Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Oferty Agroturystyczne z całej Polski

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 25, 2012, 06:44:37
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Domowe rosliny Kayenn  (Przeczytany 15969 razy)
nena100
Gaduła

« Odpowiedz #90 : Marzec 26, 2008, 21:08:30 »

jablonka naprawde mnie zainspirowala! Kayenn, nowe poleczki????? Koniecznie wrzuc zdjatka! Please
Mocniutko Cie pozdrawiam!!!!!

wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen
       ........gdy glowa pelna marzen........
Kayenn
Gaduła

« Odpowiedz #91 : Marzec 26, 2008, 21:10:55 »

Oczywiscie, jak beda to fotke wrzuce  Wink))

Kayenn
Gaduła

« Odpowiedz #92 : Marzec 28, 2008, 12:11:13 »

Poleczki nie przyszly maja byc dopiero w poniedzialek, za to przyszly sadzoneczki 2 zamowionych storczykow.. na razie malutkie, zobaczymy co z nich wyhodujemy Smile

Kayenn
Gaduła

« Odpowiedz #93 : Marzec 28, 2008, 16:30:51 »

Z zapomnianych wczesniej moich domowych roslin.. klombik mojego malza... z tym, ze krotonik wypadl... niestety nie przyjal sie Sad

Siedzi tam jeszcze przekwitniete kalanchoe, ale nie widac na fotkach Smile)

Dzisiejsze nabytki z wysylkowgo sklepu:

Brassavola cucullata

Bullbophyllum makoyanum

A tak maja wygladac w przyszlosci Smile

Kwiat

A to moje zsuwane drzwi balkonowe... kogos interesowaly dzis Smile))

ursulka
Gość
« Odpowiedz #94 : Marzec 28, 2008, 16:37:11 »

Drzwi właśnie zainteresowały mojego męża Very Happy  Kwiatki go średnio ruszają, ale takie szczegóły techniczne przykuwają do monitora Very Happy
Kayenn
Gaduła

« Odpowiedz #95 : Marzec 28, 2008, 16:51:07 »

Ha... mojego w tej chwili interesuje zamontowanie nowej zmywarki... ale chyba sam nie poradzi.... ale nawiercil mi kilka dziurek w donicach i skrzynkach na balkonie na moje usilne namowy Smile, bo te co byly to za malo, az woda stala... ale coz co chwilka pada.

iwona13
Gaduła

« Odpowiedz #96 : Marzec 28, 2008, 17:13:57 »

Kayenn rewelacyjne sa !!!!!!!!!!!!!!!!!!! musze mojemu M je koniecznie pokazac  Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

a te co w Egipcie to inaczej tam tafla jedna na drugą zachodzila a te sie skladaja !!!!!!!!

iwona13
Gaduła

« Odpowiedz #97 : Marzec 28, 2008, 17:15:04 »

a zrobisz dokladniejsze zdjecia ???
 tzn w poszczegolnych fazach otwierania

PROSZE !!!!

Kayenn
Gaduła

« Odpowiedz #98 : Marzec 28, 2008, 17:23:19 »

Iwonko... to juz nie dzis, bo musialabym wszystkie kwiaty znow przesuwac ( a to ilosc spora) i wiatr troche jest, wiec nie chce, zeby mi storczyki zmarzly... ale jak bedzie cieplej to zrobie Smile

ursulka
Gość
« Odpowiedz #99 : Marzec 28, 2008, 17:30:17 »

O właśnie wypatrzyłam, że mamy takie same rolety Very Happy
iwona13
Gaduła

« Odpowiedz #100 : Marzec 28, 2008, 17:31:33 »

ok poczekam Smile

Kayenn
Gaduła

« Odpowiedz #101 : Marzec 28, 2008, 19:07:13 »

Iwonko... moze jutro Smile))
Ursulka, ja nie mam rolet..... mam zewnetrzne zaluzje podnoszone i opuszczne elektycznie, chyba, ze Ty nazywasz je roletami Smile

ursulka
Gość
« Odpowiedz #102 : Marzec 28, 2008, 21:37:19 »

Noooo... dla mnie jak się na coś nawija, to roleta Smile  A jak się podnosi cykcykcyk to żaluzja Wink  Ale to taki mój prywatny podział Wink  Masz nad oknem taką niby-skrzynię, w której one się chowają ?  U mnie to jest tak zrobione, że za oknem (takim drewnianym) mam zaraz te rolety/żaluzje i one się chowają właśnie w taką skrzynkę nad oknem. Dalej mam jeszcze parapet i za nim jeszcze okna z profili aluminiowych, więc rolety są "międzyokienne" a nie zewnętrzne Wink. Te rolety bardzo sobie chwalę właśnie z powodu tych dziurek - w upały można się schować przed słońcem zachowując cyrkulację powietrza w pomieszczeniu.
Kayenn
Gaduła

« Odpowiedz #103 : Marzec 28, 2008, 21:44:15 »

Moje zaluzje / rolety sa zewnetrzne i moga byc szczelne, ze mucha sie nie przecisnie, a moga byc z dziurkami i wtedy mozna na noc sobie zostawic wszystko otwarte i tylko je spuscic Smile))) Ale akurat my tam nie spimy, chyba, ze Goscie Smile)) To jest u nas zachodnie okno, wiec nie mamy strasznych upalow:)  za to jeienia i zima wiatry od Morza Polnocnego troche nam sie daja we znaki i roslinkom na balkonie tez. Dobrze, ze nasza kamieniczka taka troche w zaulku i dookola inne domki, to tak nie do konca te wiatry docieraja Smile

ursulka
Gość
« Odpowiedz #104 : Marzec 28, 2008, 21:48:46 »

No to mamy to samo Very Happy , moje też można tak zamknąć, że w domu się robi bunkier. Co stosuję jesienią, kiedy mąż jest na wyjeździe a u nas hula wiatr znad Morza Adriatyckiego Very Happy
Zainteresowała mnie Twoja jabłonka - jak ją zimujesz? Zabezpieczasz czy zabierasz do pomieszczenia ?
23Margo
Rezydent

« Odpowiedz #105 : Marzec 28, 2008, 21:59:47 »

Drzwi są świetne -  Smile prawdziwe okno na świat.
Wcale się nie dziwię ,że tak czekałaś na nowe nabytki. Very Happy  Na mojej liście też są Mad

Cudownego słoneczka wszystkim życzę Smile
Kayenn
Gaduła

« Odpowiedz #106 : Marzec 28, 2008, 22:04:31 »

Ursulka... to jablon, czyli drzewo z naszej strefy klimatycznej i jako takowe musi pozostawac na zewnatrz Smile Wlasciwie to malo co robie dla niego w zimie. Stoi i juz. Tylko teraz kiedy mialo juz paki a zlapal mroz i snieg zaczal padac, przykrywalam je na noc taka folia babelkowa z powietrzem .... no i gdy w zimie sa wieksze mrozy to donczke wkladam tez w taka folie, ale drzewko zostaje na wierzchu. W tym roku nie bylo potrzeby zakladac folii, bo byla ciepla zima Smile
W lecie od czasu do czasu nawoze je pokonem i przycinam galazki.

Margo ... jak znam zycie to pewnie na mojej liscie pojawia sie za jakis czas znow nowe...  w kwietniu jade na wystawe kwiatow do Holandii... ciekawe czy stamtad cos przywioze Smile)) Tylko.. hmmm... w czerwcu do Rzymu jedziemy i nie bardzo moge tak sobie na kwiaciorki kase wydawac Smile)) Trzeba bedzie chyba oczka zamykac.

23Margo
Rezydent

« Odpowiedz #107 : Marzec 28, 2008, 23:42:54 »

Smile  Smile Z zamkniętymi oczami chcesz być na wystawie kwiatowej w Holandii Confused jak chcesz tego dokonać  Smile  Smile  Smile

Kayenn
Gaduła

« Odpowiedz #108 : Marzec 29, 2008, 09:02:12 »

Smile Smile Oczka bede zamykac, ..jak bedzie mnie ciagnac do kupowania.... albo jak bede wyciagac pieniazki na rosline  Very Happy Very Happy

tuberoza11
Gaduła

« Odpowiedz #109 : Marzec 29, 2008, 09:09:21 »

kayenn Ty szczesciaro Smile porób trochę zdjeć i uracz nas na forum Smile)))

Pozdrawiam Monika Smile
Kayenn
Gaduła

« Odpowiedz #110 : Marzec 29, 2008, 09:13:23 »

O... pewnie... aparacik wezme i ja swoj i moj malz swoj Smile)) Oczywiscie on robi lepsze foty ode mnie... ale moze mi pozwoli wstawic i swoje Smile

