zosiek
Nowicjusz
|
 |
« : Maj 30, 2008, 17:27:27 » |
|
Dzień dobry. Jestem "nowicjuszem" ale postaram się pokazać moją łąkę, z której chcę zrobić przydomowy pgródek. taras obsadzony różami wielkokwiatowymi i pnącymi, które dopiero zaczną się piąć:  pergola - będzię obsadzona róża pnącą  pergola - będzię obsadzona róża pnącą  róże przy tarasie  jedna część żwirowego skalniaka  druga część żwirowego skalniaka  warzywnik ze wschodzącymi warzywkami  maliny  truskawki z czarną porzeczką w tle  malina czarna  agrest  rządek rozchodnika olbrzymiego (chyba)  przyszły mini lasek będzie zasłaniał kompostownik  leszczyna - mam nadzieję, że będzie owocować  tuje, jest ich cały rządek - wyhodowane od gałązki  drzewka owocowe 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2008, 20:57:10 wysłane przez JeyDee »
|
|
Zosia
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 30, 2008, 19:45:24 » |
|
Kolejna z hektarami. I co ma powiedzieć dzierżawca 5 nie swoich arów.  A poszaleć by się chciało.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 30, 2008, 19:53:38 » |
|
 Zoe witaj w klubie, ja nawet tyle nie mam  Zosiu a dziecię podpierające pergolę to kto?  Masz tego sporo do obsadzenia.. Później do pielenia 
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 30, 2008, 20:09:07 » |
|
Ja też nawet 5ciu nie mam...  I, Zoe, ja wiem co mam powiedzieć w niniejszej sytuacji, tylko... no kurczę, nie powiem publicznie, bo to cokolwiek niecenzuralne 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zosiek
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 30, 2008, 20:30:21 » |
|
Dziecię podpierające pergolę to mój 3-letni synek Pawełek.  Nie smućcie się, że nie macie hektarów. Ja też mam je dopiero od niedawna. A pracy jest nie do opowiedzenia - przeogromna ilość.  , ręce wiecznie brudne  Pieniędzy trzeba wydać mnóstwo. Plusem jest satysfakcja, że coś ładnie rośnie.  i to wciąga... 
|
|
|
|
|
|
Zosia
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 30, 2008, 20:46:47 » |
|
Zosiu, fajny facet  A za pergolką psina  A swoją drogą deko Ci zazdroszczę, masz swój hektar  Cóż, powodzenia 
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
zosiek
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 30, 2008, 20:49:17 » |
|
Zosiu, fajny facet  A za pergolką psina  A swoją drogą deko Ci zazdroszczę, masz swój hektar  Cóż, powodzenia  Dziękuję i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
Zosia
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 30, 2008, 21:51:33 » |
|
Hektara co prawda nie mam, ale mam 4,5- letniego synka Pawełka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zosiek
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 31, 2008, 17:11:19 » |
|
Hektara co prawda nie mam, ale mam 4,5- letniego synka Pawełka  Mój "hektar" ma wielkość 13arów. Ale twój ogród przebija wszelkie wielkości.  Przed chwilą go obejrzałam - jest fantastyczny. Ja właśnie będę próbować zrobić u siebie mini lasek - będzie miał wiekość ok. 30mkw. Ale rozmiarów i ilości roślin jak w twoim ogrodzie, to doczekam się chyba za 10 lat.  Twój synek wygląda na super-zucha. Ale to chyba wszystkie Pawełki takie są. 
|
|
|
|
|
|
Zosia
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 31, 2008, 20:39:33 » |
|
Zosiu, bardzo mi miło, że podobał Ci się mój ogród  Ma 35 arów, z czego dopiero niewielka część jest zagospodarowana, reszta to po prostu las sosnowo- dębowy. Nie chcę całkowicie pozbawiać się lasu, ale połowę zamierzam przekształcić w ogród. Na resztę nie miałabym chyba siły... Mam więc zajęcie na jeszcze długie lata  Jeśli chodzi o Pawełki, masz rację 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zosiek
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 02, 2008, 05:12:37 » |
|
Właśnie dostałam od koleżanki kilka sosenek i jałowców, więc mój lasek zaczyna się pojawiać.
|
|
|
|
|
|
Zosia
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 02, 2008, 07:44:23 » |
|
Jeśli mogę doradzić, to nie sadź tych pospolitych leśnych jałowców, po latach nie wyglądają ładnie. Wyrywam, gdzie się da 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ela G.
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 02, 2008, 08:57:52 » |
|
Fajnie się zapowiada, ale pracy nie zazdroszczę  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zosiek
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 02, 2008, 12:10:46 » |
|
Jeśli mogę doradzić, to nie sadź tych pospolitych leśnych jałowców, po latach nie wyglądają ładnie. Wyrywam, gdzie się da  A włśnie dwa posadziłam.......  są taaaaakie ładne  No cóż, najwyżej będę za jakiś czas karczować.
|
|
|
|
|
|
Zosia
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 02, 2008, 21:43:03 » |
|
Anitko, ale ile Ty masz tych jałowców? U mnie rosną co krok...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zosiek
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 04, 2008, 05:51:37 » |
|
Super, czy to te drzewko? 
|
|
|
|
|
|
Zosia
|
|
|
Joanna52
Gaduła

G.Śląsk - strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 04, 2008, 07:29:42 » |
|
Chodziłam przecież do szkoły  i zgłupiałam przy tych arach ( musiałam sprawdzić w necie ile to jest) u nas potocznie mówi się ile się ma morgów a nie arów  lub metrów 2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 04, 2008, 08:20:35 » |
|
Joasiu, nie przejmuj się  U nas też mówi się o m2, ale na Forum musiałam przeliczyć na ary 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anita74
|
 |
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 08, 2008, 08:10:11 » |
|
Z tyłu tuja ,a na pierwszym planie tawuła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zosiek
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 08, 2008, 21:30:47 » |
|
Dzięki. Choć nie zgadłam, to fryzjerstwo roślin i tak jest fantastycznym zajęciem. 
|
|
|
|
|
|
Zosia
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 09, 2008, 07:00:22 » |
|
Bardzo podobaja mi sie takie przystrzyzone roslinki... niedawno na spacerze bedac zobaczylam kilka podobnie przycietych jak Twoje w zgrupowaniu malym.... a... i jeszcze w jednym miejscu bukszpan w ksztalcie koszyka z dlugim palakiem  )) Tylko pisanek na nim brakowalo  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|