Famelia
Rezydent

Pomorze, strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #30 : Marzec 20, 2007, 10:50:49 » |
|
Mnie też wpiszcie na listę chętnych 
|
|
|
|
|
|
Agnieszka
['] Z
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Marzec 20, 2007, 15:00:01 » |
|
Robimy listę na nasiona. Ponieważ nasiona nie są "chyba" cały czas w sprzedaży więc listę zamkniemy z końcem marca by Magda miała czas na kupno.
Jeśli ktoś będzie jeszcze miał chęć to proszę wejść w funkcję zmień i sie dopisać. Proszę jednak o odpowiedzialność bo to wiąże się kosztami, które z góry pokrywa za nas Madzia.
Nasiona
1) Aiszo 2) Tellerka 3) Elbe 4) Pysia 5) Krysp 6) Famelia 7) Zoe
Sadzonki
Zoe Elbe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
quillamaru
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #32 : Marzec 21, 2007, 10:53:30 » |
|
Zoe, jestes niezastapiona! Wspaniale to zorganizowalas i dziekuje za liste. Zgadzam sie, zeby zamknac ja do konca marca, bedzie mi wtedy latwiej (i szybciej) wyslac zamowienie  A to obrazki na zachete, jeszcze nie nasze/moje, ale mam nadzieje, ze wkrotce wszyscy chetni pochwala sie swoimi maluchami...  PS. W najblizszy weekend Frangifest w Singapurze... Ktos sie wybiera? http://www.iapfs.org/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=3&MMN_position=16:16
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewarm
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #33 : Marzec 28, 2007, 23:08:42 » |
|
Robimy listę na nasiona. Ponieważ nasiona nie są "chyba" cały czas w sprzedaży więc listę zamkniemy z końcem marca by Magda miała czas na kupno.
Jeśli ktoś będzie jeszcze miał chęć to proszę wejść w funkcję zmień i sie dopisać. Proszę jednak o odpowiedzialność bo to wiąże się kosztami, które z góry pokrywa za nas Madzia.
Nasiona
1) Aiszo 2) Tellerka 3) Elbe 4) Pysia 5) Krysp 6) Famelia 7) Zoe 8)ewarm
Sadzonki
Zoe Elbe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
quillamaru
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #34 : Kwiecień 09, 2007, 22:13:14 » |
|
Moje drogie/drodzy... Kwiecien juz sie rozpoczal, wiec uwazam liste za zamknieta. Lista przedstawia sie nastepujaco:
Nasiona 1) Aiszo 2) Tellerka 3) Elbe 4) Pysia 5) Krysp 6) Famelia 7) Zoe 8)ewarm
Sadzonki Zoe Elbe
Wysylam zamowienie na nasiona jutro, o postepach transakcji bede informowala na biezaco. Sadzonki juz sa u mnie, spokojnie czekaja na podroz. Paczki jeszcze uspione. Czy myslicie, ze na granicy moga byc problemy z dwoma sztukami? Pozdrawiam Wielkanocnie, Magdalena
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Kwiecień 10, 2007, 06:51:34 » |
|
Zachowaj na wszelki wypadek paragon ze sklepu. O reszcie trudno mi coś powiedzieć. Na pewno nie przyczepią się do ilości.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petra
|
 |
« Odpowiedz #36 : Kwiecień 11, 2007, 18:14:47 » |
|
Troszkę przegapiłam temat ale może jeszcze da się coś zamówić, jak tak to proszę o nasionka i sadzonkę, jeżeli nie to trudno dołączę się następnym razem  . Pozdrawiam Petra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
quillamaru
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #37 : Kwiecień 27, 2007, 12:26:25 » |
|
Dla wszystkich zamawiajacych mam dobra wiadomosc: dotarly pierwsze nasiona plumerii: - Madame Poni - Cotton Candy - Samoan Fluff Na reszte czekam(y) niecierpliwie... Jak sie okazalo, jest nieslychanie wiele odmian plumerii. I wielu zainteresowanych nia ludzi. Moze zalozymy polskie stowarzyszenie milosnikow plumerii czy cos takiego? Poniewaz przyjada bardzo rozne plumerie, moglibysmy wymieniac sie sadzonkami albo nasionami... Petra, kupilam troche wiecej nasion, nie bedzie problemu z dodatkowymi. Ceny jeszcze nie znam bo musze podzielic koszt wszystkich przesylek. Wkrotce napisze wiecej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petra
|
 |
« Odpowiedz #38 : Kwiecień 27, 2007, 12:39:48 » |
|
Dzięki, z niecierpliwością będę czekać na wiadomość.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #39 : Kwiecień 27, 2007, 15:56:05 » |
|
Hura! hura! hura 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krysp50
Gaduła

Wielkopolska 7a
|
 |
« Odpowiedz #40 : Kwiecień 29, 2007, 09:19:34 » |
|
Już nie mogę się doczekać Jak starczy, to mogą być różne odmiany Ale jestem pazerna 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Krysia
|
|
|
quillamaru
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #41 : Maj 12, 2007, 13:43:09 » |
|
A oto i nasze slicznotki:  Mam nadzieje ze sie Wam podobaja. Po kolei sa to: Cotton Candy, Donald Angus Red, Kona, Madame Poni, Mukundan Hybrid Polam, Philippine Gold, Pink Pansy, Red 4304, Samoan Fluff, Tillie Hughes i White 4301. Zaplacilismy za nie razem z transportem 69USD za 11 paczek nasion po 5. Zatem jedna paczuszka wychodzi po 17.20 po kursie z wczoraj: 2.81. Mam nastepujace pytania: 1. Ile kosztuje wysylka w kopercie babelkowej listem zwyklym/poleconym na terenie Polski? 2. Nasionka mieszamy czy kazdy bedzie sie specjalizowal w jednej odmianie? Pozniej mozemy sie wymieniac... 3. Nasiona sa swieze, jak zapewniali sprzedawcy, ale najlepiej wysiac je jak najszybciej. moge podac nasiona znajomej, ktora wraca do Polski w najblizsza srode, 16 maja. Jesli otrzymam adresy i odpowiedz na dwa pierwsze pytania do wtorku, moglabym podac nasiona do rozeslania i otrzymalibyscie przesylki w przyszlym tygodniu. 4. Czy nie bedziecie miec nic przeciwko temu, abym zachowala dla siebie nasiona - bonusy (6), otrzymane od sprzedawcy gratis, bez opisu jako niespodzianka? PS: Zdjecia pochodza ze stron aukcyjnych sprzedawcow, ale wiem, ze niektore z nich zostaly zrobione w Maui Plumeria Garden. http://www.mauiplumeriagardens.com . Dziekujemy! Czekam na odpowiedzi,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #42 : Maj 12, 2007, 13:49:29 » |
|
Prawie zemdlałam z wrażenia  Myślę, że najlepiej by było by jedna osoba z Forum zajęła się wysyłką, pozbiera pieniądze i Ci je przekaże. Powiedz tylko dokąd (do jakiego miasta w Polsce) wraca ta znajoma? Osobiście uważam że bonus słusznie Ci się nalezy. Pozdrawiam serdecznie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
quillamaru
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #43 : Maj 12, 2007, 13:58:05 » |
|
Dziekuje  Znajoma wraca do Lodzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #44 : Maj 12, 2007, 14:03:33 » |
|
Nie wiem czy mamy jakąś aktywną Forumowiczkę z Łodzi która by się podjęła tego zadania... Jeżeli taka się nie zgłosi powiedzmy dziś, to mogę sie podjąć tego zadania gdy mi podeśle nasionka do Warszawy. Nie przesądzam z góry że to mam być ja, być może ktoś bardzo chce się tym zająć? Przy takiej organizacji mamy czas by się zastanowić jak rozdzielić nasionka  Pozdrawiam serdecznie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krysp50
Gaduła

