Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Oferty Agroturystyczne z całej Polski

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 25, 2012, 04:12:24
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: woda destylowana  (Przeczytany 1685 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tola02
Nowicjusz
*

« : Luty 03, 2008, 07:33:05 »

Witam wszystkich.Jestem tu nowa,ale od dawna czytam Wasze forum.Moje pytanie to, czy woda z suszarki kondensacyjnej,nadaje się do podlewania storczyków?.Zawsze miałam w domu kwiaty,ale nigdy się nie odważyłam na zakup storczyków.I stało się,trzy tygodnie temu kupiłam jednego kwitnącego,i wczoraj dwa przecenione,biedne:(((.Niewiele wiem o storczykach,ale uczę się.Pozdrawiam
tola02
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #1 : Luty 03, 2008, 22:29:44 »

Witam ponownie,czy ktoś z Państwa może mi pomoc,w związku z moim pytaniem.
Lila2006
Rezydent

Kujawsko-pomorskie strefa 6b

« Odpowiedz #2 : Luty 03, 2008, 22:40:02 »

Chciałabym pomóc, ale nie mam pojęcia co to jest suszarka kondensacyjna.  Embarassed Ja swoje podlewam deszczówką lub wodą destylowaną.

Pozdrawiam Lidka
moniq
Gaduła

« Odpowiedz #3 : Luty 03, 2008, 22:58:10 »

a to nie jest coś w tym stylu że zbiera wodę z otoczenia   i skrapla do jakiegoś pojemnika? a   Confused a z resztą wcale nie wiem   Embarassed
tola02
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #4 : Luty 04, 2008, 07:55:54 »

Suszarka kondensacyjna, suszy odwirowaną bieliznę (nie wiem w ilu stopniach).Z powstałej pary,zbiera się w pojemniku woda(destylowana).Gdybym nie przeczytała, innej wypowiedzi na innym forum,nie byłoby problemu podlewałabym właśnie tą wodą.Pytanie było odnośnie wody z klimatyzatora,i tam ktoś się wypowiedział,ze raczej nie,ponieważ może zawierać bakterie.Ale różnica między tymi urządzeniami jest taka( tak mi się wydaje),ze w klimatyzatorze nie ma temperatury.Ale się napisałam :)Bardzo dziękuję za chęci,może odezwie się ktoś, kto będzie wiedział,pozdrawiam
monia r
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #5 : Luty 04, 2008, 17:36:31 »

czesc
Wode z szuszarki kondensacyjnej uzywam do zelazka na pare zamiast wody destylowanej wiec logicznie myslac moznaby bylo sprawdzic na storczykach jak na nia zareaguja .... postaram sie sprawdzic i dam znac
podzrawiam
tola02
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #6 : Luty 04, 2008, 19:20:19 »

No tak, ja również używam do żelazka,ale do storczyków.....Dziękuję za zainteresowanie
Aletheia
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #7 : Luty 08, 2008, 11:17:17 »

Tolu, mam ten sam problem i doszłam do wniosku, że lepiej nie ryzykować po tym, jak odstawiłam wodę (czekała na podlanie), a na powierzchni utworzyła się jakaś zawiesina. Odtąd woda z suszarki jest albo wylewana, albo użytkowana w żelazku:)
lilpru
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #8 : Luty 08, 2008, 16:25:08 »

Jeśli mogę coś dodać to faktycznie woda z szuszarki odstana ma na wierzchu kozuszek i az boje sie pomyslec co to????? a ja storczyki podlewam muszynianką niegazowaną. Moje to uwielbiaja..... Wink

Lilka

....Hobby to najpiekniejszy zawód świata....

Pozdrawiam wszystkich serdecznie Smile
tola02
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #9 : Luty 11, 2008, 18:17:51 »

dziękuję za rady,również stwierdziłam,że nie będę ryzykować i kupiłam wodę destylowaną, pozdrawiam
danam
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #10 : Luty 28, 2008, 06:02:38 »

Witam
Pytanie skierowane jest  do Lilki ,jak długo podlewasz storczyki muszynianką i czy dodajesz do niej nawóz .Jeśli tak to ile i jak często.Pozdrawiam
Dana
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: