|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #90 : Marzec 26, 2008, 21:08:30 » |
|
jablonka naprawde mnie zainspirowala! Kayenn, nowe poleczki????? Koniecznie wrzuc zdjatka! Please Mocniutko Cie pozdrawiam!!!!!
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #91 : Marzec 26, 2008, 21:10:55 » |
|
Oczywiscie, jak beda to fotke wrzuce  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #92 : Marzec 28, 2008, 12:11:13 » |
|
Poleczki nie przyszly maja byc dopiero w poniedzialek, za to przyszly sadzoneczki 2 zamowionych storczykow.. na razie malutkie, zobaczymy co z nich wyhodujemy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #93 : Marzec 28, 2008, 16:30:51 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursulka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #94 : Marzec 28, 2008, 16:37:11 » |
|
Drzwi właśnie zainteresowały mojego męża  Kwiatki go średnio ruszają, ale takie szczegóły techniczne przykuwają do monitora 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #95 : Marzec 28, 2008, 16:51:07 » |
|
Ha... mojego w tej chwili interesuje zamontowanie nowej zmywarki... ale chyba sam nie poradzi.... ale nawiercil mi kilka dziurek w donicach i skrzynkach na balkonie na moje usilne namowy  , bo te co byly to za malo, az woda stala... ale coz co chwilka pada.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iwona13
|
 |
« Odpowiedz #96 : Marzec 28, 2008, 17:13:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iwona13
|
 |
« Odpowiedz #97 : Marzec 28, 2008, 17:15:04 » |
|
a zrobisz dokladniejsze zdjecia ??? tzn w poszczegolnych fazach otwierania
PROSZE !!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #98 : Marzec 28, 2008, 17:23:19 » |
|
Iwonko... to juz nie dzis, bo musialabym wszystkie kwiaty znow przesuwac ( a to ilosc spora) i wiatr troche jest, wiec nie chce, zeby mi storczyki zmarzly... ale jak bedzie cieplej to zrobie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursulka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #99 : Marzec 28, 2008, 17:30:17 » |
|
O właśnie wypatrzyłam, że mamy takie same rolety 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iwona13
|
 |
« Odpowiedz #100 : Marzec 28, 2008, 17:31:33 » |
|
ok poczekam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #101 : Marzec 28, 2008, 19:07:13 » |
|
Iwonko... moze jutro  )) Ursulka, ja nie mam rolet..... mam zewnetrzne zaluzje podnoszone i opuszczne elektycznie, chyba, ze Ty nazywasz je roletami 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursulka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #102 : Marzec 28, 2008, 21:37:19 » |
|
Noooo... dla mnie jak się na coś nawija, to roleta  A jak się podnosi cykcykcyk to żaluzja  Ale to taki mój prywatny podział  Masz nad oknem taką niby-skrzynię, w której one się chowają ? U mnie to jest tak zrobione, że za oknem (takim drewnianym) mam zaraz te rolety/żaluzje i one się chowają właśnie w taką skrzynkę nad oknem. Dalej mam jeszcze parapet i za nim jeszcze okna z profili aluminiowych, więc rolety są "międzyokienne" a nie zewnętrzne  . Te rolety bardzo sobie chwalę właśnie z powodu tych dziurek - w upały można się schować przed słońcem zachowując cyrkulację powietrza w pomieszczeniu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #103 : Marzec 28, 2008, 21:44:15 » |
|
Moje zaluzje / rolety sa zewnetrzne i moga byc szczelne, ze mucha sie nie przecisnie, a moga byc z dziurkami i wtedy mozna na noc sobie zostawic wszystko otwarte i tylko je spuscic  ))) Ale akurat my tam nie spimy, chyba, ze Goscie  )) To jest u nas zachodnie okno, wiec nie mamy strasznych upalow:) za to jeienia i zima wiatry od Morza Polnocnego troche nam sie daja we znaki i roslinkom na balkonie tez. Dobrze, ze nasza kamieniczka taka troche w zaulku i dookola inne domki, to tak nie do konca te wiatry docieraja 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursulka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #104 : Marzec 28, 2008, 21:48:46 » |
|
No to mamy to samo  , moje też można tak zamknąć, że w domu się robi bunkier. Co stosuję jesienią, kiedy mąż jest na wyjeździe a u nas hula wiatr znad Morza Adriatyckiego Zainteresowała mnie Twoja jabłonka - jak ją zimujesz? Zabezpieczasz czy zabierasz do pomieszczenia ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23Margo
|
 |
« Odpowiedz #105 : Marzec 28, 2008, 21:59:47 » |
|
