|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #30 : Czerwiec 02, 2008, 19:28:18 » |
|
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #31 : Czerwiec 02, 2008, 19:30:54 » |
|
to tylko czesc efektow piatkowego gradobicia, ktore dotknelo rowniez nasza miejscowosc  , czegos takiego jeszcze nie przezylam, mozemy sie tylko cieszyc, ze oprocz zielonek nie mamy wiekszych szkod..., niestety bede musiala czekac az moi podopieczni znow powystawiaja nowe listki (niektore i tak nie maja szans).
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #32 : Czerwiec 02, 2008, 19:49:54 » |
|
Ojej, ale masz pecha 
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #33 : Czerwiec 02, 2008, 19:52:01 » |
|
Gradobicie.. Szok!  Może coś odżyje..
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #34 : Czerwiec 02, 2008, 19:55:53 » |
|
Mam taka nadzieje... A tak cieszylam sie urodzajem funkii tego roku, po wycieciu pokiereszowanych lisci zostala tylko mala kepka, ale rozmawialam z nia hahahaha, wiec chyba odzyje . Jutro jade do ogrodniczego  , musze sie jakos pocieszyc, choc zal patrzec, ze to co zima sadzilam i pielegnowalam od nasionka (nawet meczennica padla Aga), teraz padlo w doslownie dziesiec minut 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #35 : Czerwiec 02, 2008, 21:19:29 » |
|
Asiu, bardzo Ci współczuję...ale z drugiej strony cieszę się, że Wam nic sie nie stało, dom nie ucierpiał...Kochana, funkiami się nie przejmuj, w sierpniu będę dzielić swoje  Jedna jest zarezerwowana dla Jagny, reszta będzie dla Ciebie i Irenki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #36 : Czerwiec 02, 2008, 22:06:40 » |
|
Ojejejejejej, nawet nie wiecie ile dla mnie znaczycie na tym forum  , nawet nie chodzi o roslinki, ale o fakt, ze zaraz jestescie!!!! Mimo, ze ostatnio zaniedbuje flore.....  Brakuje mi "ikonek usciskajacych", dziekuje!!! Moniu najpierw bylam skora do placzu jak zobaczylam moje roslinki, potem bylam wsciekla, a potem stwierdzilam jak ty, "dobrze ze nie ma wiekszych szkod i ze nam nic sie nie stalo" To dla Was : 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #37 : Czerwiec 02, 2008, 22:09:32 » |
|
Zobaczysz, wszystko się da naprawić  Część funkii pokazałam już w kolekcji .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joanna52
Gaduła

G.Śląsk - strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #38 : Czerwiec 04, 2008, 07:34:54 » |
|
Asiu -w sobotę w górach też było gradobicie(lokalne) tylko w Milówce a w Żywcu nic . Czy znasz nazwy tych traw co mi posłałaś?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #39 : Czerwiec 04, 2008, 19:41:15 » |
|
niestety nie znam  , ale wiem, ze ktoras z dziewczyn dobrze operuje nazwami jesli chodzi o trawy, tylko ktora.....  I co przyjely sie? Oprocz tego bambusa oczywiscie  . Ja tak sie cieszylam, bo liliowiec, ktorego od ciebie dostalam juz wlasnie mial wykwitac i.....  - pare kulek lodu. Nie wiem czy w tym roku jezscze cos wypusci, bo troche pokiereszowany jest, ale przezyl 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #40 : Czerwiec 04, 2008, 19:50:16 » |
|
Chyba Lila pytala o nazwe Isla Bonity to inaczej : "Tibouchina". Wczoraj bylam w reklamacji z moim aparatem, dowiedzialam sie, ze nowy juz jest na magazynach sieci sklepu, w ktorym go zamowilam, obiecano mi, ze w tym tygodniu na 100% bedzie, wiec zrezygnowalam z wycofania zaliczki - poczekam jeszcze troche (to juz miesiac  ) Poza tym obok tego sklepu jest moj ulubiony ogrodniczy  i wiecie co stwierdzilam , ze jestem chora na umysle  , krucho w tym miesiacu z kasa ale.... : dwa clematisy, portulaka ( tym razem pomaranczowa) sa moje  ( dopoki znow jakies gradobicie do nas nie zawita  ). Niestety z powodu tymczasowego calkowitego braku aparatu nie moge wkleic zdjec  , ale moze to i dobrze, przynajmniej nie zapesze nowych zielonek  . Pozdrawiam wszystkich 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #41 : Czerwiec 04, 2008, 21:17:31 » |
|
Asiu, mam nadzieję, że niebawem będziesz miała aparat  Gratuluję udanych zakupów  Jestem bardzo ciekawa clematisów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #42 : Czerwiec 05, 2008, 06:58:07 » |
