Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 25, 2012, 07:24:52
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: « 1 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kwiatkowy zakątek Edzi  (Przeczytany 4124 razy)
edzik
Aktywny
**

« Odpowiedz #60 : Czerwiec 04, 2008, 22:20:31 »

Tak,niedługo zakwitnie a juz teraz silnie pachnie. To reszta moich zdjęć,na których przedstawię miejsce na moje roślinki(ale to bedzie nie tak prędko). Więc... jak juz wspominalam mamy dużo pracy. Podwórko jest/było bardzo zaniedbane jak tu przyszłam. Nie wszystko daję rade sama zrobić,więc zawsze muszę się nagadać żeby było widać efekty.A to zdjęcia z ostatnich prac. Zdjęcia robione w środę tydzień temu:        Zielone zarośla w dali to już sąsiadki. A z naszej strony jeszcze tydzień temu leżała tu sterta drzewa i kamieni. Była siatka,ale już ja prawie rdza zżarła,więc zrobiliśmy podmurówkę i mieliśmy założyć nową siatkę,ale nam się odmieniło. Zdjęcia zrobione w piątek:        A to zdjęcia zrobione w ostatni poniedziałek:      Zaczęłam malowanie w piątek,sobota wolne i w poniedziałek skończyłam,teściowa mi pomogła... Więc przy tym płocie zrobiło mi się baaardzo dużo miejsca,ale jeszcze mam czas na zagospodarowanie tego terenu.Na razie jest to niemożliwe,gdyż będziemy jeszcze tu robić oczyszczalnie,więc posiana jest trawka,a obsadzanie roślinkami będę mogła zacząć może dopiero za rok (ale i tak się cieszę)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2008, 23:51:30 wysłane przez aiszo » Zapisane

Pozdrawiam Edyta!

Fantazja urozmaica naszą szarą codziennośc...
Monia68
Rezydent

« Odpowiedz #61 : Czerwiec 04, 2008, 22:27:57 »

I słusznie, że się cieszysz Smile Smile Masz mnóstwo miejsca na rośliny i czas, żeby przemyśleć nasadzenia Smile

Serdecznie pozdrawiam,
Monika
Mój ogród
Kolekcja
edzik
Aktywny
**

« Odpowiedz #62 : Czerwiec 04, 2008, 22:38:15 »

Aga,a w doniczce moja i Twoja(?) ismena  Smile Poza robieniem płotu mam jeszcze sporo pracy przy swoich warzywkach. To mój warzywniak:  A to tunel foliowy,który wprawdzie więcej dogląda moje teściowa:   a w środku pomidorki,rzodkiewka,sałata i arbuz:    Znalazłam też miejsce na swój koszyk z kroplikami:   kropliki:    surfinia:

Pozdrawiam Edyta!

Aga73
Rezydent

« Odpowiedz #63 : Czerwiec 05, 2008, 09:03:31 »

Edzia no to ja Ci zazdroszczę (nie Twojej - mojej ismeny, chociaż ostrzę na nią ząbki Smile )ale tego placu.. Toż to hektar pod płotem Smile No dziewczynko.. Widzę, że będziesz miałą pełne ręce roboty Smile

..w życiu piękne są tylko chwile.. Smile
edzik
Aktywny
**

« Odpowiedz #64 : Lipiec 14, 2008, 18:14:40 »

Przyszedł czas na nadrobienie zaległości.Nie będę się rozpisywać,powstawiam fotki  Smile Wszystko kwitnie,zaczyna kwitnienie lub jest w pąkach...
To widoki ogólne:            Dziś cały dzień była marna pogoda,ale i tak zrobiłam kilka zdjęć.A więc przedstawię po kolei. To część mojego zakątku z aksamitkami i anemonami (których miała być mieszanka kolorów,a jest dwa):       
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2008, 21:36:08 wysłane przez aiszo » Zapisane

Pozdrawiam Edyta!

Aga73
Rezydent

« Odpowiedz #65 : Lipiec 14, 2008, 18:23:21 »

Edytka! No miło Cię widzieć! Kobieto, gdzieś Ty była jak Cię nie było? Wink Ładnie to tak do rodziny się nie odzywać? Smile Smile Smile Ślicznie kwitną Twoje okazy.. Smile

edzik
Aktywny
**

« Odpowiedz #66 : Lipiec 14, 2008, 18:39:51 »

Kolejne kwiatuszki... Dziś miłą niespodziankę zrobiła mi tygrysówka i godecja(tym bardziej że ta miała być żółta  Smile):       Zdjęcie mojej róży sprzed paru dni:   Drugą,która miała być czerwona pies mi podkopał i połamał Sad Sad Sad          Moje dalie karłowe:                c.d.n.

Pozdrawiam Edyta!

Ewa-Maria
Gaduła

Małopolska - strefa 6b

« Odpowiedz #67 : Lipiec 14, 2008, 18:59:09 »

Witaj Edziu - dawno nic nam nie pokazywałaś.  Lato u Ciebie w pełni, piękne kwiatuszki. Co to za roślina ta niebieska z motylem?

Pozdrawiam serdecznie - Ewa
edzik
Aktywny
**

« Odpowiedz #68 : Lipiec 14, 2008, 19:25:45 »

Niebieska roślinka to lobelia,mam jeszcze fioletową. Te poduchy lobeliowe rozkochują w sobie  Smile . Aguś,nie było mnie bo dużo pracy  Laughing 

Pozdrawiam Edyta!

Aga73
Rezydent

« Odpowiedz #69 : Lipiec 14, 2008, 20:28:09 »

No i jeszcze motylka przygruchałaś Smile Smile Dużo pracy.. A ja się nudzę.. Trzeba było mnie zaprosić na pielenie cebuli Wink

edzik
Aktywny
**

« Odpowiedz #70 : Lipiec 14, 2008, 20:31:36 »

Kolejne kwiatuszki... Moja trzy letnia róża,której doglądała teściowa:        jeszcze jedna dalia wysoka:        nagietki:   moje mieczyki:    pąki mieczyków:    

Pozdrawiam Edyta!

tulipan998
Aktywny
**

Województwo podkarpackie , strefa 6a

« Odpowiedz #71 : Lipiec 15, 2008, 09:54:54 »

Wow  Very Happy , jak się u ciebie pięknie zrobiło !
Drugą,która miała być czerwona pies mi podkopał i połamał Sad Sad Sad 
Musisz uważać na psa , szkoda różyczki  Sad , najlepiej wszystko dokładnie tym płotkiem poodgradzać.....  Smile . Powiem ci , że jak na pierwszy rok to zrobiłaś duuuużo i wszystko masz takie udane  Very Happy . Wszystko jest ładne , nie tak jak moje kwiatuszki stado ślimaków
kąsa  Sad . Nawet nie wiesz jak bym chciał mieć tyle miejsca co ty  Sad  no i ja się po Adze powtórzę , częściej sie do rodziny może odzywaj co ?!  Smile , ładnie to tak !  Wink

Pozdrawiam serdecznie Artur .
Storczyki...
Ela G.
Rezydent

6a Region Pokarpacki

« Odpowiedz #72 : Lipiec 15, 2008, 17:24:35 »

Tulipan- sorry, że to piszę- ale za młody jesteś na takie poufałe porady...Są trochę starsze osoby na forum, ale nie wyrywają sie z takimi uwagami- po prostu młodziakom nie wypada...A ciebie z takimi uwagami pełno...Nie wszędzie wypada pisać, nawet jak bardzo się chce... Mad Trochę mnie to irytuje...To tylko moja rada- nie obraź się...

Edziu- przepraszam za tą dygresję...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2008, 17:26:29 wysłane przez Ela G. » Zapisane
Ela G.
Rezydent

6a Region Pokarpacki

« Odpowiedz #73 : Lipiec 16, 2008, 16:04:42 »

Świetne masz Edyto te karłowe dalie. W takich fajnych grupach rosną- ciekawa jestem ile mają lat, że takie kępy?
BarbaraWo
Gaduła

Siedlce...strefa 6a

« Odpowiedz #74 : Lipiec 16, 2008, 18:30:40 »

Jesteś osobą bardzo pracowitą a efekty wspaniałe!!! Roślinki masz śliczne.... nawet aksamitki wyglądają uroczo, a ten kącik z studnią/tak?/ jest odlotowy  Smile Smile

Pozdrawiam serdecznie
Barbara
Przyblokowy...
edzik
Aktywny
**

« Odpowiedz #75 : Lipiec 21, 2008, 12:36:37 »

Wrzucam kilka fotek,cobyście o mnie nie zapomnieli  Embarassed  Smile                       Very Happy

Pozdrawiam Edyta!

