Kelosak
Aktywny

Wielkopolska -strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #150 : Luty 23, 2009, 07:53:11 » |
|
Koleusy przetrwały zimę teraz robię nowe sadzonki.Szkoda ,że tylko dwa rodzaje mam, a była tu taka piękna kompozycja z pokrzywek.Będę teraz zagląać znajomym na parapety . Może coś ładnego pokrzywkowego wypatrzę
|
|
|
|
|
|
Kaśka
|
|
|
Bazia
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #151 : Luty 26, 2009, 20:44:52 » |
|
Ja tez zaczynam przygodę z koleusami.Wysiałam, rosna .Teraz także zaczęłam rozglądac sie po znajomych no i zostałam obdarowana trzema koleuskami o różnych kolorach.Sa sliczne , już rozsadzone i mam nadzieje,że uda mi sie je dotrzymac.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kelosak
Aktywny

Wielkopolska -strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #152 : Luty 27, 2009, 20:21:06 » |
|
Wysiałaś? A mogę wiedzieć skąd nasionka. Nie spotkalm w sklepie ,a może przegapiłam?
|
|
|
|
|
|
Kaśka
|
|
|
iwona55
Gaduła

łódzkie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #153 : Luty 27, 2009, 20:26:36 » |
|
Kasiu,zobacz w sklepie ogrodniczym i w większych marketach.Ja kupiłam w OBI,widziałam też w Tesco. Są na allegro ale nie wiem czy się opłaca ze wzgędu na koszty przesyłki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kelosak
Aktywny

Wielkopolska -strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #154 : Luty 27, 2009, 21:24:59 » |
|
Dziękuję Iwona. Pozostaje mi tylko sklep ogrodniczy , bo my tu na prowincji większych marketów nie mamy. Tylko czy mi wystarczy cierpliwości,Jak coś posieję to zaraz za parę dni "grzebię" w ziemi i szukam czy już rosną. Ale jest to szansa na posiadanie różnych rodzjów.
|
|
|
|
|
|
Kaśka
|
|
|
iwona55
Gaduła

łódzkie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #155 : Luty 27, 2009, 21:33:16 » |
|
Kasiu ja swoje wysiałam do małego pojemniczka po surówkach ,w wilgotną ziemię i przykryłam przejrzystą przykrywką .Postawiłam nad grzejnikiem i po 4 dniach już widać zielone czubeczki pokrzywek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kelosak
Aktywny

Wielkopolska -strefa 6B
|
 |
« Odpowiedz #156 : Luty 28, 2009, 19:52:45 » |
|
Dziękuję za wiadomość Iwona! Lubię jak tak szybko wschodzi. Jak za długo nic nie widać to zaczynam szukaćw ziemi i czasem coś się zniszczy niechcący.
|
|
|
|
|
|
Kaśka
|
|
|
|