|
|
|
Vondracek
|
 |
« Odpowiedz #61 : Maj 23, 2008, 20:30:17 » |
|
Ja marzę, o tym, zeby znaleźc dobrego majstra, ktory wybuduje ladny elegancki MUR! a jak obrosnie go jeszcze bluszcz, to juz będzie fajowsko....... choc może będzie to przypominac więzienny spacerniak?????? 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2008, 20:31:51 wysłane przez Vondracek »
|
|
To, co w człowieku najlepsze- to pies (Voltaire)
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Maj 23, 2008, 20:37:36 » |
|
Spróbuj z kokornakiem. W zależności od długości muru 2-3 krzaczki i w dwa lata szczelna jak diabli ciemnozielona zasłona.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vondracek
|
 |
« Odpowiedz #63 : Maj 24, 2008, 00:03:49 » |
|
Właśnie, ja juz o nim myslalam..... na razie jest obrzydliwy płot, ktory moze kokornaku nie utrzymać.... a moze Ci wiadomo, jak jest z toksycznoscią kokornaku? Gdzies znalazlam informacje, ze jest mocno trujacy ( moim toym dowierzac nie mozna, bo żarłoczne jak zarlacze, a Pedrak jak się zdenerwuje to lapie zebami za najblizsze zielone.... ja co prawda z tym walcze, ale nie zawsze się udaje). Ja wiem jedynie, ze aristolochia w homeopatii to wspanialy srodek na damskie nieprawidlowości (stymuluje prawidlowa inwolucje macicy po cyklu czy porodzie) zarowno u dam na 2 nogach jak i na 4.... Ale strasznie mi się on podoba.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vondracek
|
 |
« Odpowiedz #64 : Maj 30, 2008, 00:57:58 » |
|
I znowu cos kwitnie... a nie ma czasu, zeby to obfotografowac... Passiflora, jak zawsze reagujr doskonale na wkacyjny pobyt "pod chmurka"- kwitnie jak szalaona, choc naprawde wymaga przuyciecia i przesadzenia.... ale sie boje, aby jej nie uszkodzić... Dicentra w cvieniu ma się dobrze, choc maliny ja drańsku zagluszaja.... ale ponoc ona cien lubi, więc nie ma co narzekac... A to pobojowisko, to oczywiście "zakątek Klapouchego, mokry i smutny..." ale funkie maja sie calkiem calkiem, mlode się przyjęły, a starsza, usunieta wreszcie z palącego słońca nabrala chęci do zycia.... z czasem, to moze prezentowac się nienajgorzej... tak mi sie przynajmniej zdaje....         
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vondracek
|
 |
« Odpowiedz #65 : Maj 30, 2008, 01:02:11 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Maj 30, 2008, 08:49:06 » |
|
Pięknie Ci się te irysy odwdzięczyły  Nie dość, że ładnie rosną i kwitną, to jeszcze mają uroczy kolor 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #67 : Maj 30, 2008, 13:36:42 » |
|
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
|
Vondracek
|
 |
« Odpowiedz #68 : Maj 30, 2008, 18:56:45 » |
|
Dzięki serdeczne... zaraz im przekażę wasze komplementy... a chyba niedlugo ruszy nasza druga fontanna, tym razem w " cienistym zakątku Kłapouchego"- dzisiaj zostala wykonana instalacja elektryczna. Hip, hip, Hurra! Teraz to powinno tam wszystko wspaniale rosnąć.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga73
|
 |
« Odpowiedz #69 : Maj 30, 2008, 19:16:07 » |
|
No to super  Koniecznie wstaw foteczki  Przynajmniej oczy nacieszę 
|
|
|
|
|
|
..w życiu piękne są tylko chwile.. 
|
|
|
|
Vondracek
|
 |
« Odpowiedz #70 : Listopad 15, 2008, 19:18:10 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #71 : Listopad 16, 2008, 09:05:36 » |
|
No ale coś na pocieszenie zostało i zakwitło. Myślę że na przyszły rok będzie o wiele lepiej. Posadzone róże...a co nie ma ogrodzenia?. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vondracek
|
 |
« Odpowiedz #72 : Listopad 16, 2008, 19:11:11 » |
|
Ogrodzenie jest, tylko wszystko "fachowcy" zryli... roze sa kolczaste, wiec może pchac sie w róze nie będą, jak będa znowu cos robic (to stary dom i wciąz jest cos do zrobienia)...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #73 : Listopad 16, 2008, 20:30:08 » |
|
Oj fachowcy to dziś wielce poszukiwane osoby...bez kija nie przystępuj.Czy te róże coś pomogą?. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vondracek
|
 |
« Odpowiedz #74 : Listopad 16, 2008, 22:53:26 » |
|
Lepszy rydz niz nic.... wybrałam roze wyjatkowo kolczaste..... mam nadzieje, ze sie przyjmą...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenia
|
 |
« Odpowiedz #75 : Listopad 19, 2008, 19:46:13 » |
|
Lepszy rydz niz nic.... wybrałam roze wyjatkowo kolczaste..... mam nadzieje, ze sie przyjmą...
Miejmy nadzieję że się przyjmą, a fachowcy będą omijać wszystko z daleka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
izunia1
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #76 : Listopad 20, 2008, 09:35:51 » |
|
Piekną masz działeczkę,podreptałam ,poogladałam.Nacieszyłam oczy ,ateraz idedo pracy pozytywnie naładowana. Pozdrawiam cieplutko iza
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|