Wielkopolska 7a
|
 |
« Odpowiedz #45 : Maj 12, 2007, 14:07:50 » |
|
Jestem za tym,aby jedna osoba zebrała pieniążki. Proszę dać znać, komu i ile wysłać, a zaraz to zrobię. Piękne kwiaty - i co tu wybrać ?? Dylemat  Każdy piękny Jeden gatunek - a jak mi nie wyjdzie, to będzie plama  , może dwa..... Czekam na decyzje 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Krysia
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #46 : Maj 12, 2007, 14:11:32 » |
|
Z tym podziałem będzie problem  Nie wiem, czy nie lepiej zrobić losowanie  Ja tez się boje wpadki.... Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
quillamaru
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #47 : Maj 12, 2007, 15:11:30 » |
|
Okis, tellerka mieszka w Warszawie i jest moderatorka. Proponuje zeby to wlasnie ona (jesli sie zgodzi) rozsylala nasionka. Chetnych na nie zglosilo sie 10 osob, liczac nieco spozniona Petre i mnie. Zestawow mamy 11. Ja osobiscie zainteresowana jestem Samoan Fluff i/lub Philippine Gold. Moze zamiast mieszac kazdy moglby wybrac swoja odmiane w kolejnosci zgloszenia sie, co mozna sprawdzic po wpisach, a ostatnie paczuszki podzielimy pomiedzy wszystkich po jednym nasionku? W ten sposob bedzie 6 nasion w zestawie, w tym jedno inne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #48 : Maj 12, 2007, 15:26:04 » |
|
 Nie wiem jak podzieliłaś 5 nasion (czyli 11 paczke) na 10 osób.  Ok, zaczekajmy jeszcze, nadmiar 1 torebki nie przyprawia mnie o ból głowy  Bardziej boję się sytuacji gdy 5 osób zechce ten sam gatunek  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
quillamaru
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #49 : Maj 12, 2007, 16:27:05 » |
|
Hm..no tak. Zle policzylam... Wiec jak zostanie jedna paczka to sie zrobi... nagrode. Np za zalozenie Towarzystwa Plumeriarzy.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Maj 12, 2007, 18:53:55 » |
|
quillamaru proponuję takie rozwiązanie Tellerka na PW poda ci swój adres, na który koleżanka wyśle kopertę z nasionami. Może to zrobić w każdym dogodnym urzędzie pocztowym jaki będzie mieć po drodze.
Sprawa wysyłki w Polsce w takiej kopercie to około 15 zł.
Tellerka otrzyma od nas adresy na PW
Tellerka poda nam na jakie konto wpłacić pieniążki. Do wtorku, do dwunastej mamy czas by je przesłać łącznie z kwotą za przesyłkę w kraju . Wysyłamy oczywiście w euro.Po zebraniu wszystkich wpład wyśle ci pieniążki, ale musisz jej podać konto.
Tellerka zabawi się w sierotkę i włoży do koperty co jej wpadnie w ręce.
Nie wierzę by nasionka nie wykiełkowały. W okresie spoczynku rośliny wymienimy sie sadzonkami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aechmea
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #51 : Maj 12, 2007, 18:59:39 » |
|
hmmm.... jakoś chyba przegapiłam ten watek... szkoda, że nie ma chociaz jednego nasionka więcej.... 
|
|
|
|
|
|
Ania z Poznania
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #52 : Maj 12, 2007, 19:09:35 » |
|
Skoro jestem osobą odpowiedzialną za temat to wolałabym nie komplikować sprawy.... ustalę sama z naszą przemiłą koleżanką sposób zapłaty, a pieniądze będę zbierać w złotówkach Dajcie mi chwilę na ustalenie szczegółów  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Maj 12, 2007, 19:11:39 » |
|
Weź różnicę między cena kupna i sprzedaży waluty
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #54 : Maj 12, 2007, 19:12:07 » |
|
szkoda, że nie ma chociaz jednego nasionka więcej. Jest więcej, ale nic nie będę deklarować póki nie będę miała ich w garści Zawsze jeszcze zostaje opcja podzielenia się sadzonkami... Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aechmea
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #55 : Maj 12, 2007, 19:13:58 » |
|
tellerka to czekam cierpliwie :-0 gdy będziesz miała jakąś nadwyzkę to jestem chętna 
|
|
|
|
|
|
Ania z Poznania
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #56 : Maj 12, 2007, 19:18:32 » |
|
Zoe, różnych elementów będzie więcej - podzielić trzeba opłatę z Łodzi do Warszawy... choć myślę że będzie to znacznie mniej niż 15 zł. W końcu ile takie nasiona mogą ważyć?! List priorytet do 500g to koszt 3 zł. No i jak będę mieć te nasiona, zważę przesyłkę i dodam koszt wysyłki ... do 350g przesyłka priorytetowa kosztuje 2,60. Uwaga z kursem cenna... choć przy tak drobnych kwotach niewiele zaważy na ostatecznej cenie. OK, piszę na PW do naszej dobrodziejki  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
krysp50
Gaduła

Wielkopolska 7a
|
 |
« Odpowiedz #57 : Maj 12, 2007, 19:28:10 » |
|
Nie chcę się wtrącać za bardzo, ale myślę, żę sprawa kursu jest zmienna - choć niewiele. I dlatego warto po prostu zaokrąglić do np.3,00 zł. Wydaje się, że nikt nie powinien protestować. Na Allegro i tak płacimy więcej, a tu koleżanka robi nam wieeeeelką przysługę. Przy takiej różnorodności kolorów, trudno będzie wszystkich zadowolić, więc po prostu wysłać jak idą, a będziemy się wymieniać. A dodatkowe - może jakiś mały konkurs?
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Krysia
|
|
|
aiszo
Rezydent

Dolny Śląsk - 7a
|
 |
« Odpowiedz #58 : Maj 12, 2007, 19:41:45 » |
|
Ale się cieszę, ze będą  . No to kiedy, komu i ile przesłać pieniędzy?
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
elbe
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #59 : Maj 12, 2007, 20:36:41 » |
|
Ja też sie bardzo ciesze ,ze nasionka juz są.
Moze nalezy się zastanowić ,czy nie pomieszac tych nasion i rozdzielić mix. Chyba ,że sa osoby chetne tylko na daną odmianę , a pozostałe pomieszać.
Ja jestem za mixem , a jak pozostałe osoby?
Pozdrawiam , Ela
|
|
|
|
|
|
Ela.B
|
|
|
|