Aga73
Rezydent

« Odpowiedz #76 : Lipiec 21, 2008, 12:40:38 »

Edytko, czy na pierwszej fotce jest stolik od maszyny? Zarośnięty jak dziki agrest Smile Świetnie kolorowy Smile

edzik
Aktywny
**

« Odpowiedz #77 : Lipiec 21, 2008, 12:44:55 »

Tak właśnie to jest mój stolik od maszyny  Cool

Pozdrawiam Edyta!

edzik
Aktywny
**

« Odpowiedz #78 : Maj 04, 2009, 14:54:46 »

Wieki nie było mnie na forum. Strata wielka,oczywiście dla mnie, bo  dużo fajnych osób tu zagląda-no i nawet po takiej przerwie człowiek zatęsknił...  Very Happy . Oczywiście witam wszystkich ponownie i nowych forumowiczów,i tych z dłuższym stażem!!!
Prace w ogródeczku ciągle trwają, przyznam że na jesieni się troszkę zaniedbało ale co nie co napewno będzie... Na razie nie mam wiele do pokazania ale mnie cieszy to co jest na razie...

Post dołączony: Maj 04, 2009, 15:00:09
Mieczyki już posadzone,dalie też, róże już rosną- posadzone na jesieni,z czego dwie pnące, floksy rozkwitają...
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2009, 15:00:09 wysłane przez edzik » Zapisane

Pozdrawiam Edyta!

edzik
Aktywny
**

« Odpowiedz #79 : Maj 13, 2009, 15:56:39 »

Postanowiłam dołączyć kilka zdjęć ze swojego ogródka,chociaż wiele nie mam do pokazania...  Na jesieni posadziłam kilka tulipanów:        jeszcze takie (które miały być jednakowe)   
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2009, 15:58:24 wysłane przez edzik » Zapisane

Pozdrawiam Edyta!

inag1
Aktywny
**

Wielkopolska 6b

« Odpowiedz #80 : Maj 13, 2009, 16:02:34 »

Ale za to jaka urocza niespodzianka. Piękne są te cukierkowo-różowe.

Pozdrawiam-Ina
edzik
Aktywny
**

« Odpowiedz #81 : Maj 15, 2009, 20:43:03 »

Kilka skromnych foteczek...  moje brateczki:         Kilka zdjęć ze skalniaczka:     

Post dołączony: Maj 15, 2009, 20:45:52
Mały dodatek,   czyli floksy   
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 20:45:54 wysłane przez edzik » Zapisane

Pozdrawiam Edyta!

edzik
Aktywny
**

« Odpowiedz #82 : Maj 20, 2009, 21:28:40 »

Przedstawiam mój tegoroczny stolik od maszyny Very Happy A na nim     pelargonie angielskie            Oczywiście rododendronik do towarzystwa Very Happy

Post dołączony: Maj 20, 2009, 21:35:54
Ale w moim ogródku nie tylko ja lubię kwiaty Smile
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2009, 21:35:56 wysłane przez edzik » Zapisane

Pozdrawiam Edyta!

inag1
Aktywny
**

Wielkopolska 6b

« Odpowiedz #83 : Maj 21, 2009, 09:32:24 »

Kwiatki piękne ale to białe cudo jest bezkonkurencyjne.   Very Happy Możesz go pokazać w całej okazałości? Na pewno nie tylko ja popatrzę z przyjemnością.  Smile

Pozdrawiam-Ina
Ewa-Maria
Gaduła

Małopolska - strefa 6b

« Odpowiedz #84 : Maj 22, 2009, 13:00:32 »

Kwiatki piękne ale to białe cudo jest bezkonkurencyjne.   Very Happy Możesz go pokazać w całej okazałości? Na pewno nie tylko ja popatrzę z przyjemnością.  Smile

Podpisuję się pod postem Iny  Very Happy

Pozdrawiam serdecznie - Ewa
Strony: « 1 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: