|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 20, 2008, 19:51:45 » |
|
Rzeszowskie forumowiczki mają najbliżej  Będę w wakacje w Rzeszowie, więc na pewno się tam wybiorę  zdjęcia wyglądają jak dla mnie imponująco
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
Mała Mi
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 20, 2008, 20:13:25 » |
|
jejku piękne one są... a szczególnie te białe... jakoś mam słabość do białego  ... na dzień matki w tesco mają być storczyki po 19.90... coś mi się wydaje, że przybędzie mi kolejny lokator na parapecie  ... hehe.... Pozdrawiam Aga
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23Margo
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 07, 2008, 19:20:33 » |
|
|
|
|
|
|
|
Cudownego słoneczka wszystkim życzę 
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 07, 2008, 19:35:21 » |
|
No Małgosiu ja Ci się nie dziwię  Też się rozmarzyłam  Dzięki za podzielenie się tymi widokami.. 
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 07, 2008, 20:38:34 » |
|
Piękne zdjęcia i całość zapowiada się cudownie  zamek w Łańcucie i park dookoła niego sam w sobie jest piękny i warto go zobaczyć. Nie dziwne, że to chyba najczęstsze miejsce w okolicach Rzeszowa dla zdjęć nowożeńców. W "sezonie ślubno-weselnym" można się nieźle ubawić patrząc na pary ustawiające się w kolejce do różnych miejsc
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
|
23Margo
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 25, 2008, 15:29:21 » |
|
Zainteresowanych otwarciem storczykarni z całą radością powiadamiam , że nadeszła ta chwila i odbędzie się 29 czerwca  . Będzie czynna codziennie, oprócz poniedziałków, w godzinach od 10 do 18-ej. Jak ja żałuję , że mnie tam w najbliższym czasie nie będzie  .
|
|
|
|
|
|
Cudownego słoneczka wszystkim życzę 
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 25, 2008, 17:12:09 » |
|
Aż nie wiem czy pisać  a ja będe bardzo blisko od 5 lipca 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
sbb28
Aktywny

razem cieplej
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 25, 2008, 20:27:49 » |
|
Aniu To dawaj sprawozdania  Ja ostatni raz nocowałam w pałacu w Łańcucie i zwiedzałam go wraz z ogrodami ho ho - końcówka lat 60 tych lub poczatki lat 70 tych - wiele z Was jeszcze nie bylo na świecie  pozdrawiam Małgorzata
|
|
|
|
|
|
Per aspera ad astra - przez ciernie do gwiazd pozdrawiam Małgorzata
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 25, 2008, 21:06:48 » |
|
Małgosia, jeśli będziesz mieć okazję, to w najbliższym wolnym czasie wybierz się tam  Dla nas, dzieci z Rzeszowa, Łańcut był pierwszym miejscem wycieczkowym oraz miejscem spędzania rodzinnych niedzielnych wiosenno - letnich popołudni  Teraz to miejsce ślubno-weselnych zdjęć, pary ustawiają się w kolejce pod krzaczki, alejki, itp.  Fotograf nieraz się musi nieźle nagimnastykować, żeby nie złapać innej białej damy w obiektyw  Zabawny widok  No, ale miało być o storczykarni, jak pojadę, na pewno zamieszczę raport 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
sbb28
Aktywny

razem cieplej
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 25, 2008, 21:52:39 » |
|
No to Aniu oblicz sobie ile ja mam do Łańcuta - jesli do Berlina mam aż 260 km? Dla mnie - wyjazd - wycieczka do Łańcuta to była tygodniowa wyprawa  ale jakże wspaniala - a wszystko dzieki mojemu ojcu góralowi z Morawskiej Ostrawy - Wtedy Galicja- zapalonemu turyście  poznałam prawie cała Polskę - zaczynając od gór jako dziecię noszone w plecaku z wyciętymi dziurami na "girki" i tak co roku nowy region Polski  pozdrawiam Małgorzata
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 25, 2008, 22:17:21 » |
|
No cóż  będę robić zdjęcia, może odrobinkę oddadzą urok storczykarni, bo ja nie jestem fotografem...
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
sbb28
Aktywny

razem cieplej
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 26, 2008, 22:25:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tulipan998
Aktywny

Województwo podkarpackie , strefa 6a
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 28, 2008, 13:27:51 » |
|
No ja na pewno się tam pokaże  , jak tam cudownie . Już nie mogę sie doczekać kiczulka , może się spotkamy  . Współczuję tym którzy maja daleko.....  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 28, 2008, 18:03:47 » |
|
Oo, Ty tez masz blisko Ja mam już zapełniony samochód i nie wiem czy na jeden się zmieścimy, jeśli więc zobaczysz chmarę zachwyconych bab, to będę wśród nich ja
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
tulipan998
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 30, 2008, 20:50:45 » |
|
kiczulka byłaś już na otwarciu ? pewnie całą gromadkę kobitek zebrałaś  . Ja nie miałem jak  ale pojadę w piątek . Tam sobie zwiedzę jeszcze zamek , ogród różany , oranżerię , no i storczykarnię  ( może jeszcze bibliotekę  ) . Już się nie mogę doczekać . W prawdzie to niedaleko , ale jeszcze do tej pory nie zwiedziłem dokładnie . Powiedzcie jak było , ma ktoś fotki ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
weronika
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #17 : Lipiec 01, 2008, 09:39:50 » |
|
A czy mozna nocowac na tym zamku albo gdzies w poblizu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
volcowitch
Nowicjusz
New brand
|
 |
« Odpowiedz #18 : Lipiec 01, 2008, 12:33:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #19 : Lipiec 01, 2008, 17:30:03 » |
|
Nie, nie byłam na otwarciu, będę w Rzeszowie dopiero do piątku, więc w przyszłym tygodniu planuję wizytę
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
tulipan998
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #20 : Lipiec 01, 2008, 18:04:30 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #21 : Lipiec 10, 2008, 14:42:04 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
martita:)
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #22 : Lipiec 11, 2008, 20:43:57 » |
|
o jej ale te kwiaty sa piękne żeby tak były do kupienia,a może są? czy ktoś już zakupł jakiś nabytek tam? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Margaret
|
 |
« Odpowiedz #23 : Lipiec 11, 2008, 21:48:05 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dorotka
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #24 : Lipiec 12, 2008, 07:34:10 » |
|
Wspaniałości ! Pięknie zaprojektowane, jeszcze piękniej to będzie wyglądać - widziałam że część była jeszcze w budowie. Wielka odwaga! Pozostaje zatem odwiedzić Łańcut... a Pani Danucie życzyć pomyślności i tego by storczyki były mniej „zaborcze” (jak to o nich mówiła…)! 
|
|
|
|
|
|
Uśmiechnij się !!!
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #25 : Lipiec 12, 2008, 10:01:03 » |
|
Wydaje mi się, że na razie nie ma tam sprzedaży. Za to teraz odbywają się w zamku warsztaty muzyczne i spacerując po parku można zobaczyć skrzypka pod drzewem
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
tulipan998
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #26 : Lipiec 12, 2008, 12:33:26 » |
|
Kiczulka , to dziwne , że było zamknięte  , zazwyczaj tylko w poniedziałki . Ja byłem 4 lipca w storczykarni , a nie byłaś może w oranżerii ? tam można wejść za darmo , jest tam dużo kwiatów i zwierzątek  , ja byłem . A to na przedostatnim zdjęciu to z daleka ogród różany , z bliska wygląda jeszcze dużo ładniej , tyko wejść nie można bo barierki  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka
|
 |
« Odpowiedz #27 : Lipiec 12, 2008, 17:59:40 » |
|
Zamknięte, bo akurat była wymiana jakiś mat. Dokładnie tego dnia  trzeba mieć pecha. A rzeczywiście czynne od wtorku do niedzieli. W oranżerii byłam na pocieszenie  Na ostatnim zdjęciu to ogród różany? A nie wejście na korty tenisowe? W każdym razie one tam były i nawet ktoś korzystał  To zaraz obok storczykarni  Mam nadzieję, że następnym razem będę mieć więcej szczęścia.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Ania
|
|
|
sbb28
Aktywny

razem cieplej
|
 |
« Odpowiedz #28 : Lipiec 12, 2008, 23:55:06 » |
|
Dzięki Anka za zdjęcia - to jest prawie ten Łańcut I TE JEGO ELEMENTY - KTÓRE OGLADAŁAM PONAD 40 LAT TEMU  ;  ;  pozdrawiam Małgorzata
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kiczulka