tola02
Nowicjusz
|
 |
« : Luty 03, 2008, 07:33:05 » |
|
Witam wszystkich.Jestem tu nowa,ale od dawna czytam Wasze forum.Moje pytanie to, czy woda z suszarki kondensacyjnej,nadaje się do podlewania storczyków?.Zawsze miałam w domu kwiaty,ale nigdy się nie odważyłam na zakup storczyków.I stało się,trzy tygodnie temu kupiłam jednego kwitnącego,i wczoraj dwa przecenione,biedne:(((.Niewiele wiem o storczykach,ale uczę się.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tola02
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 03, 2008, 22:29:44 » |
|
Witam ponownie,czy ktoś z Państwa może mi pomoc,w związku z moim pytaniem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lila2006
Rezydent

Kujawsko-pomorskie strefa 6b
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 03, 2008, 22:40:02 » |
|
Chciałabym pomóc, ale nie mam pojęcia co to jest suszarka kondensacyjna.  Ja swoje podlewam deszczówką lub wodą destylowaną.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
moniq
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 03, 2008, 22:58:10 » |
|
a to nie jest coś w tym stylu że zbiera wodę z otoczenia i skrapla do jakiegoś pojemnika? a  a z resztą wcale nie wiem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tola02
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 04, 2008, 07:55:54 » |
|
Suszarka kondensacyjna, suszy odwirowaną bieliznę (nie wiem w ilu stopniach).Z powstałej pary,zbiera się w pojemniku woda(destylowana).Gdybym nie przeczytała, innej wypowiedzi na innym forum,nie byłoby problemu podlewałabym właśnie tą wodą.Pytanie było odnośnie wody z klimatyzatora,i tam ktoś się wypowiedział,ze raczej nie,ponieważ może zawierać bakterie.Ale różnica między tymi urządzeniami jest taka( tak mi się wydaje),ze w klimatyzatorze nie ma temperatury.Ale się napisałam :)Bardzo dziękuję za chęci,może odezwie się ktoś, kto będzie wiedział,pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
monia r
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 04, 2008, 17:36:31 » |
|
czesc Wode z szuszarki kondensacyjnej uzywam do zelazka na pare zamiast wody destylowanej wiec logicznie myslac moznaby bylo sprawdzic na storczykach jak na nia zareaguja .... postaram sie sprawdzic i dam znac podzrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tola02
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 04, 2008, 19:20:19 » |
|
No tak, ja również używam do żelazka,ale do storczyków.....Dziękuję za zainteresowanie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aletheia
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 08, 2008, 11:17:17 » |
|
Tolu, mam ten sam problem i doszłam do wniosku, że lepiej nie ryzykować po tym, jak odstawiłam wodę (czekała na podlanie), a na powierzchni utworzyła się jakaś zawiesina. Odtąd woda z suszarki jest albo wylewana, albo użytkowana w żelazku:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lilpru
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 08, 2008, 16:25:08 » |
|
Jeśli mogę coś dodać to faktycznie woda z szuszarki odstana ma na wierzchu kozuszek i az boje sie pomyslec co to????? a ja storczyki podlewam muszynianką niegazowaną. Moje to uwielbiaja.....  Lilka
|
|
|
|
|
|
....Hobby to najpiekniejszy zawód świata.... Pozdrawiam wszystkich serdecznie 
|
|
|
tola02
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 11, 2008, 18:17:51 » |
|
dziękuję za rady,również stwierdziłam,że nie będę ryzykować i kupiłam wodę destylowaną, pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
danam
Nowicjusz
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 28, 2008, 06:02:38 » |
|
Witam Pytanie skierowane jest do Lilki ,jak długo podlewasz storczyki muszynianką i czy dodajesz do niej nawóz .Jeśli tak to ile i jak często.Pozdrawiam Dana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|