Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 25, 2012, 04:48:38
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Keiki  (Przeczytany 12450 razy)
Venus9
Aktywny
**

« Odpowiedz #210 : Lipiec 30, 2009, 23:11:02 »

Venus 9 szkoda, że obcięłaś  Sad Sad Sad Sad

z całą pewnością stracisz kwitnienie  a mogłoby pięknie  kwitnąć piętrowo  Very Happy

szkoda  Sad

pozdrawiam
Małgorzata

Małgosiu pierwszy raz mam coś takiego na storczyku musiałam ściąć bo pęd już jest ogromny i doszłam do wniosku że lepiej będzie tej roślince samodzielnie w doniczce postaram się na weekend wstawić zdjęcia Wink

Post dołączony: Lipiec 30, 2009, 23:15:41
elajas ta keika ma dwa duże korzonki i do tego wychodzą jeszcze 3 nowe mam nadzieję ze do kwitnienia dojdzie i będę podziwiała dzidziusia  Very Happy Very Happy Very Happy

Post dołączony: Lipiec 31, 2009, 08:29:54

posadzone maleństwo  Very Happy Very Happy

"Sztuka jest sposobem wybaczania światu jego zła i chaosu "
Pozdrawiam Venus
http://www.venus9.fotosik.pl/
elajas
Aktywny
**

« Odpowiedz #211 : Lipiec 31, 2009, 21:03:38 »

Za mało korzonków, jak sadziłam swoje keiki miałam 5 korzonków  i listki na keiki osiągneły dł 5-6 cm.I bardzo sie o nie bałam.Teraz jest trochę większe od Twojego ma pęd kwiatowy, ale jest na nim grzyb i cały czas walczę może się uda.Pomyśl jak zapewnić mu więcej wilgoci, jeżeli dysponujesz tylko parapetem.Ona może zakwitnąć ale trzeba malucha dobrze odżywiać i to tak aby nie zasolić podłoża bo stracisz korzonki których i tak jest mało.Moje doświadczenie jest nie duże, to jest moja 3 roślinka i też mam kłopoty.Poprzednie dwie utrzymały się po 6 do 8 miesięcy.Jedną keiki ze względu na matkę odciełam bez korzonków z małymi listkami hodowałam tak około roku i nic z tego nie wyszło.U Ciebie jest ładna spora roślinka może się uda.

Mądrość jest tam gdzie mieszka pokora.                                                                                                                                      Pozdrawiam elajas
Venus9
Aktywny
**

« Odpowiedz #212 : Lipiec 31, 2009, 21:12:03 »

Dzięki elajas ja też mam nadzieję, że mi nie padnie będę co jakiś czas wstawiać zdjęcia zraszam ja codziennie mgiełką dałam przewiewne podłoże a listki mają również około 5-6 cm  Smile Smile oby mi się udało

"Sztuka jest sposobem wybaczania światu jego zła i chaosu "
Pozdrawiam Venus
http://www.venus9.fotosik.pl/
elajas
Aktywny
**

« Odpowiedz #213 : Lipiec 31, 2009, 21:20:14 »

Czasami im bardziej się staramy tym jest trudniej.Mam ogromną nadzieję że będzie to zdrowa roślinka.

Mądrość jest tam gdzie mieszka pokora.                                                                                                                                      Pozdrawiam elajas
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: