Forum ogrodnicze FloraForum.pl
Internetowe forum o kwiatach w domu, na balkonie
i w ogrodzie ... Zapraszamy do dyskusji
logo
FloraForum.pl poleca:
Katalog firm ogrodniczych

Forum Ogrodnicze FloraForum.pl
Maj 25, 2012, 02:32:03
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: czy nawozić ?  (Przeczytany 1825 razy)
Misia
Nowicjusz
*

« : Maj 10, 2006, 20:57:27 »

Jeśli roślinki są systematycznie nawożone a teraz chcę im zaaplikować pałeczki nawozowe to muszę przerwać dokarmianie czy tylko ograniczyć?
Pałeczki działają grzybobójczo ,nic się narazie niepokojącego nie dzieje jest to raczej profilaktyka ale żeby się nie okazało że "zaglaskałam kota na śmierć"  Czekam co Wy na to ,paleczki też czekają na Wasze głosy Laughing  Laughing

Pozdrawiam Misia
Gagatek
Aktywny
**

« Odpowiedz #1 : Maj 10, 2006, 21:53:03 »

Te pałeczki są trochę przereklamowane. Wsadziłam  pałeczki owadobujczo-nawozowe do fiołków afrykańskich i mszyca jak była tak jest. Poza tym naworzę rośliny ale w mniejszym stężeniu i w większych odstępach czasu. Nie zauważyłam żeby były przekarmione.

Pozdrawiam - Agata
Misia
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #2 : Maj 11, 2006, 21:52:53 »

dobre rzeczy nie muszą się reklamować ,Pałeczki powędrują do doniczek a na robaczki będę spoglądała bacznym okiem Laughing

Pozdrawiam Misia
AnuŚŚ
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 10, 2007, 16:44:25 »

Ja używam pałeczek, jako nawóz:D nie przynoszą raczej za dużych efektów ale i tak je stosuje;P i przeciw robakom  też stosowałam i muszę powiedzieć że w zadnym kwatku NIE MA ROBAKÓW. Przed tem ( przed zastosowaniem)  robaki były w co drugim kwiatusiu...;( ale naszczęście się skończył ten koszmar;P Laughing  Very Happy Razz

,, Jak Pięknie się zielenią....."
Zoe
Gość
« Odpowiedz #4 : Marzec 10, 2007, 21:01:10 »

Anuśś a przeciwko jakim robakom je stosowałaś?
AnuŚŚ
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #5 : Marzec 11, 2007, 19:20:53 »

Hmmm nie wiem bo już ich nie mam Mr. Green ale były to takie coś niby przeciw robakom a w sumie to takie wzacniające, byly takie cienkie i dlugie siwe albo zielone Cool  Very Happy

,, Jak Pięknie się zielenią....."
Etelia
Nowicjusz
*

« Odpowiedz #6 : Lipiec 13, 2007, 01:21:30 »

a ja wsadzilam paleczki  do doniczek i po roku jak przesadzalam kwiatki wyciagnelam je niemal cale, byly tylko miekkie Shocked . Niestety kupilam jakies dziadostwo, niemieckie? Moja ciotka wykonczyla kwiatki paleczkami Confused , pewnie za duzo dala
tellerka
Administrator

Mazowieckie, Strefa klimat. 6B

« Odpowiedz #7 : Lipiec 13, 2007, 11:34:59 »

One chyba zawsze takie są... U mnie tez je widzę .. troche wystające.. i polskie Wink

Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: