła

Lato, lato zostań dłużej...
|
 |
« Odpowiedz #31 : Wrzesień 29, 2008, 20:41:45 » |
|
Super  ! Zanim zamówię prześlę im zdjęcie jaką chcę  , dla pewności  ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kamyczek
|
 |
« Odpowiedz #32 : Wrzesień 29, 2008, 20:46:22 » |
|
Tylko nie zdradzaj im,że to australis lisa,bo jeszcze cene podniosą. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 29, 2008, 21:45:49 » |
|
Zdradziłam  - nic to nie zmieniło, ani w opisie rośliny, o co chodziło, ani w cenie...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
piotr72
Aktywny

Kujawsko-Pomorskie strefa klimatyczna 6b
|
 |
« Odpowiedz #34 : Wrzesień 30, 2008, 08:48:02 » |
|
To ja sobie ich stronkę jako główną zapisze i codziennie będe sprawdzał;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 30, 2008, 08:56:46 » |
|
Wydaje mi się Piotrze, że wystarczy do nich dzwonić co jakiś czas. Ewentualnie zamówić sobie newsletter  Kiedy z nim i rozmawiałam o dostawach, mówili, że mają dwie duże w roku, z tym, że na wiosnę większą i wtedy sprowadzają rośliny z Holandii. Tej drugiej terminu nie pamiętam, bo bardziej mnie interesowało kiedy ewentualnie będą mieć hoje.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
piotr72
Aktywny

Kujawsko-Pomorskie strefa klimatyczna 6b
|
 |
« Odpowiedz #36 : Wrzesień 30, 2008, 09:32:49 » |
|
Z tą stroną glówną to żart oczywiście  Ale pomysł z newsletterem dobry dzięki Kiczulko za wszelkie cenne informacje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
limba
|
 |
« Odpowiedz #37 : Wrzesień 30, 2008, 09:41:16 » |
|
To ja tez chetnie sprawdze,czy nie maja Australis Lisy.Piękna jest i tyle! każdy chyba chciałby choć malutki kawaleczek..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bee
Aktywny

wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 30, 2008, 21:58:33 » |
|
Śliczne macie 'lisy'. A te ceny w hydroponice.pl to chyba sprzed denominacji jeszcze 
|
|
|
|
|
|
" Ile razy mogę słuchać, mogę słuchać o tym, że ktoś obiecał 1000 rzeczy ale zrobił tylko 2; Z dniem każdym narasta we mnie przekonanie ,że to nie są dobre chęci tylko taaanie gaaadanie. Tanie gadanie, wartością słowa jest jego dotrzymanie .."
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #40 : Październik 01, 2008, 07:06:39 » |
|
Beatko, nie wiem, jakie tam teraz były ceny, ale ta australis lisa, którą kupowałam do spółki z Kiczulką, wcale nie wyszła nam drogo. Obie mam po niezłym egzemplarzu za jedyne 15 zł. To chyba nie tak źle?
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
bee
Aktywny

wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #41 : Październik 01, 2008, 08:20:38 » |
|
No nie, to całkiem atrakcyjna cena za lisę. Chodziło mi o te inne rośliny w cenach po 300zł, bo to mi się najbardziej rzuciło w oczy.
|
|
|
|
|
|
" Ile razy mogę słuchać, mogę słuchać o tym, że ktoś obiecał 1000 rzeczy ale zrobił tylko 2; Z dniem każdym narasta we mnie przekonanie ,że to nie są dobre chęci tylko taaanie gaaadanie. Tanie gadanie, wartością słowa jest jego dotrzymanie .."
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #42 : Październik 01, 2008, 19:03:29 » |
|
Śliczna lisa Dora, zwłaszcza ten jej czerwony listeczek  Kwitła Ci kiedyś? Oni mają takie kosmiczne ceny za duże rośliny. Jak to kiedyś Ida stwierdziła, ich oferta jest chyba bardziej w kierunku firm niż odbiorców indywidualnych. Nawet widziałam w jednej kawiarni rośliny w hydroponice i zastanawiałam się czy to od nich 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
hszonszcz
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #43 : Październik 07, 2008, 10:20:08 » |
|
Jeden zrobił się niestety prawie całkiem zielony. Mam nadzieję, że mu to "przejdzie"  Jesli mu nie przejdzie i bedzie wypuszczal zupelnie zielone listki to powinnas go wyciac. Recesja u rosliny nastepuje gdy: a)w nawozie jest zbyt duzo azotu,b) roslina ma za malo swiatla. Tyle pamietam..ale moze niech sie Wszystkowiedzace wypowiedza  zazdroszcze Wam pieknych Lis 
|
|
|
|
|
|
Wszystko jest trudne zanim stanie sie proste;-)
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #44 : Październik 07, 2008, 10:31:25 » |
|
Jesli mu nie przejdzie i bedzie wypuszczal zupelnie zielone listki to powinnas go wyciac. Recesja u rosliny nastepuje gdy: a)w nawozie jest zbyt duzo azotu,b) roslina ma za malo swiatla.
No i tu będzie problem, bo za żadne skarby świata go nie wytnę  ale mogę rozsadzić  Stoi na wschodnim oknie, nie mogę jej postawić na jaśniejszym miejscu, bo nie mam takowego  mam nadzieję, że inne pędy się nie zregresują? Co do nawozu, to ona jest w hydroponice i ma nawóz długodziałający do hydroponiki - szczerze powiem, ze nie sprawdziłam składu. Dziękuję za rady hszonszczu 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
Dolli
|
 |
« Odpowiedz #45 : Październik 19, 2008, 10:49:09 » |
|
Śliczna jest ta hoja. Bardzo się cieszę, bo moja też wypuściła u mnie pierwsze listeczki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewa123
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #46 : Październik 19, 2008, 13:39:16 » |
|
|
|
|
|
|
|
Trzeba przemienić w radość wszystko, czego odmawia nam szczęście
|
|
|
Lila2006
Rezydent

Kujawsko-pomorskie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #47 : Październik 19, 2008, 13:44:50 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
anntaris
|
 |
« Odpowiedz #48 : Październik 19, 2008, 13:49:09 » |
|
Ewo jestem pełna podziwu  .
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Danusia
|
|
|
mery
Gaduła

Lato, lato zostań dłużej...
|
 |
« Odpowiedz #49 : Październik 19, 2008, 14:01:10 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewa123
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #50 : Październik 19, 2008, 14:02:35 » |
|
nie, to wysyłanie zdjęć mnie przerasta: stronka mi ucieka, za długo wpisuję, mieszają się zdjęcia, każą mi doprawiać obiad... itd. Dodaje jeszcze jedno zdjęcie które mi "uciekło"  tak wygląda cała roślina ewa
|
|
|
|
|
|
Trzeba przemienić w radość wszystko, czego odmawia nam szczęście
|
|
|
|
|
Izolda
Aktywny

Strefa 7a
|
 |
« Odpowiedz #52 : Październik 19, 2008, 16:43:08 » |
|
Rety jaki okaz  , co ja bym dała, żeby tak mieć chociaż dwa listki tej piękności 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bee
Aktywny

wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #53 : Październik 19, 2008, 16:45:24 » |
|
Cześć Ewcia, coraz więcej znajomych się tu zbiera  Pozazdroszczam lisy  , jak coś kiedyś coś tam teges, to ja się w kolejkę ustawiam. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Październik 19, 2008, 16:56:50 » |
|
Ewa, przepiękna jest ta Twoja Lisa  Tak sobie patrzę na moję przedszkolaczkę i zastanawiam się, kiedy (i czy w ogóle) mi na takie cudo wyrośnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
probeta
|
 |
« Odpowiedz #55 : Październik 19, 2008, 17:46:12 » |
|
Oj Jagna - wyrośnie, wyrośnie ... choć gdy patrzę na swoją to coś, jakoś, tego... - chyba wolniej rośnie niż inne - ale i miejsce u mnie dla niej jest kiepskie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Październik 19, 2008, 18:15:11 » |
|
No to mnie trochę, Beatko, pocieszyłaś - ale tylko trochę. Widzisz, do niedawna to ja się bardzo cieszyłam, że w końcu udało mi się Lisę w ogóle ukorzenić - ale teraz to bym chciała, żeby ona coś podrosła. A ta mała < piii> wypuściła dwa listeczki i najwyraźniej uznała, że pora na odpoczynek - no i tak stoi w miejscu już ze dwa miesiące, a ja się denerwuję za każdym razem, kiedy na nią spoglądam...  No nic, pożyjemy, zobaczymy, co z mojej Lisy wyrośnie - a na razie chyba wydrukuję zdjęcie tego cuda Ewy, oprawię w rameczkę i ustawię rzed moim bąblem, niech patrzy i się uczy, jak ma wyrosnąć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agar
|
 |
« Odpowiedz #57 : Październik 19, 2008, 18:26:01 » |
|
W mordę misia! Ale cudo  Robi piorunujące wrażenie. Ciekawam, ile sobie liczy wiosen. Ewcia, musi jej być u Ciebie bardzo dobrze. Ale... no tak, oranżeria. Moje marzenie 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Agnieszka
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #58 : Październik 19, 2008, 20:19:59 » |
|
Zatkało mnie  Rewelacyjna ta lisa  Nic więcej nie powiem, bo brak mi słów...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
bee
Aktywny

wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #59 : Październik 19, 2008, 20:39:34 » |
|
Coś mi się wydaje, że Ewcia nie jeden nam tu okaz pokaże , co po nim nam szczęki w dół pospadają 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|