|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #30 : Czerwiec 07, 2008, 18:19:23 » |
|
Elmojo, raczej carnosa. Fungi ma taki meszek pod liśćmi... sprawdź, proszę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elmojo
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #31 : Czerwiec 07, 2008, 19:32:09 » |
|
Nie ma meszku. Więc wszystko jasne. Dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ooo
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #32 : Czerwiec 07, 2008, 22:25:04 » |
|
no niestety nie wymienie się bo nie posiadam jej  ale jeśli uda mi sie zdobyc to na pewno napiszę. Dziękuję za pomoc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #33 : Czerwiec 11, 2008, 13:48:49 » |
|
Dziś kupiłam taką hoję, jest całkiem spora i kosztowała 30 zł. chyba mi się udało, ale oczywiście nikt ze sprzedających nie wiedział jaka to odmiana, a Pani sprzedawczyni kazała mi uciąć pędy bez liści (świeżo powypuszczane) bo uznała ze są dzikie... oj oj...z tą niewiedzą hojową: oto ona:    Proszę o identyfikację. Pozdrawiam Monika
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #34 : Czerwiec 11, 2008, 14:06:43 » |
|
Według mnie to jest lacunosa, pewna nie jestem, bo moja padła jakiś czas temu i teraz nie porównam... 
|
|
|
|
|
|
Nie warto być dobrym - to się nie liczy... Liczy się ta jedna wpadka, która zdarzyć się może każdemu, a za którą dostanie się publiczny lincz bez jednego choćby pytania.- lekcja ff
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #35 : Czerwiec 11, 2008, 14:07:15 » |
|
Matko cudowna, wygląda na laconosę  . Ale ja się nie znam  . Gdzie zdobyłaś ?!
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #36 : Czerwiec 11, 2008, 14:15:40 » |
|
kupiłam u nas w ogrodniczym, zostały jeszcze dwie, ale takie trochę zmarnowane są... przesadziłam ją i poobcinałam suche przyrosty, w rezultacie liście ma takie małe , drobne, początkowo myślałam, że to incurvual, ale ona ma bardziej spiczaste zakończenie liści i są takie dłuższe.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #37 : Czerwiec 11, 2008, 14:17:24 » |
|
Taką za 30 to bym chciała... Kurcze, zastanawiam się, czy by Cię o kupno nie poprosić... 
|
|
|
|
|
|
Nie warto być dobrym - to się nie liczy... Liczy się ta jedna wpadka, która zdarzyć się może każdemu, a za którą dostanie się publiczny lincz bez jednego choćby pytania.- lekcja ff
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #38 : Czerwiec 11, 2008, 14:23:08 » |
|
no dobra jak mi się uda , (czynne mają do 17tej), a synuś mi się zaraz obudzi to pojadę i wezmę te dwie Wam dziewczyny. Dziś była dostawa, a o 11tej mieli tylko trzy 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #39 : Czerwiec 11, 2008, 17:32:38 » |
|
Ktoś jeszcze chciał? Bo ja nie to i ja się zgłaszam po drugą 
|
|
|
|
|
|
"Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie..."
Jose Saramago
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #40 : Czerwiec 11, 2008, 17:37:19 » |
|
Mam wielką nadzieję, że druga ma być dla mnie  . Ale nie bijmy się jeszcze, najpierw niech Monika wróci  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubulinka
Rezydent

Poznań ; 7a
|
 |
« Odpowiedz #41 : Czerwiec 11, 2008, 18:11:09 » |
|
Jey, to niech cała będzie dla Ciebie a ze dwa listeczki dla mnie - co Ty na to? 
|
|
|
|
|
|
"Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie..."
Jose Saramago
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #42 : Czerwiec 11, 2008, 18:22:05 » |
|
Na 95% lacunosa. A gdzie jest ten jej ogrodniczy? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #43 : Czerwiec 12, 2008, 09:16:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #44 : Czerwiec 12, 2008, 09:19:25 » |
|
tellerko sklep jest na Bródnie w Warszawie , niedaleko cmentarza Bródnowskiego, bardzooo rzadko mają tam hoje, a jak mają to nie wiedzą że to hoje  ... kubulinko jak jeszcze kiedyś będą to na pewno kupię zapasik dla forumowiczek, oczywiście jak będą w przystępnej cenie. Pozdrawiam Monika
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #45 : Czerwiec 12, 2008, 09:28:35 » |
|
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #46 : Czerwiec 12, 2008, 09:33:05 » |
|
Majoki Oni mają tam jutro dużą dostawę, jest tam śliczny spory marmurek za 10 zł. , z okazji to na razie na tyle! reszta przeciętność i drożyzna  czynne mają od 9tej do 17tej, w zeszłym tygodniu był taki ogromny skrętnik takiej drobnej odmiany z niebieskimi kwiatuszkami , wiszacy, taki jak u Wyraczka  za 23 zł. jakby było coś okazyjnego pokupuję, może uda mi się jutro zajechać bo w soboty tam są tłumy, i mają czynne tylko do 13tej lub 14tej  pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #47 : Czerwiec 12, 2008, 10:35:25 » |
|
No i cieszę się jak głupek  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #48 : Czerwiec 12, 2008, 20:11:56 » |
|
No i cieszę się jak głupek  . Ja też,nie wytrzymałam i pojechałam dziś  i....czekała na mnie wariegata 
|
|
|
|
|
|
Są takie chwile w życiu żółwia,że musi komuś dać w mordę. (Andrzej Mleczko) Jolka
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #49 : Czerwiec 12, 2008, 21:39:14 » |
|
no wiem dzielna jesteś bo ona bardzooo zmarnowana... stoi już tam hoho bardzo długo  i obskubali ją jacyś skubacze  ale dla kogoś z doświadczeniem hojowym jest ok. POzdrawiam
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
Majoki
Gaduła

6a - Mazury/6b-Wawa
|
 |
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 12, 2008, 22:03:29 » |
|
ona bardzooo zmarnowana... stoi już tam hoho bardzo długo  i obskubali ją jacyś skub... Widać długo mnie tam nie było. Dlatego napisałam że czeka na mnie.Przelana ale do uratowania,ma nowe przyrosty,jutro foto."Dziś rano była pani która wykupiła wszystkie hoje"  no i dowiedziałam się że to była druga dostawa z h.,wcześniej nie dostawali.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 12, 2008, 22:05:51 » |
|
no to ja byłam, wszystkie hihi, bo aż dwie  jutro mają dostawę, znów we drzwiach Pani będzie krzyczeć: są hoje  no chyba, że nie będzie ? 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 13, 2008, 09:09:43 » |
|
Dziś mówisz? A o której?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 13, 2008, 09:23:38 » |
|
Rano już wystawiają roślinki z dostawy, a co Cie interesuje w razie co zakupię? raczej tam żadnych specjałów nie miewają, ale tak jak tym razem przywieźli parę sztuk hoii, ostatnimi czasy przed mieisącem też mieli carnosy i publicalyx, a teraz zobaczę, mogę dać Ci znać jak wrócę, czynne do 17tej, jutro od 9tej do 14tej, pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 13, 2008, 09:31:31 » |
|
Do 17?  okropność. No daj znać szybciutko co tam znajdziesz.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 13, 2008, 10:40:52 » |
|
Oj, koniecznie daj znać...! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23Margo
|
 |
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 13, 2008, 10:41:13 » |
|
A ja mam pytanie - co ja mam  Kształtem listki przypominą carnosę, ale są ciemnejsze ,dużo delikatniejsze i lekko błyszczące .  
|
|
|
|
|
|
Cudownego słoneczka wszystkim życzę 
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 13, 2008, 12:53:54 » |
|
23 Margo masz Australis , śliczna jest. W moim ogrodniczym nic ciekawego same kwiaty imieninowe czyli : anturium, skrzydłokwiaty i mnóstwo begonii wiecznie kwitnących, żadnych hoii
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
Ooo
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 13, 2008, 12:58:02 » |
|
kupilam hoje jednak nie wiem co to za gatunek.To jest chyba jakas carnosa.Listki ma troche podobne do compacty ale nie aż tak pofaldowane.Jedynie na środku mają faldki.Co to moze być?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23Margo
|
 |
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 13, 2008, 13:13:03 » |
|
Tuberoza11 teraz to wogóle zabiłaś mi ćwieka. Hoyę Australis posiadam nie za duże szczepki , ale widzę ,że jest między nimi jednak różnica. Australis ma ciut większe i ogrąglejsze liście. Zaraz pstryknę zdjęcie, tylko ,że jest tak strasznie pochmurno , wręcz czarno.   ta po prawej to właśnie Australis
|
|
|
|
|
|
Cudownego słoneczka wszystkim życzę 
|
|
|
|