Elżbieta...
Nowicjusz
Szczęście sprzyja odważnym.
|
 |
« Odpowiedz #150 : Sierpień 07, 2008, 22:12:29 » |
|
|
|
|
|
|
|
Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami. Elżbieta ...
|
|
|
Kasja
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #151 : Sierpień 08, 2008, 08:27:32 » |
|
No cóż, co kto lubi . . . Naprawdę ekspozycje pomysłowe i takie ... bardzo uporządkowane. Ja ,gdy już mi wymienią aparat i nauczę się wklejać zdjęcia, chyba nie odważę się zamieścić żadnego. Na mojej działce panuje totalny chaos, który ja nazywam "radosnym bałaganem". Gdzież tam moim zaroślom do tych wypieszczonych cudeniek!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #152 : Sierpień 08, 2008, 10:41:41 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elżbieta...
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #153 : Sierpień 08, 2008, 20:27:36 » |
|
Dziewczyny nie chciałam Was zdołować pokazując te ostatnie zdjęcia bo na około 300 działek tylko na niektórych są takie różne kosztowne ozdoby a większość to normalne ogródki gdzie rośnie wszystko i też to jest piękne. Przecież kwiaty są tak różne i każde w swoim otoczeniu piekne. U mnie jest zwyczajnie wszystko rosnie i kwitnie  i zielsko też
|
|
|
|
|
|
Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami. Elżbieta ...
|
|
|
celia
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #154 : Sierpień 12, 2008, 12:19:25 » |
|
Wasza działeczka urzeka  macie naprawde cudowne miejsce zdjęcia innych ogrodów imponujące ...ale czasami prostota jest piękniejsza niż super elegancja 
|
|
|
|
|
|
Własne cierpienia uczą żę nie należy nikomu czynić krzywdy.........
|
|
|
aechmea
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #155 : Sierpień 17, 2008, 12:01:43 » |
|
rajski ogród po prostu 
|
|
|
|
|
|
Ania z Poznania
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #156 : Sierpień 17, 2008, 17:57:42 » |
|
Nadrobiłam zaległości w Twoim ogrodzie  Super Ci wszystko rośnie i te warzywka.. Lilie cudne! 
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
Elżbieta...
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #157 : Sierpień 19, 2008, 22:29:22 » |
|
W sobotę były dozynki działkowe - jesień zbliża się wielkimi krokami.  Niestety nie bardzo sie udały bo cały dzień lało jak z cebra. ale oczywiście była wystawa owoców i warzyw działkowiczów chociaz w strugach deszczu  Nasze plony na wystawę.   Wystawa skromna bo bardzo mało ludzi było. Kwiaty do dekoracji też z naszej działki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #158 : Sierpień 19, 2008, 22:38:54 » |
|
Elu, gratuluję plonów i pięknej wystawy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elżbieta...
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #159 : Sierpień 19, 2008, 22:40:32 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #160 : Sierpień 19, 2008, 22:43:04 » |
|
Zazdroszczę Ci tych pomidorów  Teraz niby można kupić całkiem smaczne, ale to nie to samo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga2
Aktywny

Agnieszka kujawsko-pomorskie
|
 |
« Odpowiedz #162 : Sierpień 20, 2008, 17:36:26 » |
|
Ciekawe masz rośliny, nie jadłam ich jeszcze  Pomidory za to mam i ja .Obiadamy sie strasznie codziennie rano i wieczorem sałatka. Ja musze uważać bo mam natkwaśność-ratuje się ranigastem  Zimą będzie wspomnienie zapachu i smaku 
|
|
|
|
|
|
"Gdyby pszczoły zniknęły z powierzchni planety, ludziom pozostałoby cztery lata życia . Bez pszczół nie ma zapylania, a więc też roślin, zwierząt i ludzi" A Einstein.
|
|
|
Elżbieta...
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #163 : Sierpień 21, 2008, 19:57:13 » |
|
W czerwcu na rynku kupiłam 5 cebul lilii ,było to już po sezonie i handlarz przecenił je po 2 zł. Myślałam ,że są za późno wsadzone i nie będą kwitły jakież było miłe zdziwienie urosły wysokie i teraz mają pąki.  . W związku z tym, że w niedzielę wyjeżdzam na dłuzej i nie zobaczę jak kwitną ściełam jedną z największymi pąkami i w domu do wazonu wsypałam łyżke cukru ( wyczytałam to w jakiejź gazecie ) i na drugi dzień rozwinął się jeden kwiat a za noc jeszcze dwa.  Wygląda pięknie tylko niestety wieczorem zaczyna mocno pachnieć i noc spedza na balkonie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #164 : Sierpień 21, 2008, 21:51:13 » |
|
Ale mnie na pokuszenie wodzisz! Aż zgłodniałam na widok Twoich pomidorków  A dynia jak.. Dynia! 
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #165 : Sierpień 22, 2008, 05:08:54 » |
|
Elu, piękna ta lilia  Czyżbyś znowu wybierała się na jakąś wycieczkę? Będę czekać na relację w "Kwadransie..." 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elżbieta...
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #166 : Sierpień 22, 2008, 19:58:50 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elżbieta...
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #167 : Sierpień 22, 2008, 20:08:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #168 : Sierpień 22, 2008, 21:01:01 » |
|
Lilie zapowiadają się wspaniale, biała- piękna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
celia
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #169 : Wrzesień 10, 2008, 20:59:47 » |
|
Jakie cudowne lilie
|
|
|
|
|
|
Własne cierpienia uczą żę nie należy nikomu czynić krzywdy.........
|
|
|
Elżbieta...
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #170 : Wrzesień 13, 2008, 14:26:42 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elżbieta...
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #171 : Wrzesień 13, 2008, 14:35:43 » |
|
Rojniki w tym roku posadzone pięknie się rozkrzewiają   A takie dwa dostałam od znajomej dopiero co je posadziłam i myślę ,że się przyjmą  Zdjęcie trochę niewyraźne bo za bardzo powiekszone 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elżbieta...
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #172 : Wrzesień 13, 2008, 14:46:59 » |
|
Wyjeżdzamy na tydzień do Zakopanego a po powrocie trzeba będzie ostro zabrać się za przygotowywanie działki na zimę . zebrać resztę warzyw i owoców, posadzić nowe tulipany i żonkile żeby od samej wiosny pięknie kwitły i cieszyły oko Nadrobię też zaległości w czytaniu forum i solennie obiecuję ,że do każego się odezwę  . Na razie wypoczynek a potem huk roboty  Pozdrawiam Wszystkich Pa !
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2008, 20:25:39 wysłane przez aiszo »
|
|
|
|
|
BarbaraWo
Gaduła

Siedlce...strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #173 : Wrzesień 13, 2008, 19:57:01 » |
|
Piękne okazy roślinek, a zwłaszcza lilie.....ta biała to do reklamy " wiziru" by się nadawała 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #175 : Październik 06, 2008, 08:59:23 » |
|
Wyjeżdzamy na tydzień do Zakopanego a po powrocie trzeba będzie ostro zabrać się za przygotowywanie działki na zimę . zebrać resztę warzyw i owoców, posadzić nowe tulipany i żonkile żeby od samej wiosny pięknie kwitły i cieszyły oko Nadrobię też zaległości w czytaniu forum i solennie obiecuję ,że do każego się odezwę  . Na razie wypoczynek a potem huk roboty  Pozdrawiam Wszystkich Pa ! Ela zbiera warzywa?..sadzi tulipany?..oj już wiem,nadrabia zaległości w czytaniu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elżbieta...
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #176 : Październik 06, 2008, 09:32:03 » |
|
Witam na mojej działce  Wróciłam z Zakopanego ... mieliśmy wyjątkwy pobyt - cały czas padał deszcz bez przerwy  Ale było bardzo fajnie szczytów zdobywać się nie dało a na Kasprowym i Cubałówce pełno śniegu i zawierucha. A na działce warzywka już zebrane , tulipany nowe posadzone .Jesień i zimno , mniej czasu spędzamy na działce czekamy już na wiosnę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inag1
Aktywny

Wielkopolska 6b
|
 |
« Odpowiedz #177 : Październik 06, 2008, 09:33:01 » |
|
Lilie przepiękne a najpiękniejsza ta w wazonie i jeszcze do tego pachnie. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam-Ina
|
|
|
|