lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #90 : Kwiecień 06, 2008, 15:15:15 » |
|
Jolu jak poprzedniczki jestem pod wrażeniem  szczególnie zauroczyło mnie zdjęcie sasanki,milusia aż chciałoby się ją przytulić i pogłaskać.I dzieciaczków tyle wyhodowałaś  Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
|
|
Nie płacz w liście,nie pisz że los ciebie kopnął, nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia, kiedy Bóg drzwi zamyka-to otwiera okno... ks.Jan Twardowski
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #91 : Kwiecień 06, 2008, 16:09:24 » |
|
Faktycznie, sasanki pierwsza klasa  I tyyyle hiacyntów  Cudo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #92 : Kwiecień 06, 2008, 16:30:36 » |
|
Właśnie! Ta ilość hiacyntów 
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #93 : Kwiecień 06, 2008, 21:26:51 » |
|
Moniu hiacynty w tamtym roku starałam się wykopać wszystkie żeby odpoczęły i jak widać to teraz za to się odwdzięczyły kwitnieniem  . Korona cesarska też dopiero po kilku latach ładnie zaczęła kwitnąć w tym roku bo w tamtym były tylko dwie  . Magnolię dostałam chyba 5 lat temu od szwagierki i jest ona chyba krzakiem a nie drzewkiem bo bardzo mało przyrasta a mi to pasuje. Powtarza kwitnienie na jesień  Moniu ja też u ciebie często bywam i zachwycam się twoim ogrodem Kayenn dziękuję za pochwały  , to działa jak balsam  . Sasanki kupiłam tylko dwie a dwie następne się same wysiały  . Teraz dokupię jeszcze inne kolory bo widzałam już bardzo ładne i to takie jakich ja nie mam  . Ja hiacynty wykopuję co kilka lat i za każdym razem jest więcej cebulek Anitko tak ten ciemiernik jest biały i na dodatek w tym roku bardzo ładnie się wysiał  . Poczekaj aż troszkę siewki podrosną to ci wyślę , ale musisz się przypomnąć na jesień bo wtedy będą już troszkę większe. Nie wiem tylko czy będziesz chciała Nowiro miło mi bardzo że jesteś u mnie , ja też bywam u ciebie tylko nie zawsze jest czas na zostawienie śladu  Ja też się cieszę że u nas cieplej ale za to potem będę te cudne kwiatki podziwiać u was Lidziu sasanka się rozsiała to ci ją prześlę a ty napisz co z tych dzieciaczków byś chciała  to też pojedzie do ciebie  . Popatrz sobie u mnie a może ci się coś spodoba to daj mi wiadomość na pw Inna Jagna bardzo się cieszę że podobają ci się moje roślinki . Bardzo mi miło jak do mnie zaglądasz i zapraszam jak najczęściej Aniu ja jestem bardzo cierpliwa i pisałam już gdzieś w jakimś wątku że ja cebule hiacyntów nacinam od spodu na krzyż i czekam aż się pojawią nowe cebulki. Wkładam takiego hiacynta do ziemi , ale nie pozwalam mu zakwitnąć tylko ma mnożyć cebulki i dlatego między innymi jest ich tak sporo. Dziękuję wszystkim za odwiedziny mojego ogródka i pozdrawiam cieplutko i bardzo serdecznie .
|
|
|
|
|
|
jestem jaka jestem . pozdrawiam serdecznie JOLA
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #94 : Kwiecień 07, 2008, 08:18:38 » |
|
Dziękuję, Jolu  Podziwiam Twoją chęć wykopywania takiej ilości cebul, ale jak się chce mieć taki efekt, to trzeba 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Honorata
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #95 : Kwiecień 07, 2008, 17:21:11 » |
|
Bardzo u ciebie miło i kolorowo.  Szczególnie spodobała mi sie przylaszczka i ciemiernik, teraz już wiem czego szukać w ogrodniczych
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zamia
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #96 : Kwiecień 07, 2008, 19:19:06 » |
|
Jaką masz już piękną wiosnę w ogródku.Ile pięknycz rpślinek cieszy oczy-aż miło popatrzeć
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #97 : Kwiecień 09, 2008, 20:40:32 » |
|
Jolu!!!!! Zaraz po Eli jestes osoba zarazajaca hiacyntami, jestem znow pod wrazeniem!!! Mam zaledwie dziesiec sztuk, ale juz wiem, ze na jesien kolejne haicynciki w planach zakupowych! trzecia na mojej liscie bedzie sasanka ( bo drugie beda irysiki - zaraza Monii hahaha). Twoje sasanki normalnie mnie rozzbroily. Jeju tyle pieknosci taka piekna wiosenka!
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #98 : Kwiecień 10, 2008, 02:59:53 » |
|
Ty też o tej porze na forum, Jolu? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #99 : Kwiecień 10, 2008, 20:02:39 » |
|
Dzięki Jolu ale ja nie mam jakoś szczęścia do sasanek mam jedną już kilka lat i ani nie rośnie ani nie pada. Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
|
|
Nie płacz w liście,nie pisz że los ciebie kopnął, nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia, kiedy Bóg drzwi zamyka-to otwiera okno... ks.Jan Twardowski
|
|
|
Miiriam
Gaduła

