jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #30 : Marzec 13, 2008, 09:44:15 » |
|
Neno kanny kupiłaś piękne i na dodatek nie wysokie  . Ja też takie mam , bo te wysokie to nie mają takich pięknych i pełnych kwiatów.Będzie czym oko nacieszyć u ciebie oj będzie 
|
|
|
|
|
|
jestem jaka jestem . pozdrawiam serdecznie JOLA
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #31 : Marzec 13, 2008, 20:05:05 » |
|
Mam taka nadzieje Jolu! Z doswiadczenia z kana kolezanki (bo na razie takie tylko mam) widze, ze nie sa klopotliwe - a to lubie hahahaha 
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
filonexis
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #32 : Marzec 13, 2008, 21:38:36 » |
|
Też mam canny niedawno kupilem taką samą jak ty (picasso) bo wysokie by sie połamały na moich huraganach koło domu ;] były pakowane po 1 ale znalazłem dwie roślinki ;] i sie ciesze... Co z nimi teraz zrobić bo ja je wsadziłem do doniczki wykiełkowały (ale już w sklepie) teraz sa u mnie w domu i patrze jak rosną, ale coś im chyba nie wychodzi ;];];] PS. Czy mi sie wydaje że na opakowaniu twojej kanny jest cena 1.99  ?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2008, 21:40:40 wysłane przez filonexis »
|
|
Owocnej pracy ;D Filip ;]
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #33 : Marzec 13, 2008, 22:44:45 » |
|
Możliwe, ale to cena w euro 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Marzec 13, 2008, 23:37:08 » |
|
To i tak bardzo tanio... Znaczy, nie wiem na czym to polega, ale ceny w marketach ogrodniczych i podobnych są właśnie takie, a w szkółkach zaczynają się od 5 euro... Inna rzecz, że w szkółkach patrzyłam na wysokie odmiany, które w sklepach bywają bardzo rzedko...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #35 : Marzec 13, 2008, 23:41:51 » |
|
Też mi się wydaje, że tanio. Teraz kanny widziałam po 6zł, nie wiem, ile kosztuje już spora w maju.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
filonexis
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #36 : Marzec 14, 2008, 09:55:48 » |
|
ja kupiłem moją picasso za 4.70
|
|
|
|
|
|
Owocnej pracy ;D Filip ;]
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #37 : Marzec 14, 2008, 17:35:32 » |
|
W sumie nie wiem czy to tanio czy drogo, bo kany zarazily mnie w ubieglym roku, tak ze dotad nie mialam okazji porownania cen... Dodam tylko, ze ta za 1.99 euro czyli picasso, to trzy sztuczki w opakowaniu  , czyli chyba naprawde tanio! Najdrozsza byla tropicana 2.50 . Jagienko ten sklepik, w ktorym je kupilam ma baaaaardzo duzy wybor, musze wejsc na neta moze ma strone to ci podam. filonexis - dzis pytalam kolezanke w pracy, mowi, ze wysadzic do donic moge je juz spokojnie teraz i przechowac w domu, na zewnatrz wystawic dopiero w maju. Moja w ubieglym roku tez dluuuugo zabierala sie do "powaznego" wyrosniecia, nie przejmuj sie  , jesli cos pokrecilam, mam nadzieje, ze Zoe mnie poprawi, jej kana ze zdjecia byla zabojcza!!!
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Marzec 14, 2008, 17:38:11 » |
|
Oj, nena, to faktycznie niesamowicie tanio kupiłaś te kany 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #39 : Marzec 14, 2008, 17:53:21 » |
|
Uwielbiam chodzic po tym sklepie  , obi nawet polowy asortymentu nie ma... Jednak wybieram sie do niego juz ostatnio sama, nikt w mojej rodzinie nie ma tyle cierpliwosci  . Jagienko, strone maja, ale niestety taka slabiutka, wiec jej wysylanie nie ma sensu. Napisalam ci na pv
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anita74
|
 |
« Odpowiedz #40 : Marzec 14, 2008, 19:39:56 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2008, 19:43:33 wysłane przez anita74 »
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #41 : Marzec 14, 2008, 19:50:44 » |
|
Jak sie tylko rozmnoza jestes druga w kolejce Anita, pierwsza zameldowala sie koleznaka w pracy hahahaha
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anita74
|
 |
« Odpowiedz #42 : Marzec 14, 2008, 20:08:27 » |
|
Fajnie  a myslałam ,że jestem pierwsza  Bedę czekała cierpliwie Na pewno lepiej Cię skuszę 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2008, 20:37:13 wysłane przez aiszo »
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #43 : Marzec 14, 2008, 20:32:59 » |
|
Na drugie mam Ewa, wiec kuszenie moze sie udac hahahahaha, no cos ty Anitko, jak sie tylko Kanna zadomowi u mnie, nie bedzie potrzebne kuszenie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #44 : Marzec 16, 2008, 23:00:19 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #45 : Marzec 16, 2008, 23:09:13 » |
|
Moje prymulki tak mnie tego roku zaaskoczyly, ze nie moglabym ich wykopac (choc mialam taki zamiar w pewnym momencie  ). Zdjecie nie oddaje rzeczywistosci, bo ciezko znalezc miejsce, ktore oddaloby calosc na fotce ale jestem zauroczona ich kwitnieniem!  
