|
inna jagna
Gość
|
 |
« : Styczeń 25, 2008, 12:42:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 25, 2008, 12:44:28 » |
|
Ło matko! To masz już wiosnę 
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 25, 2008, 12:53:28 » |
|
Irysy najwyraźniej tak twierdzą - mam wiosnę. Ja osobiście nie wiem, bo wyglądając przez okno zazwyczaj widzę jesień, może irysy mają inne okno  W zeszłym roku kwitły sporo później...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 25, 2008, 13:02:40 » |
|
Śnieżyczki, śnieżyczki chcę... marsz do ogródka 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 25, 2008, 14:14:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 25, 2008, 14:36:20 » |
|
Tańczace śnieżyczki  Super 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 25, 2008, 16:52:05 » |
|
No wybacz Astrid, ale mi na tych zdjęciach nic nie tańczy Jagna, chyba u Ciebie nie wieje tak, jak u mnie  (u mnie, jak mówiła moja świętej pamięci Prababcia: " piździ"). Sorki za Prababcię. Jak chcecie, to mogę podać jeszcze parę Jej powiedzonek, bardzo dosadnych, których młodzi nie znają  ( i może lepiej niech nie poznają?????  )
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2008, 16:53:44 wysłane przez aiszo »
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 25, 2008, 21:08:37 » |
|
No fakt, teraz wieje trochę mniej, niż kilka dni temu - ale jednak wieje. Wystarczająco, żeby się śnieżyczki wierciły. A wierz mi, wiercącą się śnieżyczkę naprawdę trudno "ustrzelić" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lila2006
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 25, 2008, 21:09:41 » |
|
Jagna zazdroszczę wiosny jak nie wiem co. U mnie wprawdzie wylazły tulipany, hiacynty, krokusy itp. itd. ale nic nie kwitnie. Nawet oczar w tym roku strajkuje.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Lidka
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 26, 2008, 09:59:22 » |
|
Aniu to żadne złe wyrażenie. To typowe śląskie słowo. Kiedy wyjechałam w świat po raz pierwszy maiłam co nieco kłopotów z powodu takich słówek. Kiedyś powiedziałam to samo i zaraz dodałam, że południe pizło na banchofie. Potem musiałam się z tego tłumaczyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 26, 2008, 10:11:53 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natita
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 26, 2008, 16:09:18 » |
|
Jaguś, kwiatki obłędne!!! A ten niebieski kolorek...  Mmmmm...
|
|
|
|
|
|
Nie warto być dobrym - to się nie liczy... Liczy się ta jedna wpadka, która zdarzyć się może każdemu, a za którą dostanie się publiczny lincz bez jednego choćby pytania.- lekcja ff
|
|
|
Miiriam
Gaduła

Pozostawić ciepły ślad ... Bernadka z Małopolski
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 27, 2008, 22:51:29 » |
|
Jagna cudne te twoje kwiaty........ Ty się dobrze zastanów .. co stracisz Aniu, jestem z Małopolski, a znam te słowa, u nas też funkcjonują
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 28, 2008, 00:44:35 » |
|
Trzeba przyznać że kwiatki piękne a na dodatek masz już wiosnę. U mnie też już co nieco powyłaziło z ziemi , ale jeszcze nie kwitnie. W tym przypadku jak ty masz wiosnę to ja jutro jadę na działkę zobaczyć czy u mnie coś już kwitnie.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
jestem jaka jestem . pozdrawiam serdecznie JOLA
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 28, 2008, 08:46:59 » |
|
Co do urody kwiatków, trudno się nie zgodzić - sama jestem nimi zachwycona tym bardziej, że zrobiły taką miłą niespodziankę  Natomiast co do wiosny, to mam poważne wątpliwości, czy ją mam  ... Bo właściwie jest teraz prawie tak samo, jak w grudniu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miiriam
Gaduła

Pozostawić ciepły ślad ... Bernadka z Małopolski
|
