jolciajci
Aktywny

|
 |
« : Luty 15, 2008, 17:24:24 » |
|
Elu to wcale nie musi być niewypał  .Datura jak wiesz na pewno , nie kiełkuje równomiernie. Poza tym to datura musi mieć od spodu ciepło do kiełkowania. To jest zależne też od nasion bo jak nasionka są większe to szybciej kiełkują a mniejsze wolniej. Daj jej Elu szansę bo ja wysiałam wiele nasion datury a wzeszły mi na razie tylko 3 nasionka. Ja też czekam cierpliwie co z tego będzie  . Tą daturę co posiałaś to i posiałam ja , ale z tej mi jeszcze też nic nie wyszło , więc razem poczekamy  . Pozdrawiam cieplutko.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2008, 17:55:01 wysłane przez aiszo »
|
|
jestem jaka jestem . pozdrawiam serdecznie JOLA
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 19, 2008, 10:51:16 » |
|
Witaj Jolu  Co słychać w Twoim ogródku? Zaraz idę do swojego szukać wiosny  Jest co prawda zimno, ale słonecznie. Pozdrawiam serdecznie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewa-Maria
Gaduła

Małopolska - strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 19, 2008, 13:21:03 » |
|
Jolciu dopiero teraz dojrzałam u Ciebie platykodona różowego. Ja mam białego i niebieskiego na działce. Jeżeli będziesz miała nadmiar rozsad chętnie wymienię. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 19, 2008, 17:54:34 » |
|
Elu posluchaj rad Joli!!!!!  , co do datury!!! Ja jej posluchalam i dorobilam sie jak na razie czterech malenkich daturek  !!!! Moje nasionka tez grymasily (nie wspomne juz o reszcie, ktora jeszcze nie wzeszla  )
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 19, 2008, 22:55:18 » |
|
Moniu u nas też zimno brrrrr  . Byłam na działce i porobiłam trochę zdjęć mojej wiosny , ale za dużo to tam jej nie ma . Fotosik mi coś szwankuje i dopiero dzisiaj wieczorem bede wgrywac zdjęcia więc niedługo je pokażę. Igły kleopatry wyszły już na powierzchnię i jak pojechałam na działkę to je dodatkowo okryłam trocinami. Szkoda by mi było jakby zmarzły  . Ja czekam już na wiosnę , ale jakoś doczekać się nie mogę  Pozdrawiam cieplutko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 19, 2008, 23:20:58 » |
|
Ewciu nie ma sprawy  . Białego też mam tylko nie mam niebieskiego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 19, 2008, 23:27:42 » |
|
Neno jak na razie to nadal mam tylko 3 daturki  . U mnie nasionka też nie za bardzo chcą wyłazić  , a ja robię się niecierpliwa  Teraz będę wysiewać kraspedię i nie wiem czy mi wzejdzie . Kiedyś już próbowałam ją wysiać i nie maiałam żadnego wzchodu i dlatego chcę spróbować jeszcze raz. Pozdrawiam cieplutko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

Pozostawić ciepły ślad ... Bernadka z Małopolski
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 19, 2008, 23:33:27 » |
|
Zazdroszczę wam trochę już tych wysiewajek  .. ja dopiero póxniej bedę wysiewać, jak pozałatwiam to, co muszę wczesniej zrobić  (( . Poogladam u was i nacieszę oczy waszymi sukcesami "wschodowymi " -
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 20, 2008, 06:50:00 » |
|
Wiosna idzie, idzie...i jakoś dojść nie może  U mnie dużo roślin powychodziło, ale niczego nie odkrywam, żeby mnie mróz nie zaskoczył.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewa-Maria
Gaduła

Małopolska - strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 20, 2008, 10:23:48 » |
|
[/quot Ewciu nie ma sprawy  . Białego też mam tylko nie mam niebieskiego. e] Cieszę się bardzo. Niebieski Jolciu jest już Twój. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 22, 2008, 19:30:34 » |
|
Jolu moje daturki wzeszly i tak stoja w miejscu ani rusz nie rosna....  Czy to normalne? Tak dlugo to trwa? albo moge je juz wyjac ze "szklarenki" i zmienic im mieszkano na wieksze hmmmm, sama nie wiem co robic hahaha, tez jestem niecierpliwa 
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 23, 2008, 16:33:38 » |
|
Moniu do mnie też już doszła i potem jak wklepię zdjęcia na fotosik to pokażę  . Ewciu to będziemy miały wszystkie kolorki  Neno u mnie też stoją i mają tylko dwa listki. Myślę że są jeszcze za delikatne aby je wyjmować do innych pojemniczków. Musimy być obie cierpliwe bo mogą nam się daturki zbuntowac i klapną jak nic  Pozdrawiam was bardzo serdecznie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 29, 2008, 21:01:53 » |
|
Jolciu moje juz maja po cztery juz troche ruszyly w gore, ale mimo to zostawiam je jeszcze w "szklarnianych" warunkach  Czekam na Twoje zdjecia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 01, 2008, 19:49:32 » |
|
Neno moje też już mają po cztery listki , ale ich jeszcze z ciepełka nie wyciągam  . Niech sobie tam jeszcze porosną  Chcę pokazać co u mnie kwitnie i czekam aż otworzy się fotosik   arum italicum  sadzonki róż   powojnik warszawska nike  w środku magnolia i szafirki  irysy  miniaturka azalii    mahonia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 01, 2008, 20:06:50 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #15 : Marzec 01, 2008, 20:10:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #17 : Marzec 01, 2008, 20:15:38 » |
|
 przylaszczka  rannik  cebulica   ciemiernik i jego siewki oraz tulipany 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #18 : Marzec 01, 2008, 20:21:53 » |
|
Liso bardzo się cieszę że podobają ci się moje kwiatki. Chciałam pokazać po więcej zdjęć , ale fotosik się buntuje to wolę pokazac po 5     zimowit  wyszła już kamasja   śnieżyca
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #19 : Marzec 01, 2008, 20:25:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #20 : Marzec 01, 2008, 20:29:09 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2008, 20:31:52 wysłane przez jolciajci »
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 01, 2008, 20:36:47 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #22 : Marzec 01, 2008, 20:41:22 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewa-Maria
Gaduła

Małopolska - strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #23 : Marzec 01, 2008, 20:48:48 » |
|
Jolciu ależ piękna już wiosna u Ciebie - chyba zacznę się pakować i ruszam do Ciebie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lila2006
|
 |
« Odpowiedz #24 : Marzec 01, 2008, 20:59:53 » |
|
Ja też. Jeszcze rano cieszyłam się, że i do mnie wreszcie wiosna dotarła, a teraz znowu zazdroszczę pięknych kwitnień. Jolciu jak Ty robisz zdjęcia przylaszczkom, że mają tak naturalne kolory? No cudnie, cudnie, co tu dużo mówić. 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
Miiriam
Gaduła

Pozostawić ciepły ślad ... Bernadka z Małopolski
|
 |
« Odpowiedz #25 : Marzec 01, 2008, 21:00:41 » |
|
Witaj.. no przepieknie u Ciebie.. wcale nie jak na początku marca Wszystkie roslinki cudne- ale mnie najbardziej podobają się : przylaszczki, snieżyce i pięciorniki. Co to za piękna roślinka kwitnie ci pod fotką z koroną cesarską? A w poście z Dzisiaj o 20:15:38 - żołte kwiatuszki ( trzy na fotce ) i niebieskie pod nimi to co to? Bardzo, bardzo mi się podobają
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2008, 21:02:43 wysłane przez Miiriam »
|
|
|
|
|
|
nowira
|
 |
« Odpowiedz #26 : Marzec 01, 2008, 21:17:34 » |
|
Wszystko pięknie Ci kwitnie  Najbardziej zadziwiła mnie obudzona korona cesarska 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #27 : Marzec 01, 2008, 21:25:30 » |
|
ja cię kręcę na dwie ręce...Bardzo ładna wiosna zawitała do twojego ogrodu. Mam nadzieję, że szkody nie będą dotkliwe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #28 : Marzec 02, 2008, 08:10:58 » |
|
naprawdę masz juz wiosnę Jolciu  na całego u ciebie ruszyła  ...a u mnie  nie wiadomo czy pojechać na tę działkę  ..ani wczoraj ...a dziś  ciągle jeszcze myślę ...pięknie u ciebie tak to wszystko rozkwita  aż coś w duszy drga 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #29 : Marzec 02, 2008, 09:17:27 » |
|
Jolu, cudna wiosna u Ciebie  Wszystkie pierwsze kwiaty są piękne i cieszą oczy po zimie  Najbardziej zdumiona jestem wychodzącą funkią!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|