|
tellerka
|
 |
« : Luty 28, 2008, 10:57:08 » |
|
Poczytałam o Diazinonie... ale nie mogę go dostać. Ktoś może polecic sklep w Warszawie albo... sklep internetowy? Nie chodzi o 'dowolny sklep internetowy' bo taki sobie wyszukam, ale o 'sprawdzony sklep internetowy'  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 28, 2008, 11:09:50 » |
|
Sprawdzone jest Hortico, ale tam Diazinonu nie ma.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam - Jola  A Stefek bezczelnie zmienił szkodę... Moje chychcie
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 28, 2008, 11:26:30 » |
|
Jest w ofercie pnos. Sklep polecam, bo korzystałam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 28, 2008, 11:27:16 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 28, 2008, 11:27:35 » |
|
Astrid, kup 2  . Jakbyś była w Pnos-ie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 28, 2008, 11:29:24 » |
|
Jest w ofercie pnos. Sklep polecam, bo korzystałam.
Mówisz o tym w al. Krakowskiej? Jasne ze kupie więcej...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 28, 2008, 11:33:18 » |
|
Tak przy okazji szukania.... http://www.sdrosesociety.org/members/roseramblings/rr_05_2001_p1c1.htmCytat: Another reason for chemicals disappearing is that they are found to cause health or environmental problems. Two organophosphate pesticides (which are broad spectrum neurotoxins) "Dursban" and "Diazonin" are being banned. Birds have died from just one granule of Diazonin and it has been found in the air, rain, and fog. It is also a major source of drinking water contamination. But even with all that they are allowing the manufacturer to continue providing the product until June 2003 and sell it until the year 2004.
A report out of Stanford University reveals that 70% of all people who have Parkinson's disease have had exposure to pesticides. "Miracle Gro" has been banned in ten states due to underground water contamination. The list continues to grow. Household pesticides and chemicals are blamed more right now as the cause of many maladies, but those used outside are the same, just different applications or concentrations used in the open atmosphere instead of an enclosed space.Jest napisane że ptaki umierają od tych pestycydow....  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 28, 2008, 12:38:28 » |
|
Ok, dziękuję  Swoją drogą... jest katalog cebul, całkiem spory... dziewczyny, warto zajrzeć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 28, 2008, 12:50:23 » |
|
Wraz z przesyłką dostałam kolorowy katalog. Jeśli chcecie mogę zrobić fotki i obejrzycie sobie jakie cebule oferują.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elanutka
Nowicjusz
Mazury
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 01, 2008, 19:43:58 » |
|
Jeśli mogę poprosić-bardzo chętnie obejrzałabym te cebule- zapewne są podane też bliższe informacje o roślinach ,nieprawdaż?
|
|
|
|
|
|
Chińskie przysłowie mówi : " Jeżeli chcesz być szczęśliwym człowiekiem, zostań ogrodnikiem "
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie. Ela
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #11 : Marzec 01, 2008, 20:37:13 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pysia
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 01, 2008, 21:00:57 » |
|
Wyrak, długo czekałaś na przesyłkę z pnos'u ? Tak pytam, bo sama też czekam na paczkę od nich już jakiś czas i nie wiem, czy te dni, które minęły, to długo czy krótko (jak na ich możliwości)...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wyrak
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 01, 2008, 21:11:08 » |
|
Czekałam chyba ok 1 tygodnia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 04, 2008, 10:06:58 » |
|
Zamówienie złożone jak widać 28go.. wczoraj odebrałam paczkę. W środku wszystko ok + faktura. Uważam, że moge polecić sklep  JeyDee, nadal chetna na 1 szt?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JeyDee
|
 |
« Odpowiedz #15 : Marzec 04, 2008, 10:21:34 » |
|
Jak najbardziej  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ingrid
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marzec 28, 2008, 20:19:32 » |
|
Również polecam pnos Ożarów - konkurencyjne ceny ,miła i kompetentna obsługa -można nawet poprosić a jakas roślinę z ich centrum handlowego - wysylka powyżej 120zl gratis i upust dla stałych klientów i jeszcze bardzo tanio wychodzą nasiona warzyw w większych opakowaniach 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam Ingrid
|
|
|
madapsora
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #17 : Maj 08, 2008, 15:45:30 » |
|
Sklepy, które polecacie prowadzą sprzedaż nasion i cebul kwiatowych. Nie prowadzą sprzedaży sadzonek. Może możecie polecić jakieś sklepy wysyłkowe, które prowadzą sprzedaż sadzonek?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ketmia
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 27, 2009, 16:46:27 » |
|
Z swoich stron (lubelskie) mogę polecić bardzo dobrą firmę-hurtownię, która prowadzi sprzedaż przede wszystkim wysyłkową, piszę "przede wszystkim" bo chyba można zrobić również zakupy na miejscu. Wiele razy skorzystałam z ich usług i jestem bardzo zadowolona. Rośliny, sadzonki czy nasiona przychodzą zawsze zabezpieczone nie tylko osobnymi pojemnikami (jeśli to sadzonki) ale też wiórami w pudełku kartonowym. Jest to FLOREXPOL, a to link na ich stronę: http://www.florexpol.com.pl/można sobie zamówić bezpłatny katalog w którym są najpiękniejse różności  w zależności jaką mamy porę to takie rośliny są w katalogu, np róże i drzewka owocowe na jesień, nasiona kwiatów i warzyw na wiosnę, sadzonki na lato.  wstawię kilka fotek z katalogu jak podładuję akumulatorki do aparatu bo właśnie mi padły.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|