Dobra, wiem że powinnam dać zdjęcie, ale w tamtym roku nie myślałam o tym żeby je robić. Niestety

Może po opisie ktoś z Was będzie potrafił mi powiedzieć, co to za roślina?
W necie za chorobę nie mogę znaleźć

dorosły do złudzenia przypomina krzew marihuany, ma podobne, palczaste liście ( tylko brzegi/krawędzie mają inne), liście są podobnie unerwione, zapach bardzo intensywny ( niektórzy mówią że śmierdzi,,,

) też podobny do marychy, na łodygach takie malutkie kolce, taka włochata ta łodyga, no ale cały efekt zakazanej hodowli

psuje kwitnienie, wtedy już widać że z ganją nie ma nic wspólnego.

Kwiatki były na samym czubku, na łodyżce, pojedynczo. Kolor różowy, płatki miały oddzielnie, w środku dosyć długie pręciki. Co ciekawe i dosyć charakterystyczne może, płatki kwiatów zwijały się w ruloniki, z tego co pamiętam, po południu, chociaż głowy sobie uciąć nie dam za tę porę,,,,,
Grunt że zwijały

Czy ktoś ma pomysł co to jest? Jak rok temu kupowałam sadzonki to Pani na ryneczku podała mi nazwę, ale nie pamiętam jej, no i liczyłam na to że w tym roku też je będzie miała, a tu zonk,,,,, Nie ma

Jeszcze jedno, przekwitanie.
Po przekwitnięciu nasiona zbierają się w cienkich, długich strąkach, są to czarne, twarde, okrągłe nasionka.
A teraz czekam aż jakiś dobry duch powie mi co to