|
inna jagna
Gość
|
 |
« : Czerwiec 01, 2008, 11:33:05 » |
|
Solo wystąpi Mister Ogródka Jagny (mister do czasu zakwitnięcia liliowców, więc już całkiem niedługo  ) Goździk pierzasty 'Devon Cream' 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 01, 2008, 11:40:32 » |
|
Solista niczego sobie. Wystarczająco urokliwy by wylądował na liście chciejstw.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anita74
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 01, 2008, 11:56:48 » |
|
Bardzo ładny goździk pierzasty 'Devon Cream'  Jaguś nigdzie nie mogę znaleść tego czerwonego wilczomlecza. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 01, 2008, 12:02:50 » |
|
Anitko, tego wilczomlecza dostaniesz tam, gdzie dziewczyny kupują sporo roślinek - na kwietnik.com.pl  Widziałam, że mają w ofercie  Zoe, na razie nie mogę niczego obiecać, bo mam tą roślinkę od wiosny i nie wiem, jak szybko rośnie, ale jej do lata przybędzie, to chętnie się z Toba podzielę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anita74
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 01, 2008, 12:11:37 » |
|
Dziękuję za info 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 01, 2008, 14:33:58 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 01, 2008, 16:06:06 » |
|
Jagna, wylądował na liście, ale to nie była zakamuflowana prośba. Mam nadzieję, że go gdzieś u siebie znajdę. Jeśli nie to dopiero wiosną się do ciebię będę wybierać z prośbą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 02, 2008, 07:06:22 » |
|
Astrid, na makro to mój ogródek jednak jest za duży  A tak na poważniej - mój ogródek nie bardzo nadaje się do pokazywania, bo... jeszcze go nie ma  Ja już gdzieś pisałam, jak to jest, ale napiszę raz jeszcze  W lipcu miną dwa lata od naszej przeprowadzki do domu z ogródkiem - kiedy się wprowadzaliśmy, ogród był totalną ruinką. Pierwsze lato było dla ogródka stracone, ponieważ przede wszystkim musieliśmy zająć się domem. Udało nam się tylko pozbyć koszmarnej starej szklarni, która zajmowała ćwierć powierzchni ogrodu. Jesienią posadziłam trochę wiosennych cebulek, i to było wszystko. A, jeszcze kilka fuksji kupiłam  W zeszłym roku wyszłam z założenia, że doprowadzanie ogrodu do stanu, w jakim chciałabym go widzieć, zajmie duuużo czasu, więc porobiłam prowizoryczne grządki, posadziłam trochę roślin, żeby dorastały - i pomalutku wzięłam się za porządkowanie - i tak to trwa do teraz. Na chwilę obecną mam właściwie dwie małe rabatki, o których można powiedzieć, że mają docelową formę (chociaż jeszcze muszę tam dosadzić trochę roślin), a reszta ciągle się tworzy. Pewnie to jeszcze potrwa, bo z powodu nieustającego remontu w domu na ogród czasem brakuje czasu i, co tu dużo mówić, kasy. Przy okazji na pewno pokażę to, co się do pokazania nadaje, ale na zdjęcia całości ogródka jednak będziecie musiały poczekać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursulka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 02, 2008, 07:24:24 » |
|
Oj, jak ja Cię dobrze rozumiem! U mnie też rośliny "dorastają" tam, gdzie się je dało posadzić oraz w pojemnikach i czekają na swoje docelowe miejsca, a teren się pomalutku cywilizuje. Ale Jagna, jak pokończymy, to będzie czad, nie ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 02, 2008, 07:34:27 » |
|
Jaguś, na zdjęcia poczekam cierpliwie  Goździk przecudny  Mam jakieś dwie odmiany, jak zakwitną, poproszę o identyfikację.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ela G.
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 02, 2008, 11:13:28 » |
|
Piękne rośliny i piękne fotografie. Ogladam z lubością i rozanieleniem na twarzy . Gratuluję okazów 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 02, 2008, 20:20:21 » |
|
Jagus to pokaz te dwie male rabatki! Zawsze mozna odpatrzec jakis dobor kwiatow itd. itp. , moze twoje rabatki beda inspiracja dla ktorejs (ktoregos ) z nas 
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 02, 2008, 20:30:23 » |
|
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 03, 2008, 20:02:35 » |
|
No dobrze, może dam się przekonać do pstrykania  Ale dopiero w weekend, bo... bo tak  Na kanapie Wam opowiem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 03, 2008, 20:18:04 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 03, 2008, 20:51:05 » |
|
Jestem ciekawa, czy moje liliowce zakwitną  Jeden posadzony był jesienią, reszta wiosną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 03, 2008, 21:01:46 » |
|
Moje liliowce (niektóre) mają już pączki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 03, 2008, 21:05:31 » |
|
Gratuluję  Swoim zbyt dokładnie się nie przyglądałam, ale są jakieś takie małe... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 03, 2008, 21:06:23 » |
|
Jesienią posadziłam trochę wiosennych cebulek, i to było wszystko. A, jeszcze kilka fuksji kupiłam  W zeszłym roku wyszłam z założenia, że doprowadzanie ogrodu do stanu, w jakim chciałabym go widzieć, zajmie duuużo czasu, więc porobiłam prowizoryczne grządki, posadziłam trochę roślin, żeby dorastały - i pomalutku wzięłam się za porządkowanie - i tak to trwa do teraz. Czy ja gdzie pisałąm że chcę oglądać docelowe rabatki?  To już jest 4 częśc wątku, ogród na tyle jest duży/ zagospodarowany/ *niepotrzebne skreślić, że było o czym pisać 600 postów  Chcę te twoje cuda zobaczyć w kępkach... chcę zobaczyć ogródek w obecnej formie.... Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 03, 2008, 21:24:56 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 04, 2008, 20:26:40 » |
|
Jagus dawaj te zdjecia hahahaha, na kanape niestety czasu mi brakuje, juz nawet z telewizji zrezygnowalam calkowicie wieczorkami a czasu jak nie ma tak nie ma ( i pomyslec, ze dzieci nie mam hahahahaha)
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
Grzes
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #22 : Grudzień 02, 2008, 18:25:42 » |
|
No nie wiem co napisać  Po prostu piękne masz roślinki  począwszy od irysów,przez tulipany aż do gozdzika i rododendronów  Ale najbardziej podobają mi się Twoje clematisy-cuda  ten taki zielonkawy-nie pamiętam czy był podpisany  tyle że u mnie jakoS nie rosną,no oprócz takiego z kartonika z...... piiii netto piiiii Pozdrawiam:)))
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Grzes
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #23 : Grudzień 02, 2008, 18:31:29 » |
|
Grześ, przykro nam, ale nena wypisała się z Forum na własną prośbę. 
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
|