Pozostawić ciepły ślad ... Bernadka z Małopolski
|
 |
« Odpowiedz #100 : Kwiecień 20, 2008, 15:12:12 » |
|
Cudnie Jolu u Ciebie  Rewelacyjna śnieżyca - muszę zapolować na taką. Co rosnie obok runianki ? Czy to niziutkie iryski? Takie ładne A te żółte kule na zielonych listkach to co ? I co to za piekne szyszeczki wychodzą z liści na fotce z 6.IV. I czy na jednej z fotek przedstawiłaś laurowiśnię Arum rewelacja - naprawdę trudno wyjść z Twojego ogródka:) Ile ja jeszcze nie wiem o roślinkach  (
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #101 : Kwiecień 21, 2008, 09:38:13 » |
|
Moniu ja teraz nie będę ich wykopywała ze 4 lata  . Moniu mnie to dziwi że ty o tej porze na forum bo ja dość często właśnie o tej porze buszuję po ogrodach Honoratko ja jak do tej pory to nie widziałam przylaszczki w ogrodniczych , ale może dlatego że nie szukałam  . Myślę że jak bym miała szukać to już na pewno w szkółkach. Teraz jest zatrzęsienie ciemierników ale właśnie w szkółkach Zamia dziękuję ci bardzo za tak ciepłe słowa o moich roślinkach Neno ja właśnie wysiałam kilka kolorów sasanki i jak tylko wyjdą to mogę ci wysłać  , o ile wyjdą bo coś do nasionek sasanki nie mam szczęścia. Może coś żle robię bo jakoś nigdy nie doczekałam się sasanek z mojego siewu . Irysków też jeszcze dokupię bo bardzo mi się podobają  Teraz u nas są już sasanki i to w szkółce po 3 zł , to myślę że można dokupić jeszcze ze trzy kolory. Lidziu ty mi złotko napisz czy mam wysyłać czy nie bo z tego nic nie wiem  Może ode mnie by ci rosła i warto by spróbować co  Czekam na odpowiedz bo już zaczyna przekwitać i można by ją było wysłać Miriam koło runianki osną iryski cebulowe. Te szyszeczki to wychodzące lilie z ziemi. Laurowiśnia jest u mnie kilka lat i jak ją przesadziłam do lekkiego cienia to dopiero zaczęła się rozrastać  . Arum kupiłam kilka bulwek a resztę mam wysiane i posadzone naokoło kępy  . Te żółte kule to mahonia , ale nie jestem pewna czy o to ci chodzi  Miriam wszystkiego powoli się nauczysz więc nie ma problemu  . Ja też od razu nie wszystko wiedziałam , ale dużo pomogły mi książki  , a teraz forum  Dziękuję wszystkim za odwiedziny i tak miłe słowa Pozdrawiam serdecznie 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2008, 22:04:33 wysłane przez aiszo »
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #103 : Kwiecień 21, 2008, 17:53:54 » |
|
Jolu dzięki za pamięć  jeśli możesz to chętnie,część nasionek od Ciebie już kiełkuje,tylko poplątałam kartki ale jak podrośnie to mam nadzieję że rozpoznamy.A co ja mam Ci podesłać. Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #104 : Kwiecień 21, 2008, 19:14:27 » |
|
Moniu to witam wśród nocnych marków  Lidziu ty mi już podesłałaś i mam wreszcie daturki o jakich marzyłam  Jak tylko będę na działce to zaraz ją wykopię i ci prześlę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #105 : Kwiecień 23, 2008, 19:18:32 » |
|
Jolu wiec trzymam kciuki za Twoje sasanki z nasion  , jak wzejda to masz mnie na karku 
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #106 : Kwiecień 24, 2008, 01:08:39 » |
|
A ja na to jak na lato  Już cię zapisuję w kajeciku Neno 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #107 : Kwiecień 24, 2008, 18:12:37 » |
|
to masz specjalny kajecik??? bidulko dopisz go do kosztow przesylki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #108 : Kwiecień 26, 2008, 10:18:32 » |
|
Neno kajecik to mam zrobiony w komputerze  i tam wszystko zapisuję  . Jak już wyślę to wtedy wykasowuję i tak to działa u mnie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

Pozostawić ciepły ślad ... Bernadka z Małopolski
|
 |
« Odpowiedz #109 : Kwiecień 27, 2008, 20:45:14 » |
|
O Jolu - fajny pomysł  bo z poczty to czasem znikają widomości To masz w jakimś programie - czy w Wordzie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #110 : Kwiecień 28, 2008, 01:24:51 » |
|
Mam w Wordzie i bardzo mi się fajnie w nim pisze  Nigdy mi stamtąd nie zniknęły wiadomości które sobie wpisuję 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2008, 06:09:34 wysłane przez aiszo »
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #111 : Kwiecień 28, 2008, 01:27:24 » |
|
Muszę nadrobić braki w zdjęciach ale fotosik teraz jest chyba na chorobowym bo działa jak by chciał a nie mógł 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dcmiel
|
 |
« Odpowiedz #112 : Kwiecień 28, 2008, 11:05:15 » |
|
Mam w Wordzie i bardzo mi się fajnie w nim pisze  Nigdy mi stamtąd nie zniknęły wiadomości które sobie wpisuję  Jolu ja też tak robiłam. I klapa, w zeszłym tygodniu padł mi dysk. Jeszcze nie wiem, czy uda mi się odzyskać te ważne forumowe dokumenty. Komputer nie był aż tak stary, miał 4 lata. Niestety na złośliwość rzeczy martwych nie mamy wpływy. Należy co jakiś czas ważne dokumenty archiwizować na jakimś nośniku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #113 : Kwiecień 28, 2008, 20:53:17 » |
|
Donatko dziękuję bardzo za radę  Chyba jednak na papierze pisane będzie najpewniejsze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #114 : Kwiecień 28, 2008, 22:38:50 » |
|
wlasnie o takim kajeciku myslalam, kupilam sobie specjalnie skorowidz ubieglego poznego lata (odkad jestem na forum hahahah), to w nim mam najwazniejsze informacje o kochanych zielonkach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidka
Aktywny

Podkarpacie 6a
|
 |
« Odpowiedz #115 : Czerwiec 29, 2008, 12:27:41 » |
|
Jolu,co nowego słychać w Twoim ogródku?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|