|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #121 : Lipiec 15, 2008, 23:06:28 » |
|
Asiu, roślinki super 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #122 : Lipiec 15, 2008, 23:20:22 » |
|
Juka super extra! Nic dziwnego, że Twoja faworytka  Chociaż nawet pospolita nasturcja jakoś tak u Ciebie fajnie wygląda.. 
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #123 : Lipiec 28, 2008, 22:05:43 » |
|
dziekuje Agusiu! i Moniu! i wszystkich znow witam! Tym razem zniknelam z flory z "musu" urlopowego, bylam w Szczecinie u mojej kochanej kuzyneczki i przywiozlam sobie " swirusa", wkleje kiedys jego zdjatko, a moze ktos zna jego prawdziwa nazwe slyszac przydomek "swirus"... I znow musze nadrabiac, a jeszcze nie zdazylam nadrobic po przerwie technicznej czy "odwykowej"  . Wybaczcie dziewczynki, bede powolutku przegladac Wasze wateczki, ale do kazdej zagladne!  . Upaly i popoludniowki nie pozwola mi na jednorazowe opanowanie flory! Buziaczki dla wszystkich! 
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #124 : Lipiec 28, 2008, 22:07:33 » |
|
Byłaś w Polsce i nic nie powiedziałaś? Ooooo no wiesz.. Miło Cię widzieć Joasiu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #125 : Lipiec 28, 2008, 22:28:29 » |
|
no coz chcialam wkleic moj aktualny stan "zdjatkowo-ogrodkowy", niestety fotosik, chce potwierdzenia nowego regulaminu..., musze wiec zajrzec na fotosika zanim wrzuce zdjatka
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #126 : Lipiec 28, 2008, 22:29:36 » |
|
Bylam Agusia! Taki zamet ostatnio u mnie, ze nawet nie zdazylam na florze napisac! Z reszta bylam tylko cztery dzionki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #127 : Lipiec 29, 2008, 07:45:33 » |
|
Witaj Asiu  Mam nadzieję, że pobyt w Polsce miałaś udany  Czekam na zdjęcia z ogródka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #128 : Lipiec 29, 2008, 21:54:17 » |
|
hej Moniu! troche krotko bylam, pogoda taka sobie, ale towarzystwo na 102!!!, wiec odpoczelam od codziennosci i bawilam sie dobrze  . Dziekuje!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #129 : Lipiec 29, 2008, 21:55:14 » |
|
A kiedy teraz planujesz "niezapowiedziany" wypadzik do Polski? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #130 : Lipiec 29, 2008, 22:01:06 » |
|
juz nadaje z fotosika, wiec wklejam : pierwsza "umeczona" jak ja nazywa Aga  i jej przyjaciele haha  "pelargoniowo.petuniowa" ekspozycja rozowa   moj warzywniaczek   pokrzywka, lobelia, kuklik, orzech, paprotka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #131 : Lipiec 29, 2008, 22:02:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #132 : Lipiec 29, 2008, 22:12:52 » |
|
zuzanka (jedna z dziesieciu, ktora przetrwala gradobicie) i jej przyjaciele ( mam nadzieje haha), czyli portulaka, clematis i lwie paszczki, niestety inne jesczze nie kwapia sie do kwitnienia sama zuzanna dopiero co wyjrzala swoim czarnym okiem  winorosl tez w paru miejscach owocuje pierwsze moje kiscie haha  hibiskus ogrodowy-ketmia, moj ulubieniec  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #133 : Lipiec 29, 2008, 22:18:29 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #134 : Lipiec 29, 2008, 22:23:58 » |
|
i umeczona w rozkwicie (dumna jestem, ze udalo mi sie uchowac paki), niestety nie moja nasionkowa, ale kwitnie a nie miala ani jednego kwaita przy zakupie!  , a to juz sukces dla mnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BarbaraWo
Gaduła

Siedlce...strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #135 : Lipiec 29, 2008, 22:35:26 » |
|
Jaka to radocha jak ulubiony i trudny do prowadzenia kwiatek zakwitnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #136 : Lipiec 29, 2008, 22:46:13 » |
|
noooo nie powiem Basiu! codziennie chodze i sprawdzam i ciesze oczko, jak kazda z nas chyba hahaha, jak dobrze moc sie cieszyc tymi pieknotkami 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nowira
|
 |
« Odpowiedz #137 : Lipiec 29, 2008, 23:07:07 » |
|
Z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogródku. Mam taką samą ketmię, jest śliczna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #138 : Lipiec 30, 2008, 18:46:15 » |
|
Nena... piekne kwiatuchy... bardzo mnie nasturcja kreci, bo taka cieplutka w barwie  )) Klematiski tez sliczne  Ale najsliczniejszy hibiskusik  )))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #139 : Lipiec 30, 2008, 22:55:39 » |
|
Nowira, Kayenn fajnie Was widziec u mnie  , ciesze sie, ze podobaja sie Wam moi podopieczni! Nasturcja jest bardzo wdzieczna, od trzech latek wykwita jako roslinka jednoroczna, wysiewa sie sama i kwitnie coraz piekniej! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ela G.
|
 |
« Odpowiedz #140 : Lipiec 31, 2008, 06:55:42 » |
|
Nena- to prawda -wielka radoscią dla nas są nasze kwitnące roślinki. Niezależnie czy mają jeden czy wiecej pąków i kwiatów.  Też biegam po sto razy do ogródka by się napatrzeć na kolory! A jak coś pierwszy raz zakwita to radość jest nie do opisania!  A ty masz się czym radować!  I po zmartwieniu gradobiciowym- teraz w euforii pstrykasz nowe fotki pięknie kwitnącym kwiatom  Wspaniale odrosły rośliny- chyba chcą się wykazać i sprawić ci podwójną radość- również za te stracone  .Wszystkie jesteśmy w tej radości podobne- i przez to sobie bliskie - i chętnie przebywamy wirtualnie wzajemnie na swoich ogrodach- bo cieszą nas nie tylko swoje kwiaty  . Pozdrawiam serdecznie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #141 : Lipiec 31, 2008, 08:34:47 » |
|
Asiu, bardzo się cieszę, że Twoje rośliny odbiły po gradobiciu i pięknie kwitną  Śliczne clematisy i ketmia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #142 : Lipiec 31, 2008, 23:25:52 » |
|
Pozdrawiam Was dziewczynki mocniutko!!!! To fakt, ze natura ma moc! Wszystko sie "odbudowalo" ! No prawie wszystko, w kazdym razie na tyle, zeby sprawiac mi ogromna radoche  ! Ketmia jest  , codziennie ja glaszcze (jak z reszta inne zielonki) i podziwiam urok!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Joanna52
Gaduła

G.Śląsk - strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #143 : Sierpień 01, 2008, 11:05:37 » |
|
Pasiflora jest piękna , miałam ale zrezygnowałam -zaczynała kwitnąć jak było już zimno  Może teraz klimat troche sie ocieplił i mi się uda - zobaczę na wiosnę. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #144 : Sierpień 01, 2008, 22:07:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #145 : Sierpień 01, 2008, 22:08:54 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #146 : Sierpień 01, 2008, 22:21:12 » |
|
oto stara rabatka ( bo z pazdziernika ubieglego roku) z nowymi nabytkami haha, pan kuklik dostal nowe mieszkanko ( tym razem na stale), do niego dolaczyly liliowce ( w tym jeden od Joasi), lawendy i jeszcze jeden iglaczek   jeszcze raz musialam wkleic bialego clematisa, wybaczcie , ale nie moge mu sie oprzec, jeszcze nigdy tak sie nie prezentowal  kazdy kwiat ma prawie rozmiar dloni (przynajmniej mo´jej hahaha)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #147 : Sierpień 01, 2008, 22:31:16 » |
|
to juz moj nowy nabytek clematisowy tego roku a mianowicie "Hagley Hybrid", tez wypuscil kwiatuchy  dlatego wlasnie lubie portulake  a to dowod na to, ze istnieje portulaka wieloletnia  , moja zeszloroczna, mialam juz dosyc i nagle zaczyna wypuszczac kwiatuchy  , no coz lepiej pozno niz wcale. Jedno wiem na 100% znow sprobuje je przezimowac   i ostatnie zdjatko na dzis to moje pierwsze zbiory z " warzywniaka" - jesli tak to mozna nazwac haha 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #148 : Sierpień 01, 2008, 23:38:25 » |
|
Piękny powojnik, nie dziwię się, że nie mogłaś się oprzeć, przed wstawieniem zdjęcia. Bardzo jest gęściutki i widać, że kwiaty duże. Jaka to odmiana?? Mam jednego clematisa "Ville de Lyon", ale jego kwiatki są średniej wielkości, a mnie się marzy taki prawdziwy wielkokwiatowy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|