Drzwi są świetne -  prawdziwe okno na świat. Wcale się nie dziwię ,że tak czekałaś na nowe nabytki.  Na mojej liście też są 
|
|
|
|
|
|
Cudownego słoneczka wszystkim życzę 
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #106 : Marzec 28, 2008, 22:04:31 » |
|
Ursulka... to jablon, czyli drzewo z naszej strefy klimatycznej i jako takowe musi pozostawac na zewnatrz  Wlasciwie to malo co robie dla niego w zimie. Stoi i juz. Tylko teraz kiedy mialo juz paki a zlapal mroz i snieg zaczal padac, przykrywalam je na noc taka folia babelkowa z powietrzem .... no i gdy w zimie sa wieksze mrozy to donczke wkladam tez w taka folie, ale drzewko zostaje na wierzchu. W tym roku nie bylo potrzeby zakladac folii, bo byla ciepla zima  W lecie od czasu do czasu nawoze je pokonem i przycinam galazki. Margo ... jak znam zycie to pewnie na mojej liscie pojawia sie za jakis czas znow nowe... w kwietniu jade na wystawe kwiatow do Holandii... ciekawe czy stamtad cos przywioze  )) Tylko.. hmmm... w czerwcu do Rzymu jedziemy i nie bardzo moge tak sobie na kwiaciorki kase wydawac  )) Trzeba bedzie chyba oczka zamykac.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
23Margo
|
 |
« Odpowiedz #107 : Marzec 28, 2008, 23:42:54 » |
|
|
|
|
|
|
|
Cudownego słoneczka wszystkim życzę 
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #108 : Marzec 29, 2008, 09:02:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tuberoza11
|
 |
« Odpowiedz #109 : Marzec 29, 2008, 09:09:21 » |
|
kayenn Ty szczesciaro  porób trochę zdjeć i uracz nas na forum  )))
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Monika 
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #110 : Marzec 29, 2008, 09:13:23 » |
|
O... pewnie... aparacik wezme i ja swoj i moj malz swoj  )) Oczywiscie on robi lepsze foty ode mnie... ale moze mi pozwoli wstawic i swoje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #111 : Marzec 29, 2008, 12:20:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #113 : Marzec 29, 2008, 13:27:44 » |
|
Dzieki.... niestety nie mam ogrodka, bo na tej wystawie najwiecej bedzie roznorodnych tulipanow, zonkili, pieknych i uwielbianych przeze mnie hiacyntow i w ogole cuda, jak np ta kareta z kwiatow.  Szkoda tylko, ze jedziemy 29 kwietnia, a nie 26, bo w tym dniu jest parada takich roznych kwiatowych dekoracji.. no ale my za to mamy jeszcze plywac statkiem  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iwona13
|
 |
« Odpowiedz #114 : Marzec 29, 2008, 13:34:45 » |
|
Kayenn to ja już wszystko rozumiem teraz !!!!!!!! Są świetne właśnie poleciałam z topikiem do mojego M . Jak sie uda to będę chciała takie zrobić w sypialni do góry u nas i muszę sprawdzić projekt na dole w salonie jak duży jest otwór okienny . Do góry mam na pewno 3 m Świetne rozwiązanie !!!!!! Ale czy minusem nie jest to właśnie że musisz odsuwać wszystkie kwiaty ????
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iwona13
|
 |
« Odpowiedz #115 : Marzec 29, 2008, 13:36:04 » |
|
Ach zapomniałam .....
bardzo bardzo Tobie dziękuję za te zdjęcia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #116 : Marzec 29, 2008, 13:38:30 » |
|
No to przeciez tylko od ustawienia kwiatow zalezy  )) W lecie wszystkie na balkonie trzymam skrzynki, a teraz czesc zasiana w domu stoi, wlasnie pod oknem.... a kubiki tez wywedruja dalej, zeby nie za duzo slonca mialy, bo wola rozproszone swiatelko  A nastepna rzecz, ze ja w lecie w ogole nie zamykam tego balkonu, tylko najwyzej zaluzje spuszczam  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #117 : Marzec 29, 2008, 13:40:12 » |
|
Nie ma za co  ))) Widzialam juz podobne rozwiazanie u znajomej z Anglii, tylko tam wchodzilo sie prosto na ogrod tymi drzwiami... balabym sie jednak miec cos takiego na parterze w PL. Jedyne co zaluje, to, ze za tym oknem nie ma duzego balkonu. No i jak myje z zewnatrz, to sie wciskam w ten powstaly trojkacik  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
iwona13
|
 |
« Odpowiedz #118 : Marzec 29, 2008, 13:42:44 » |
|
No faktycznie rolety !!!! Dobrze że napisałaś jak to w praktyce wygląda
Jestem ciekawa czy producent u którego będziemy zamawiać okna ma takie rozwiązanie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #119 : Marzec 29, 2008, 13:44:22 » |
|
W praktyce to u mnie tak wyglada, bo balkonik malusi... ale jak masz duzy, to wychodzisz i myjesz z balkonu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|