|
|
Aga2
Aktywny

Agnieszka kujawsko-pomorskie
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 17, 2008, 17:41:13 » |
|
To w tym roku bedzie u Ciebie liliowo Trochę musisz się przejechać ,aby zobaczyć co wykiełkowało .  Babcia na mniejscu ,już ona wszystkiego dojrzy 
|
|
|
|
|
|
"Gdyby pszczoły zniknęły z powierzchni planety, ludziom pozostałoby cztery lata życia . Bez pszczół nie ma zapylania, a więc też roślin, zwierząt i ludzi" A Einstein.
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 17, 2008, 21:57:27 » |
|
Kwiatuszki przepiekne!!!! Lilia azjatycka ciekawa! 
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
Priam
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 18, 2008, 17:33:06 » |
|
dziękuję za odwiedzinki  A jeśli chodzi o wyjazd to miałem jechać teraz na święta ale chyba jednak zostanę w domu i dopiero za 2-3 tygodnie pojadę na wieś 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 18, 2008, 18:14:38 » |
|
300 km to rzeczywiscie kawalek drogi, ale babcia pewnie ma wszystko pod kontrola 
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
Priam
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 18, 2008, 18:48:37 » |
|
Częściowo na pewno ma  ale i tak sam wolę tego doglądać. Teraz rozpaczam bo nie widzę jak kwitną krokusy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 18, 2008, 18:52:53 » |
|
No szkoda, bo taka odleglosc uniemozliwia obserwowania zielonek na biezaco, a jak czesto tam jedziesz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursulka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 30, 2008, 19:26:01 » |
|
Nie dziwię się, że są "Twoje kochane". Mają śliczne, takie soczyste kolory.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Priam
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 31, 2008, 19:12:52 » |
|
mam na ich punkcie bzika  to dopiero początek mojej przygody z krokusami bo w tym roku posadziłem tylko 25 cebulek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 15, 2008, 07:32:01 » |
|
Widze, że przywiozłeś z sobą całe bykiety wiosennych  tulipany pierwsza klasa 
|
|
|
|
|
|
"Gdyby pszczoły zniknęły z powierzchni planety, ludziom pozostałoby cztery lata życia . Bez pszczół nie ma zapylania, a więc też roślin, zwierząt i ludzi" A Einstein.
|
|
|
Priam
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 15, 2008, 15:33:43 » |
|
Dziękuję za odwiedzinki Agniesiu  Ten bukiecik to namiastka mojego ogrodu. Dzięki nim mogę się odprężyć i być myślami 300km stąd 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Priam
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 20, 2008, 18:33:43 » |
|
Chyba najwyższy czas pokazać co zastałem na wsi  Czekam na Wasze opinie 1)Drzewka owocowe: kwitnąca morela inne   2)Rozwijający się rabarbar  3)Stokrotki na trawniku  4) Śnieżnik chyba  5) Zawilce gajowe 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2008, 18:53:37 wysłane przez JeyDee »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 23, 2008, 14:12:13 » |
|
No widzę Priamie że wiosna u ciebie już jest na całego . Prymulki masz piękne i bardzo ładnie wyglądają w szpalerze  Bardzo wysoka ta twoja korona cesarska , ale jest gruba i taka dorodna że ho ho  Widać że miałeś robotę z warzywnikiem 
|
|
|
|
|
|
jestem jaka jestem . pozdrawiam serdecznie JOLA
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 23, 2008, 14:15:08 » |
|
Pieknie u Ciebie i czysciutko.. widac, ze kochasz rosliny  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Honorata
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 23, 2008, 14:51:14 » |
|
Ładna wiosna u ciebie... śliczne prymulki w rządku - robią wrażenie  Ta szachownica to cesarska korona ?? u mnie jest o wiele mniejsza...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aga2
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 23, 2008, 16:13:00 » |
|
Ja też zbieram się i kupie sobie cesarską korone -dorodna ta Twoja 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Priam
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 23, 2008, 16:45:23 » |
|
Jolciajci  to jeszcze nie koniec mojej galerii  Prymulki tez mnie bardzo zaskoczyły  Natomiast pracy z warzywnikiem troszkę było bo miałem tylko sobotę na przekopanie i posianie nasion. Musiałem wkopać róże i tak dalej .... Kayenn  ogrodnictwem zaraziła mnie mama i jestem jej za to wdzięczny bo pokochałem rośliny do tego stopnia, że cały czas myślę o tym kiedy tam pojechać i "pobawić" się w ogrodnika. Honorata  miło mi że podobają Ci sie prymuli, musiałem troszkę poczekać zanim się rozrosły. Natomiast szachownica (cesarska korona) nie jest aż taka duża- fotka tak ją powiększyła. Wsadziłem ją na jesień  Aga2  kup sobie szachownicę bo naprawdę warto, ma swój specyficzny zapach, ale za to odstrasza nornice i ładnie wygląda!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
edzik
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 23, 2008, 17:23:29 » |
|
Piękne kwiatuszki,zadbane mimo odległości jaka was dzieli  A na jako kwitnie u Ciebie szachownica?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2008, 17:25:19 wysłane przez edzik »
|
|
Pozdrawiam Edyta!
Fantazja urozmaica naszą szarą codziennośc...
|
|
|
|
|
edzik
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 23, 2008, 19:36:28 » |
|
No proszę,proszę...Mówisz że to początki z cebulowymi?!  Ale fajne początki,jest już na co popatrzec.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Edyta!
Fantazja urozmaica naszą szarą codziennośc...
|
|
|
Priam
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #24 : Kwiecień 23, 2008, 20:25:38 » |
|
Miło że tak piszesz! staram się aby ogród wyglądał jak najlepiej i wiem, że rośliny cebulowe, w tym bardzo pomagają więc postaram się, aby na jesień ich jeszcze trochę wsadzić- choćby cebulek przybyszowych 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Honorata
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #25 : Kwiecień 24, 2008, 16:17:43 » |
|
Moja cesarska tez była wsadzona na jesień... wczoraj jej sie przyjrzałam i tez jest dość dorodna...  no i już kwitnie na czerwono.. ale zapach jest po prostu wstrętny  Z jednej zakupionej cebuli na jesień 2006 roku mam już chyba z 4 w tym roku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #27 : Kwiecień 24, 2008, 20:30:39 » |
|
Priam, czy to jest tulipan Gavota? Jeśli tak, to powinien być ciemnobordowy z biało- żółtym obrzeżeniem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Priam
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #28 : Kwiecień 24, 2008, 21:22:16 » |
|
Może masz rację- nie dam sobie ręki uciąć. jak wrócę w poniedziałek to odpowiem na 100% bo mam nadzieję że wszystkie moje tulipany już kwitną i wtedy się okażę!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #29 : Kwiecień 24, 2008, 21:24:50 » |
|
Życzę w takim razie miłego pobytu i czekam na tulipany  Zapomniałam wcześniej napisać, że klomb śliczny i bardzo kolorowy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|