|
Asiu  zakupy ..to jak i ze mną ,mój M śmieje się  że prędzej kupię roślinkę ,niż chleb 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #43 : Czerwiec 05, 2008, 07:04:52 » |
|
Asiu... wspolczuje... szkoda roslinek. Nie zagladalam kilka dni, bo nie mialam netu ( przechodzilismy na inny system ), a tu takie straty 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursulka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #44 : Czerwiec 05, 2008, 07:28:51 » |
|
Nena i jak roślinki? Wracają do formy? U nas wczoraj też tak przywaliło gradem, że sałatę mogę już tylko przekopać z ziemią, a pomidory muszę kupić nowe - całe połamane. Wściec się można. Liczę, że chociaż kwiaty odbiją.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2008, 07:30:37 wysłane przez ursulka »
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #45 : Czerwiec 05, 2008, 08:18:30 » |
|
Ula, widziałam te pokazywane przez Ciebie kule gradowe- KOSZMAR!! Współczuję Ci bardzo, szkoda roślinek i Twojej pracy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #46 : Czerwiec 05, 2008, 19:56:52 » |
|
hej dziewczyny! Ula ja na cale szczescie pomidory mialam pod zadaszeniem i jakos sie uratowaly, nawet mini szklarenka z folii przezyla i pomidory w niej tez  , reszta roslinek dochodzi poooooowolutku do siebie, wciaz do nich zagaduje  , glaszcze itd. ( w ukryciu przed mezem oczywiscie hahahhaa). Ula szkoda, ze mieszkamy tak daleko od siebie, odstapilabym ci chetnie kilka moich donic pomidorow (posialam dla calej rodziny a oni zaopatrzyli sie juz w Polsce). Dziewczynki wybaczcie, ze nie zajrze dzis na wasze watki, ale.... wlasnie o 20.00 facet ze sklepu dostarczyl mi nowy aparat  , po prostu muuuuuuusze sie nim nacieszyc i poczatkowo opanowac  . Mam nadzieje, ze mi wybaczycie  Mooooocniutko was wszystkie sciskam!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #47 : Czerwiec 05, 2008, 20:07:17 » |
|
Ciesz się ciesz  Masz czym 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anita74
|
 |
« Odpowiedz #48 : Czerwiec 05, 2008, 20:27:10 » |
|
Nena ja też wspólczuje gradobicia  Koszmar 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #49 : Czerwiec 05, 2008, 20:56:48 » |
|
Asia, ciesz się i jutro zrób dużo zdjęć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 06, 2008, 01:21:39 » |
|
Jak on jest caaaałkiem nowy, to najpierw się doumiej 
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 09, 2008, 20:41:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 09, 2008, 20:44:11 » |
|
Asiu, piękna fuksja, a i cena baaardzo przystępna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 09, 2008, 20:46:57 » |
|
Ładnie ją doprowadziłaś z siostrą..  W tle jaśmin? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 09, 2008, 20:50:50 » |
|
a to moja nowa kompozycja, w sumie tylko portulaczka nowa...  no i jedna jedyna lilia, reszta nie przezyla gradobicia, a szkoda  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 09, 2008, 20:52:31 » |
|
witam dziewczynki, tak Aga w tle Jasmin (tyle, ze sasiada hahahahha, nic to zdobi moj ogrodeczek  Moniu cena naprawde przystepna zredukowana z 15 na 5, i jak tu nie kupic 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 09, 2008, 20:55:33 » |
|
Asia... powolutku doprowadzisz kwiatuchy do porzadku. A fotki slicznie wychodza  )) Zwlaszcza lilia  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 09, 2008, 20:56:59 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 09, 2008, 21:01:31 » |
|
Asiu, lilia bardzo Ci się udała  Czy wiesz, jaka to odmiana? Moje dopiero będą kwitły.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 09, 2008, 21:03:08 » |
|
Nie moge Aga ryje do kompa  , sasiad moj  , rowny gosciu, pochodzi z Wroclawia i uwielbia moje placki ziemniaczane i makowki swiateczne! Kayenn dziekuje za pochwale, musze jednak opanowac moj nowy aparacik, makro np. bylo w poprzednim calkowicie automatycznie, tutaj musze sie nagimnastykowac i poki co zloszcze sie, ze cieeeeezko to wychodzi, ale coz , na tym wic polega, ze trzeba sie pogimnastykowac z fotografowaniem, zeby miec radosc 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|