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #46 : Marzec 16, 2008, 23:15:26 » |
|
Widocznie skutecznie je nastraszyłaś tym niecnym planem wykopania  , bo rzeczywiście przecudne są  .
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #47 : Marzec 16, 2008, 23:16:56 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #48 : Marzec 16, 2008, 23:23:05 » |
|
chyba tak JeyDee  , tyle, ze nie wiedzialam, ze roslinki umieja w myslach czytac hahaha, te prymulki to zbior z calej mojej laczki (trawnika), wykopywalam je doslownie po dwa kwiatuszki, wkladalm do wiaderka a pozniej sadzilam jako wieksze kepki w nowym miejscu, widocznie mnie pokochaly 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #49 : Marzec 16, 2008, 23:26:58 » |
|
kurcze cos pokielbasilam... chcialam aby ta odpowiedz wyladowala na miom ogrodeczku  , napisalam te odpowiedz JeyDee i podczas pisania okazalo sie, ze moj czas zalogowania sie skonczyl... nagle stworzyl sie nowy watek "prymulki", prosze nasze kochane moderatorki o wrzucenie mej odpowiedzi na na moj ogrodeczek, nawet wypowiedz JeyDee zniknal calkowicie  , co ja znow porobilam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #50 : Marzec 16, 2008, 23:30:00 » |
|
JeyDee umiesz naprawic moj blad? Prosze o jego naprawe chodzi o nowo niezamierzony a zalozony watek "prymulki" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #51 : Marzec 16, 2008, 23:30:30 » |
|
Zaraz zobaczę  Już 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2008, 23:32:47 wysłane przez JeyDee »
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #52 : Marzec 16, 2008, 23:35:16 » |
|
Mam jeszcze jedno zdjatko na dzisejszy wieczorek, mianowicie moja ukochana laczka (czyli trawnik - jesli tak go mozna nazwac hahaha), tak zaczyna zyc , uwielbiam go (mimo tych tysiecy nieproszonych gosci  ) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #53 : Marzec 16, 2008, 23:37:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #54 : Marzec 16, 2008, 23:37:59 » |
|
Nie ma za co  . A fiołki uwielbiam za ich zapach  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #55 : Marzec 16, 2008, 23:43:02 » |
|
nigdy ich nie wachalam hmmm  , musze sie pochylic i powachac  , sasiedzi powiedzieli mi pierwszej wiosny w naszym domku, ze tutaj mowi sie, ze kiedy one wyrastaja na trawniku to znaczy, ze przynosza szczescie  , trzymam ich za slowo  , z reszta nie moge narzekac  , jakos nam zycie sie uklada 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #56 : Marzec 17, 2008, 06:48:39 » |
|
Twój trawnik naprawdę żyje  . Obok fiołka widzę chyba stokrotkę 
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
|
Maj@
|
 |
« Odpowiedz #57 : Marzec 17, 2008, 07:33:31 » |
|
O jaka wiosna u mnie jeszcze tylipany nie kwitną ale pączki mają 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam serdecznie Ela.
|
|
|
|
Kayenn
|
 |
« Odpowiedz #58 : Marzec 17, 2008, 08:26:22 » |
|
Nena... .sliczny ten Twoj ogrodeczek.... co do fiolkow, uwielbiam ich zapach i nawet na moim mini balkonie mam fioleczki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #59 : Marzec 17, 2008, 09:07:57 » |
|
Asiu, piękne prymulki i jak obficie kwitną  Dobrze, że kupiłaś saxifragę- to bardzo wdzięczna roślina, ładnie się rozrasta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|