szeklus
Nowicjusz
Moja wymarzona:))
|
 |
« Odpowiedz #90 : Kwiecień 26, 2009, 08:36:54 » |
|
Floro ja swoją oglądałam wczoraj i kwiatki już niby wypuściła ale chyba z niej nic nie będzie. Łodyga jest śliczna, właściwie jest ich kilka ale kwiaty odnoszę takie wrażenie, że są jakby co nie co przysuszone a szkoda bo była bardzo ładna. Zresztą też jeszcze poczekam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wiktor
Aktywny

Małopolskie, strefa 6b.
|
 |
« Odpowiedz #91 : Maj 02, 2009, 22:05:24 » |
|
Moja znowu urosła duża ,wypuściła nawet ''dziecko'',ale kwiatów nie ma. Może jej ziemia nie odpowiada  , mam gliniastą.
|
|
|
|
|
|
Pozdrowienia! Wiktor. 
|
|
|
flora
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #92 : Maj 02, 2009, 22:51:46 » |
|
U mnie jest identycznie,wyrosła piękna ,dorodna łodyga bez kwiatostanu.To chyba nie jest wina podłoża.
|
|
|
|
|
|
:)Flora:)
|
|
|
|
|
|
małgosia w
|
 |
« Odpowiedz #94 : Maj 03, 2009, 13:17:42 » |
|
Przychodzą mi 2 powody niekwitnięcia szachownicy. Albo rosną w zbyt dużym zagęszczeniu, albo mają za mało słońca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szeklus
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #95 : Maj 03, 2009, 18:28:26 » |
|
Małgosiu niestety moja jest na samym słoneczku i w koło niej nic nie rośnie. Chyba Zoe kiedyś pisała, że cebulki szachownicy należy sadzić pod ukosem i wtedy nie gniją. W przyszłym roku...no nie..w tym roku jesienią zastosuję się do jej rad i zobaczymy co z tego wyniknie, chociaż w pierwszym roku posadzenia kwitła prześlicznie a miejsce nie zostało zmienione do dzisiaj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewka
Aktywny

strefa 6a, lubelskie
|
 |
« Odpowiedz #96 : Maj 04, 2009, 08:26:59 » |
|
U mojej mamy podobnie, w pierwszym roku kwitła, teraz już nie. A posadzona ukosem, więc to też nie to. Moje, z tego samego źródła kwitną z roku na rok intensywniej i rozrastają się.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wiktor
Aktywny

Małopolskie, strefa 6b.
|
 |
« Odpowiedz #97 : Maj 04, 2009, 09:27:00 » |
|
Moją też sadziłem ukosem, rośnie w pełnym słońcu, ma dużo miejsca wokół, więc już nie wiem co jej nie odpowiada  Postraszę ją chyba kompostem 
|
|
|
|
|
|
Pozdrowienia! Wiktor. 
|
|
|
szeklus
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #98 : Maj 04, 2009, 13:05:20 » |
|
Hehe a ja swoja tylko na jesieni przesadzę. Może jej się miejsce znudziło, no i przy okazji obejrzę cebulki bo chyba już się rozmnożyły. W tym roku chyba nic z niej nie będzie bo kwiatki, które sie pokazały poprostu uschły:(((
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szeklus
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #99 : Maj 06, 2009, 18:26:21 » |
|
Cesarska korona mnie w tym roku zawiodła ale za to szachownica Michajłowskiego choć malutka ma niezmiernir duż wdzięku:))) 
Post dołączony: Maj 06, 2009, 18:33:02

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|