Kayenn
Gaduła

« Odpowiedz #111 : Marzec 29, 2008, 12:20:15 »

Wlasnie sie dowiedzialam, ze beda tam kwiaty glownie cebulowe, czyli moze jakies hipki.... mam nadzieje Smile))

Iwonko... dla Ciebie fotki moich rozsuwanych okien balkonowych Smile)) Troche musialam odwalic spod okna skrzynek, doniczek i kubiki moje... le niech tam... zamiast cwiczen porannych to bylo  Smile Smile Smile
A wiec po kolei Smile
Zamkniete Smile

Otwarta lewa czesc, ktora ie nie zsuwa, tylko normalnie otwiera

Po kolei zsuwanie drzwi

I juz calkiem otwarte... widok z glebi pokoju Smile

23Margo
Rezydent

« Odpowiedz #112 : Marzec 29, 2008, 12:45:24 »

Ewciu  Very Happy znając Twoje zamiłowanie do kwiatków to myślę, że będziesz oczęta zamykać przy płaceniu  Smile  Smile  Smile
A Twoje okno-drzwi są  świetne,gdybym mogła to bym już burzyła ścianę Smile

Na storczyki w tych donicach to się nie mogę napatrzeć. Very Happy

Kayenn
Gaduła

« Odpowiedz #113 : Marzec 29, 2008, 13:27:44 »

Dzieki.... niestety nie mam ogrodka, bo na tej wystawie najwiecej bedzie roznorodnych tulipanow, zonkili, pieknych i uwielbianych przeze mnie hiacyntow i w ogole cuda, jak np ta kareta z kwiatow.

Szkoda tylko, ze jedziemy 29 kwietnia, a nie 26, bo w tym dniu jest parada takich roznych kwiatowych dekoracji.. no ale my za to mamy jeszcze plywac statkiem Smile))

iwona13
Gaduła

« Odpowiedz #114 : Marzec 29, 2008, 13:34:45 »

Kayenn to ja już wszystko rozumiem teraz !!!!!!!!    Są świetne właśnie poleciałam z topikiem do mojego M  . Jak sie uda to będę chciała takie zrobić w sypialni do góry u nas i muszę sprawdzić projekt na dole w salonie jak duży jest otwór okienny . Do góry mam na pewno 3 m
Świetne rozwiązanie !!!!!! 
Ale czy minusem nie jest to właśnie że musisz odsuwać wszystkie kwiaty ????

iwona13
Gaduła

« Odpowiedz #115 : Marzec 29, 2008, 13:36:04 »

Ach zapomniałam .....

bardzo bardzo Tobie dziękuję za te zdjęcia

Kayenn
Gaduła

« Odpowiedz #116 : Marzec 29, 2008, 13:38:30 »

No to przeciez tylko od ustawienia kwiatow zalezy Smile)) W lecie wszystkie na balkonie trzymam skrzynki, a teraz czesc zasiana w domu stoi, wlasnie pod oknem.... a kubiki tez wywedruja dalej, zeby nie za duzo slonca mialy, bo wola rozproszone swiatelko Smile
A nastepna rzecz, ze ja w lecie w ogole nie zamykam tego balkonu, tylko najwyzej zaluzje spuszczam Smile))

Kayenn
Gaduła

« Odpowiedz #117 : Marzec 29, 2008, 13:40:12 »

Nie ma za co Smile))) Widzialam juz podobne rozwiazanie u znajomej z Anglii, tylko tam wchodzilo sie prosto na ogrod tymi drzwiami... balabym sie jednak miec cos takiego na parterze w PL.
Jedyne co zaluje, to, ze za tym oknem nie ma duzego balkonu. No i jak myje z zewnatrz, to sie wciskam w ten powstaly trojkacik Smile))

iwona13
Gaduła

« Odpowiedz #118 : Marzec 29, 2008, 13:42:44 »

No faktycznie rolety  !!!! Dobrze że napisałaś jak to w praktyce wygląda

Jestem ciekawa czy producent u którego będziemy zamawiać okna ma takie rozwiązanie

Kayenn
Gaduła

« Odpowiedz #119 : Marzec 29, 2008, 13:44:22 »

W praktyce to u mnie tak wyglada, bo balkonik malusi... ale jak masz duzy, to wychodzisz i myjesz z balkonu.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: