Azumi
Nowicjusz
małopolskie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #180 : Lipiec 20, 2008, 09:39:55 » |
|
URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=f22467c68e6cefa7]  [/URL]  Mam nadzieje że mi się udało  . Wstawiam zdjęcia pierwszy raz!  Pozdrawiam Azumi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
egrabow
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #181 : Lipiec 20, 2008, 10:57:45 » |
|
Poli, dla własnego spokoju ja zawsze keramzyt wyparzam, mimo że stosuję tylko jako wypełniacz podstawek. Licho nie śpi  Sbb - cieszę się, że Cie znowu widzę 
|
|
|
|
|
|
Człowiek potrzebuje dwóch lat aby nauczyć się mówić a pięćdziesięciu, żeby nauczyć się milczeć. Ernest Hemingway Pozdrawiam - Kaśka Moje zielone
|
|
|
BASIA TEL
Rezydent

mazowsze 6b
|
 |
« Odpowiedz #182 : Lipiec 20, 2008, 17:59:49 » |
|
Sbb  i ja sie cieszę...witaj na powrót 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #183 : Lipiec 20, 2008, 18:12:04 » |
|
Małgosiu, dobrze, że wróciłaś, no i nie uciekaj więcej.. Bo detektywa wynajmniemy, żeby Cię odnalazł 
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
Jolanta
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #184 : Lipiec 21, 2008, 09:32:20 » |
|
Hurraaaaaaaaaaaa, Malgosia jest znowu z nami 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mmartka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #185 : Lipiec 22, 2008, 16:58:10 » |
|
Witam w dziale storczyków  mam nadzieję, że się zadomowię i nie będę bardzo przeszkadzać. Moja pierwsza próba wklejenia zdjęć mojej Sabotki mam nadzieję, że się powiedzie...no cóż człowiek i jego mozliwości, skoro i tak wszystko od nich zależy, to jakoś się muszę postarać:))) Moja Sabotka ma 7 miesięcy, dostałam ją z jednym kwiatem, teraz ma dwa i niestety skończyły jej się rozetki. Pewno podejmę próbę jej przesadzenia do ciut większej doniczki, żeby miała się jak rozrastać..należy jej stworzyć możliwości. Jesli ktoś ma inne zdanie, to proszę o uwagi, bo jej śmierć przyprawiłaby mnie o "studnię rozpaczy" Uffff..poddałam się zdjęcia będą kiedyś, siedzę nad tym już ponad godzinę ,a czas mnie goni okropnie. Ja jestem polonistka i rozgryzać mogę teksty literackie, a nie techniczne  Krótka historyjka botaniczna: w mojej ukochanej falce "urodziła" się nowa, w dość nietypowym miejscu..przynajmniej ja tak uważam:)), bo na pędzie kwiatowym. Dokonałam cięcia i teraz mam w maleńkiej doniczce półtora listka, który mam nadzieję, zmieni się w piekną, kwitnącą istotkę. Ma na imię Maleństwo..no bo jakże miałaby mieć inaczej. Cenne uwagi hodowlane i fotograficzne mile widziane. Pozdrawiam słonecznie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
egrabow
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #186 : Lipiec 22, 2008, 18:56:26 » |
|
MMartko, Spróbuj zdjęcia wstawić przy pomocy Imageshack http://www.floraforum.pl/index.php/topic,4221.0.htmlwydaje mi się że jest dosyć prosto. Sabotek - musi mieć naprawdę ciasno żeby go przesadzać - on nie lubi dużych doniczek. A co do keiki na falku, to jest to jak najbardziej typowe miejsce. Mam nadzieję ze je odciełaś jak miało 2-3 korzonki długości kilku cm?
|
|
|
|
|
|
Człowiek potrzebuje dwóch lat aby nauczyć się mówić a pięćdziesięciu, żeby nauczyć się milczeć. Ernest Hemingway Pozdrawiam - Kaśka Moje zielone
|
|
|
mmartka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #187 : Lipiec 23, 2008, 17:46:28 » |
|
Dzięki za link do zdjęć,ale widać ja jestem upośledzona, bo idzie mi jak po grudzie  Co do Maleństwa, to miało jeden korzonek, taki na 15cm, więc juz nie czekałam na następne i ciachnęłam i.....liczę na Miłosierdzie Boskie  Chwilowo nie wygląda źle, nic nie więdnie, korzonek srebrzysty jak należy, może się uda. Pozdrawiam Martka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
egrabow
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #188 : Lipiec 23, 2008, 18:15:45 » |
|
Trzymam za niego kciuki. Niemocą komputerową się nie przejmuj. Poćwicz w dziale pierwsze kroki na forum 1 post gdzie można to bezkarnie robić a potem to już - bułka z masłem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mmartka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #189 : Lipiec 25, 2008, 20:32:50 » |
|
Huuuura!!!  moje Maleństwo zaszalało  wypuszcza drugi korzonek...to będzie mój pierwszy storczyk od powijaków 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
egrabow
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #190 : Lipiec 25, 2008, 21:29:40 » |
|
Zdjęcia, zdjęcia, prosimy o zdjęcia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sbb28
Aktywny

razem cieplej
|
 |
« Odpowiedz #192 : Lipiec 26, 2008, 21:29:37 » |
|
Nowirko ze zdjec moge tylko prognozowac - jest to dendrobium typu Phalaenopsis  Gratuluje są naprawde wdzieczne w uprawie  potrafia kwitnac jednocześnie z nowodojrzałych p.s bulw jak i zeszłorocznych  - u mnie tak zakwitła d."Anna Green" Gratuluję uprawy DENDROBIA SĄ WSPANIAŁE I NIEOBLICZALNE  Pozdrawiam Małgorzata
|
|
|
|
|
|
Per aspera ad astra - przez ciernie do gwiazd pozdrawiam Małgorzata
|
|
|
nowira
Rezydent

łódzkie - strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #193 : Lipiec 26, 2008, 21:50:20 » |
|
Dziękuję Małgosiu za identyfikację  Kupiłam go w ubiegłym roku kwitnącego na różowo. To, że zakwitnie u mnie ponownie uważam za sukces 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sbb28
Aktywny

razem cieplej
|
 |
« Odpowiedz #194 : Lipiec 26, 2008, 22:22:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
Per aspera ad astra - przez ciernie do gwiazd pozdrawiam Małgorzata
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #195 : Lipiec 27, 2008, 15:46:54 » |
|
U mojej ludwisi na szczycie kwiatostanu wyrosly listki. I teraz nie wiem, co z tym fantem zrobic.... czy dalej to trzymac na pedzie kwiatowym, choc kwiaty juz praktycznie uschly... czy do wody z tym... czy do podloza jakiegos ... Moze ktos z Was wie  ??? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
egrabow
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #196 : Lipiec 27, 2008, 16:24:19 » |
|
Swietnie wygląda  ale niestety nie wiem nic o ludwisiach. Uśmiechałabym się do Probety - to jednak jest Fachowiec
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #197 : Lipiec 27, 2008, 19:50:07 » |
|
Probeto.... moze Ty wiesz... albo Malgosia ???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mmartka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #198 : Lipiec 28, 2008, 01:16:53 » |
|
[/URL
[URL=http://imageshack.us] Huuuura :grin:chyba udało mi się coś wkleić, nie wiem jeszcze, gdzie się znalazłam, ale nad tym jeszcze popracuję  ... To jest moja Sabotka, kiedy u mnie zamieszkała 7 miesięcy temu...prawda że szczególnej urody???  Pytanie techniczne, czy ja muszę te wszystkie znaczki zostawiać w wiadomości?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
egrabow
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #199 : Lipiec 28, 2008, 08:42:29 » |
|
Marto, piękny jest ten Twój sabotek i rozety takie duże  . Możesz zidentyfikować swój gatunek i dowiedzieć się o jego wymaganiach na stronie; http://www.paphiopedilum.pl/storczyki/stronki/paphmenua.php5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mmartka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #200 : Lipiec 28, 2008, 14:27:20 » |
|
Ojjj  dzięki piekne za podesłanie stronki, na własna ręke sie dokopywałam do różnych, ale jakoś niewiele tam było...opiekuje sie nia bardziej na wyczucie  no to teraz sobie poczytam i podszkolę męża..bo on ja kocha chyba bardziej ode mnie  ..jeszcze raz dzięki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|