|
anita74
|
 |
« Odpowiedz #60 : Czerwiec 09, 2008, 21:03:38 » |
|
Piękna kompozycja w doniczce. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #61 : Czerwiec 09, 2008, 21:04:27 » |
|
Moniu juz kiedys ktos mnie pytal o lilie, kiedy napisalam, ze to odmiana tygrysia, to sie zdziwiono  , tak pisalo na ulotce 
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #63 : Czerwiec 10, 2008, 20:24:22 » |
|
Moniu, pytalas mnie o moje nowe clematisy : Multi Blue, i Rouge Cardinal, kwitna od czerwca do wrzesnia, wiec mnie zainteresowaly. Fotek jak narazie nie mam, z reszta i tak na razie nie kwitna. Moja juka ma trzy kwiaty huuuurrra!, jeszcze sie rozwijaja, ale jak beda w pelnej krasie zaraz popstrykam zdjatka 
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #64 : Czerwiec 10, 2008, 20:40:25 » |
|
Asiu, obie odmiany bardzo ładne, czekam na zdjęcia kwitnących clematisów 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #65 : Czerwiec 10, 2008, 20:49:17 » |
|
jak tylko cos wykwitnie to zaraz wkleje Moniu, pierwszy raz zabralam sie za clematisy w donicach, wiec nie wiadomo co z tego wyniknie... Poki co dobrze sie czuja 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #66 : Czerwiec 10, 2008, 21:01:34 » |
|
Powinno być dobrze, podobno dobrze rosną w donicach 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #67 : Czerwiec 10, 2008, 21:03:22 » |
|
sugerowalam sie watkiem na naszym forum, o roslinkach, ktore na slonecznych balkonach dobrze sie czuja, no i wiem , ze clematis lubi sloneczko 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #68 : Czerwiec 12, 2008, 20:29:07 » |
|
"Rouge Cardinal" wypuscil pierwszy kwiat, wiec jak obiecalam Monii wklejam zdjatka  , tak wyglada na calym krzaczku - malusi hahahaha  a tak w przyblizeniu  tak wyglada w calosci "oslonka" brzydkich plastkiowych pojemnikow na deszczowke, miejmy nadzieje, ze naprawde zarosnie pieknie 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2008, 20:32:01 wysłane przez nena100 »
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #69 : Czerwiec 12, 2008, 20:40:16 » |
|
rojnik, mimo gradobicia zabiera sie do kwitnienia   a to juz wymysl mojej wyobrazni, nowe dzwoneczki wlasnej roboty, kosci z mieska jakis sznurek i takie tam hahhaha  a tutaj "nawadniacze" moich clematisow posadzonych do gruntu, poki co tylko one kwitna hahahaha 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #71 : Czerwiec 12, 2008, 21:29:41 » |
|
tak sobie cos czasami powiaze, namaluje, poprzybijam.... hahahaha dziekuje anitko!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #72 : Czerwiec 12, 2008, 23:11:40 » |
|
Oj Ty jesteś zaradna babka  A clematis ma jeszcze pączki  Może i drobne kwiecie, ale małe jest piękne.. 
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #73 : Czerwiec 12, 2008, 23:13:56 » |
|
Kości z mięska? Dobrze, że Cię Stokrotka nie ogląda 
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #74 : Czerwiec 13, 2008, 12:42:57 » |
|
Hihih, kiedys moja kolezanka nosila oryginalny naszyjnik z kosci szyjki kury  )) Wole ten Nenowy brzeczyk jednak  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #75 : Czerwiec 13, 2008, 16:30:56 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #76 : Czerwiec 13, 2008, 20:51:22 » |
|
kosteczki z kury swojego czasu tez jako naszyjnik nosilam hahaha, malowalysmy je lakierem bezbarwnym, zeby sie nie rozpadaly  A stokrotka ma cos przeciwko kosteczkom i miesku??  Te kosteczki gotowalam w lupinach z cebuli, zeby ich kolor zmienic Mocniutko was pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #77 : Czerwiec 14, 2008, 10:57:11 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #78 : Czerwiec 16, 2008, 22:26:15 » |
|
Asiu, clematis bardzo ładny  Na razie to malutka sadzonka, ale za kilka sezonów zarośnie całą kratkę i zobaczysz, jak będzie pięknie  Lubię ten kolor kwiatów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #79 : Czerwiec 17, 2008, 20:52:22 » |
|
witaj Moniu  , dobrze, ze juz jestes! Tez lubie ten kolor kwiatow, ma taka glebie w sobie (taka jest jego moja interpretacja  ), kuruj sie kochana!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #80 : Czerwiec 17, 2008, 20:57:12 » |
|
Asieńko, staram się kurować...ale wiesz, jak to jest w domu  Grunt, że już po kłopocie i teraz będzie tylko lepiej  Nie wiem, czy zwróciłaś uwagę w moim ogrodzie na wiciokrzewy. W tej chwili mają cztery lata, a kupując wyglądały mniej więcej jak Twoje clematisy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #81 : Czerwiec 17, 2008, 21:32:33 » |
|
pewnie, ze zwrocilam na nie uwage!, jakby inaczej! tyle, ze bede musiala moje clematisy obcinac, bo mam je w doniczkach a te "plotki" stoja w innych doniczkach.... troche pokombinowalam hahahaha, no chyba ,ze w przyszlym roku wymysle cos ciekawszego (jesli tylko przezyja zime hahah)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #82 : Czerwiec 17, 2008, 21:35:46 » |
|
Trochę przekombinowałaś  Ale to nie problem, poradzisz sobie z nimi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #83 : Czerwiec 22, 2008, 21:50:26 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #84 : Czerwiec 22, 2008, 21:55:48 » |
|
bialy clematis jakos probuje sie pozbierac, ciagle mam z nim klopoty...   margaretka wciaz sie trzyma  a to biala dzika dama (wyrosla sobie na gape w doniczce gdzie miala pojawic sie zeszloroczna portulaka  ) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #85 : Czerwiec 22, 2008, 22:01:35 » |
|
Asiu, jak miło, że jesteś  Clematis piękny  Moje rojniki jeszcze nie kwitną 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #86 : Czerwiec 22, 2008, 22:14:41 » |
|
Rojnik świetny  Clematis podskoczy, nawet się nie obejrzysz kiedy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #87 : Czerwiec 22, 2008, 22:46:58 » |
|
Hej dziewczyny milo znow z wami pogawedzic  Moniu poweim ci szczerze, ze co do rojnika, to jakos zeszlego roku (bo wtedy po raz pierwszy zakwitl u mnie), nie bylam zachwycona jego kwiatostanami... Jednak, kiedy dobrze im sie przyjrzec sa czarujace  , Twoje pewnie tez niedlugo wykwitna. Aga ten bialy clematis chyba jest bardziej wrazliwy, ciagle mi pada 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #88 : Czerwiec 22, 2008, 22:49:13 » |
|
Asiu, clematisy lubią mieć nogi w cieniu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #89 : Czerwiec 22, 2008, 22:55:15 » |
|
wiem Moniu, dlatego wlasnie dosadzilam im "towarzyszy", ktorzy maja zapewnic im wiecej wilgoci i cienia... Z tym fioletowym nie mam nigdy problemow, bialy wypuszcza przepiekne kwiaty, po czym pada i znow odrasta tego samego sezonu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|