 |
« Odpowiedz #15 : Luty 03, 2008, 17:17:20 » |
|
Jagna.. no i jak tam z twoją wiosenką. Ja dzis tak zmarzłam w nogi stojąc w Krakowie na przystanku, że z chęcią zobaczyłabym już cieplutką wiosnę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursulka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Luty 03, 2008, 22:03:48 » |
|
Jagno iryski obłedne... Ten niebieski jest no... cudny. Ja mam podobne, nie pamiętam koloru dokładnie, chyba też niebieskie ale bardzo ciemne. Jednak moje dopiero kiełkują  A u Ciebie to już wiosna ruszyła z kopyta 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Luty 03, 2008, 23:30:58 » |
|
No ruszyła ta wiosna na chwilę, ale się zastopowała ostatnio... zrobiło się potwornie zimno  Na szczęście roślinkom najwyraźniej to nie przeszkadza, bo już i krokusy wystawiają ryjki, i hiacynty wyłażą spod ziemi... narcyzy są całkiem duże, tulipany i cebulowe irysy... Mało tego, pokazują się listki na hortensjach, powojnikach i wiciokrzewie... i nawet na różach  Jak tylko zrobi się bardzij przyjazna pogoda, pokażę zdjęcia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #18 : Luty 08, 2008, 09:18:30 » |
|
Piękne kwiaty  U mnie kwitną już przebiśniegi, wyszły wszystkie cebulowe, a na jednym z wiciokrzewów pojawił się kwiat 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #19 : Luty 08, 2008, 12:16:59 » |
|
Moniu pokaż koniecznie tego kwiatka na wiciokrzewie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #20 : Luty 08, 2008, 18:15:40 » |
|
Jolu, jutro zrobię zdjęcia. Mam tylko nadzieję, że nie będzie lało.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #21 : Luty 10, 2008, 14:23:43 » |
|
Jak tylko zrobi się bardzij przyjazna pogoda, pokażę zdjęcia  [/quote] Pokaż nam te zdjęcia twojej wiosenki bo jestem bardzo ciekawa co u ciebie wyszło.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anita74
|
 |
« Odpowiedz #22 : Luty 10, 2008, 21:31:55 » |
|
Jakie piękne iryski,czy to nie za wcześnie???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #24 : Luty 11, 2008, 08:41:37 » |
|
Na irysy może troche za wcześnie, ale one w ogóle kwitną jako jedne z pierwszych. Bardzo je lubię i mam sporo odmian w swoim ogrodzie, ale na kwiaty musę jeszcze poczekać, bo dopiero wychodzą z ziemi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Luty 11, 2008, 08:48:50 » |
|
Monia, tak się cieszę, że już jesteś z powrotem  Te irysy są bardzo wczesne - inne odmiany też powychodziły już z ziemi, ale o kwitnieniu na razie jeszcze nie myślą. Oprócz irysów zaczynają kwitnąć krokusy, jest trochę przebiśniegów, a dzisiaj (po czterodniowej nieobecności) odkryłam pierwsze pąki na miniaturowych narcyzach  Później, w jakiejś wolnej chwilce, postaram się zrobić kilka fotek i wrzucić na forum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #26 : Luty 11, 2008, 08:50:26 » |
|
Jaguś, też się cieszę, że Cię widzę  Wcześniej wysłałam pw.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inna jagna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Luty 11, 2008, 14:06:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ursulka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Luty 11, 2008, 15:19:20 » |
|
O rany julek... Jagna... u Ciebie już takie cudne kwiatki i taka przyjemna wiosna... Aż miło popatrzeć. U nas... piździ. I tnie drobniusim śnieżkiem, i jest jakieś -3. Troszkę mi się robi cieplej kiedy zaglądam do Twojego wątku 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 11, 2008, 15:24:49 » |
|
Ja też bym tak chciała już, ale na razie jest słonecznie i zimno. Kropusy są 2 cm nad ziemią i nie szybko przy tej pogodzie bedą kwitły. Na razie robię sobie ogródek w domu. Wykiełkowały szafirki podwójne i dzisiaj przyszła paczka z roślinkami. Może coś zakwitnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|