Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Porady domowe, Zdrowie, Dom, Ogród, Kuchnia

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 25, 2012, 03:41:43
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: « 1 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ziemia  (Przeczytany 5841 razy)
ursulka
Gość
« Odpowiedz #30 : Lipiec 25, 2007, 20:28:43 »

No to chyba mi trytoma nie wzeszła. Są jakies dwie niby-trawki, może to to ?  Strasznie jeszcze małe, zaczekam z pikowaniem / wyrzuceniem.
Zoe
Gość
« Odpowiedz #31 : Lipiec 25, 2007, 20:36:59 »

Zwróć uwagę na te trawki własnie.
ursulka
Gość
« Odpowiedz #32 : Sierpień 02, 2007, 21:21:51 »

Cytat: "Zoe"
Te plamy na liściach mogą być z różnych powodów, ot chociażby skropliła się woda i słońce zagotowało tę kroplę na liściu. Woda odparowała ślad pozostał. Mogą być z powodu choroby, ale wówczas szybko zacznie ich przybywać. Jak chcesz dobrze widzieć to wykropkuj mazakiem wszystkie plamy. Jak znajdziesz po 2 dniach nowe to będziemy sie zastanawiać.

Dotyczy glicynii, o której na pierwszej stronie tego tematu.
Uprzejmie donoszę, że nowych plamek nie ma. Pojawiły się też nowe listki i one są zieloniutkie, świeżutkie, czyściutkie. Więc chyba miałaś rację Zoe, że to od kropelek i słońca.

Co do trytomy - urósł mi jeden spory chwast, reszta padła.
ursulka
Gość
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 17, 2007, 13:22:48 »

Miałam roślinkę, a roślinka miała przędziorki. Więc podlałam, opryskałam porządnie trucizną przeciw przędziorkom i zamknęłam szczelnie w siatce foliowej. Po trzech dobach otwieram i oto co znalazłam Laughing  Dodam, że ziemia była z kretowiska Laughing

paolka
Gaduła

Strefa klimatyczna 7a

« Odpowiedz #34 : Wrzesień 17, 2007, 13:57:47 »

Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Pozdrawiam
Paulina
tellerka
Administrator

Mazowieckie, Strefa klimat. 6B

« Odpowiedz #35 : Wrzesień 17, 2007, 14:57:39 »

No cóż.. jesień... ale to się chyba nie nadaje do sloiczka...  Rolling Eyes

pozdrawiam Smile

IGA
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #36 : Listopad 17, 2007, 01:46:06 »

Witam pięknie po ok. 1,5 roku przerwy. Zgubił mi się ten wątek i nie mogłam go znaleźć, a potem zapomniałam.
Teraz dziwnym trafem trafiłam tu znów chcąc zasięgnąć rady co do zimowania Sundavilly.
Świetne Forum, już wiem co robię źle, że mi opadają listki po przeniesieniu z balkonu. Za dużo wody, za mało światła. Może jeszcze mi się uda zahamować ten proces, póki tylko kilka listków (i wszystkie kwiaty i pączki nietety) opadło. Chyba, że ktoś ma jakieś doświadczenia i poradzi coś mi.
Co do nasionek Wisterii kupionych na Allegro 1,5 roku temu -pudło, nic nie wzeszło. Zareklamowałam, ale firma niesolidna, nie przejęli się tym. Wisteria została w marzeniach. Spotkałam w OBI ok. 2 letnią o wys. ok. 1,5 m, ale za 80 PLN. Jak się wzbogacę, to może kupię.
Co do Jacarandy, to z 5 nasionek - 2 wykiełkowały i rosną. Na dziś mają ok. 0,5 m, są b. delikatne, a listki wyglądają jak cieniutkie i trochę anemiczne paprotki. Postaram się wysłać zdjęcia wkrótce.
Pozdrawiam wszystkich, a zwłaszcza Zoe, od której zawsze dostawałam dobre rady.

IGA
Strony: « 1 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: