|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #480 : Wrzesień 06, 2007, 13:31:37 » |
|
Nie ma sprawy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #481 : Wrzesień 06, 2007, 17:46:49 » |
|
piękne jesienne  ,u nas znowu słonko wyjrzało ,zrobiło się razniej na serduszku,cieplutko pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #482 : Wrzesień 06, 2007, 19:46:12 » |
|
A u nas ściana deszczu na okrągło. Leje już 20 godzin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aiszo
|
 |
« Odpowiedz #483 : Wrzesień 06, 2007, 20:32:27 » |
|
No co Ty?? U mnie ostrzegali, że będą opady, ale popadało może ze dwie godziny i to w nocy. Cały dzień bez deszczu. Owszem pochmurno, nawet bardzo pochmurno, ale bez deszczu!!!
|
|
|
|
|
|
Przyjdzie czas, przyjdzie rada. Ania.
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #485 : Wrzesień 06, 2007, 22:12:53 » |
|
Ostrzegają o opadach i powodziach na południu kraju... uważajcie dziewczyny ! I chłopaki też... Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ela G.
|
 |
« Odpowiedz #486 : Wrzesień 07, 2007, 08:27:06 » |
|
Okropnie lało w nocy- teraz już nie- idę" polować" na lilie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #487 : Wrzesień 07, 2007, 13:00:50 » |
|
A ja znów dziś nakupiłam cebul do ogródka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #488 : Wrzesień 07, 2007, 13:04:05 » |
|
A ja biegłam do tego tematu bo liczyłam na jakieś kolejne zdjecia... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #489 : Wrzesień 07, 2007, 13:09:12 » |
|
Były tylko szlag wszystko trafił.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tellerka
|
 |
« Odpowiedz #490 : Wrzesień 07, 2007, 13:51:29 » |
|
No przecież daleko nie poszło...  pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tomek137
Gość
|
 |
« Odpowiedz #491 : Wrzesień 09, 2007, 18:54:33 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #492 : Październik 01, 2007, 16:45:26 » |
|
Zdjęć nie ma bo już mnie nie kręcą robione w południe, a pójść raniutko jakoś mi nie po drodze. Tym bardziej że na dziś zaplanowałam koszenie trawnika. Potem urządziłam sobie niezłe ognisko, podpalone benzyną. Paliłam całą górę badyli jakie gromadziłam już od dwóch miesięcy. Ależ ja się dzisiaj uwędziłam. Ciekawe może będę trwalsza i czas mnie nie zmoże tak prędko 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #493 : Październik 01, 2007, 19:35:17 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #494 : Październik 01, 2007, 21:24:52 » |
|
Zoe ja też biegłam do ciebie pooglądać zdjęcia , a tu nic  . Masz taki piękny ogród i roślinki że bardzo zatęskniłam żeby sobie trochę popatrzeć  . Nie martw się wędzeniem bo ja też jestem troszkę uwędzona i może i mnie to wędzenie czas zatrzyma  . Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
jestem jaka jestem . pozdrawiam serdecznie JOLA
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #495 : Październik 02, 2007, 18:06:49 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #496 : Październik 02, 2007, 19:11:31 » |
|
Nie martw się wędzeniem bo ja też jestem troszkę uwędzona i może i mnie to wędzenie czas zatrzyma Paliłam całą górę badyli jakie gromadziłam już od dwóch miesięcy. Wy to macie dobrze... U nas jest zakaz palenia calkowity  , nawet ognisk nie mozna palic (tylko w jednym wyznaczonym miejscu a i tak najpierw pozwolenie z miasta trzeba miec). Niestety ludziom przeszkadza dym, ale jak swoje grille rozpalaja tymi chemicznymi rozpalkami, to im ten smrod nie przeszkadza  . No coz przeprowadzilam sie tutaj i musze sie dostosowac...
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
Monika:)
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #497 : Październik 02, 2007, 20:55:05 » |
|
Zoe napisał/a: Paliłam całą górę badyli jakie gromadziłam już od dwóch miesięcy. no własnie Zoe - jak reagowali sąsiedzi  ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #498 : Październik 03, 2007, 07:54:23 » |
|
Sąsiedzi palą także. Wszyscy staramy sie palić w tym czasie kiedy jest jak najmniej sąsiadów. To jednak dopiero poczatek dymów nad działkami.
----------------------
Nena współczuję ci tych zapachów grilowych bo sama nie cierpię tego zapachu i dlatego w sobotę jestem na działce tylko przed południem. Jak masz miejsce to wykop spory dół i tamsystematycznie wrzucaj pociete resztki. Przed zimą przysypiesz i to powoli się rozłoży. Wiosną coś posadzisz i nie będzie śladu a jesienią kolejny dól wykopiesz w innym miejscu. Tak u nas robią ci co nie mają kompostownika.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jolciajci
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #499 : Październik 03, 2007, 09:25:50 » |
|
U nas też jest zakaz palenia , ale zakaz zakazem i tak palimy co można bo wszyscy palą  . Robimy to albo wcześnie rano , albo póżno wieczorem i kłopot rozwiązany.
|
|
|
|
|
|
jestem jaka jestem . pozdrawiam serdecznie JOLA
|
|
|
|
Monia68
|
 |
« Odpowiedz #500 : Październik 03, 2007, 09:38:15 » |
|
Mąż parę razy palił, ale bardzo pilnował ognia...w lesie jest bardzo sucho i wszystko poszłoby z dymem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zoe
Gość
|
 |
« Odpowiedz #501 : Październik 03, 2007, 14:27:03 » |
|
Ja na szczęście mam podlączenie wody blisko więc kawałek węża zawsze w pogotowiu gdyby co.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Babopielka
Aktywny

|
 |
« Odpowiedz #503 : Październik 03, 2007, 18:01:31 » |
|
Nie wiem czy już to pisałam ale napiszę jeszcze raz -masz naprawdę piękne kwiatki -Rudbekie śliczne a o Hibiskusach nie wspomnę 
|
|
|
|
|
|
Pamiętajcie o ogrodach. Bożena
|
|
|
|
BASIA TEL
|
 |
« Odpowiedz #504 : Październik 03, 2007, 18:25:01 » |
|
witajcie,  ,i mnie tez czeka spalarnia  ,ale u nas na działkach wolno palić od pażdziernika 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nena100
|
 |
« Odpowiedz #506 : Październik 03, 2007, 21:46:38 » |
|
. Jak masz miejsce to wykop spory dół i tamsystematycznie wrzucaj pociete resztki. Przed zimą przysypiesz i to powoli się rozłoży. Wiosną coś posadzisz i nie będzie śladu a jesienią kolejny dól wykopiesz w innym miejscu. Tak u nas robią ci co nie mają kompostownika. W tym sek, ze mam kompostnik i wszyscy go maja, wiec te zapaszki nikomu nie przeszkadzaja.... Co do galezi i innych wiekszych "odpadow" roslinnych to mamy raz w miesiacu sobote, kiedy mozna w ustalonym miejscu je skladac, wiec w sumie problem z glowy. Mnie chodzilo glownie o palenie ognisk, to przeciez taka fajna tradycja i pryzjemnosc pieczenia kielbasek pryz okazji 
|
|
|
|
|
|
wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen ........gdy glowa pelna marzen........
|
|
|
|